ביום 4.3.22 עמד המערער בפני יועץ לועדה, בתחום עור ומין, פרופ' עמוס גילהר (להלן: "היועץ"), אשר בדק את המערער וקבע, כי "בבדיקת העור ניתן לצפות לצלקת עורית של כ 4 ס"מ בלחי צד ימין בגוון ורדרד". בהתאם, הותיר היועץ את קביעת הדרג הראשון על כנה.
לטענת המערער, נזק נפשי, במובחן מנזקים אחרים, יכול להתפרץ זמן רב אחרי ארוע ולעיתים מבוטחים מתביישים לפנות לקבל טפול.
הועדה שללה קשר סיבתי בין התלונות הנפשיות לבין הפגיעה בעבודה הואיל והתלונות הופיעו לראשונה תקופה ממושכת אחרי תאונת העבודה המוכרת (כשנתיים) – קביעה רפואית מובהקת המצויה במסגרת שיקול דעת הועדה.
...
לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים ועיינתי בפרוטוקול הוועדה ובמכלול החומר שבתיק, מצאתי, כי דין הערעור להידחות.
"
למקרא פרוטוקול הוועדה עולה, כי הפגימה שהוכרה כפגיעה בעבודה מיום 24.11.20 היא "סרטן עור בלחי מימין (SCC)). הוועדה הקשיבה לתלונות המערער ולטיעוני בא כוחו, אשר העלו בפניה טענות גם בפן הנפשי, עיינה בחומר שהונח לפניה, ערכה למערער בדיקה קלינית פסיכיאטרית במסגרתה מצאה, כי המערער משתף פעולה, התמצאותו תקינה בכל המובנים, שיפוט ותובנה שמורים, חשיבתו מאורגנת ובתוכן החשיבה לא התגלו סמני מחשבות שווא או הזיות או מחשבות אובדניות. הוועדה הוסיפה, כי האפקט מעט מתוח, אין סימני הפרעה פסיכוטית או דיכאון מג'ורי. עוד ציינה הוועדה, כי היא עיינה "במסמך בודד מפסיכיאטרית שהוצג בפניה". על יסוד כל אלה הגיעה הוועדה למסקנה, כי אין קשר סיבתי בין הפגיעה בעבודה לבין תלונות המערער בפן הנפשי, בנימוק כי אין סמיכות זמנים בין אירוע הפגיעה לבין "פנייתו לטיפול פסיכיאטרי".
מדובר בקביעה רפואית מובהקת ומנומקת, הנמצאת במסגרת שיקול דעתה המקצועי ותחומי מומחיותה של הוועדה, המאפשרת מעקב אחר הלך מחשבתה ומשכך, לא מצאתי בקביעה זו פגם משפטי המצדיק התערבות.
סוף דבר
על יסוד כל האמור – הערעור נדחה.