וועדה נוספת שעסקה בבדיקת הקשר שבן דחק נפשי וסוכרת 1 הייתה וועדת מאירוביץ [ראו מאירוביץ ואח', "האם קיים קשר סיבתי בין מצבי לחץ או דחק נפשי לבין פריצתה של סוכרת מסוג 1", משרד הבריאות 2009] .
המסקנות היו כדלהלן:
יש קשר בין דחק נפשי מקדים ופריצת סוכרת מסוג 1 או 2 ו/או שבוש באיזון סוכרת קיימת;
רוב הספרות מדברת על דחק מתמשך ולאו דוקא נקודתי;
בנסיבות מסוימות יכול דחק נפשי מקדים לשמש כגורם הדק (להבדיל מגורם מחולל ראשוני) לפריצה או חשיפה קלינית או האצה או החמרה של מחלת הסוכרת לסוגיה השונים;
כדי להעריך נכונה את תפקידו היחסי של דחק נפשי מקדים כ'גורם הדק' יש להעריך בזהירות רבה ביותר כל מקרה לגופו תוך שקילת מכלול הגורמים המעורבים;
מידת הקשר בין דחק נפשי מקדים ופריצת מחלת הסוכרת ו/או שבוש איזון, קשורה למאפיינים אישיים ונסיבות האירועים של כל חולה וחולה; בהקשר זה הוצע לבדוק: כמה נושאים:
שלילת נוכחות של סוכרת קודמת ;
שלילת גורמי הדק אחרים לפריצת מחלת סוכרת או שבוש באיזון;
הערכה של עוצמת הדחק האובייקטיבית והסובייקטיבית;
הסמיכות בזמן בין תקופת הדחק לפרוץ ו/או שבוש המחלה;
מה עוצמתו של ארוע הדחק שחוותה המערערת?
ד"ר וינשטיין סבר שהמערערת חוותה "טראומה נפשית קשה" בשל ראיון שנערך לה ביום 16.11.09 בפני ראש מדור קצינים בו נימסר לה שקיימת המלצה לסיום עבודתה במשטרת ישראל.
במקרה שלפנינו ראוי לצטט מדברי ביהמ"ש מפי השופט ברק: "המערער טען לתנאי שירות קשים במיוחד, ובהם הצפיפות בתנאי עבודתו, כליאתו בכלא צבאי ואי העתרות לרצונו לצאת למבדקי קצונה. כן נטען באשר לסרוב לאפשר לו להישתתף בלוויית דודו. אין חולק כי יתכן שרצף אירועים זה – בצרוף הרקע המשפחתי של המערער – גרמו לו למצוקה ומתח. אולם לא זו השאלה שבפנינו, אלא השאלה אם יש בתנאים אלו אובייקטיבית כדי לבסס את הקשר הסיבתי הנידרש. תשובתי לשאלה זו היא בשלילה. אכזבה אישית ותנאי שירות לא נוחים אין בהם די בכדי לבסס את היסוד האובייקטיבי העולה מפרשת אביאן"]ראו רע"א 7207/01 לייזר נ' קצין התגמולים].
...
רקע
הערעור שלפנינו הוא על החלטת המשיב מיום 12.11.15 במסגרתה הודיע המשיב למערער כדלהלן: "...בקשתך נדחית, לאחר שהגעתי למסקנה, כי לא הוכח קשר סיבתי בין תנאי שירותך המשטרתי לבין מחלת הסוכרת בה לקית. החלטתי התקבלה על בסיס החומר העובדתי והרפואי שעמד בפניי ולרבות חוות הדעת מיום 24.9.15 של פרופ' וייס מרדכי. אין בכך כדי לאשר את הטענות העובדתיות שהועלו על ידך".
בהחלטה זו המערערת תכונה א.ד. או פלונית לפי העניין.
מומחי וועדת זוהר שללו את הקשר בין דחק נפשי להתפרצות סוכרת וכך קבעו:
" ניתן אפוא לקבוע בוודאות שבספרי הלימוד החשובים העוסקים בסוכרת אין כל נקודת אחיזה להנחה שדחק יכול לקצר את התהליך האוטו-אימוני או תהליכים תורשתיים, המביאים להופעת סוכרת הן מטיפוס 1 והן מטיפוס 2. בעניין זה יש קונסנסוס בין כל ספרי הלימוד החשובים. אין בעניין זה שתי אסכולות, אלא רק אסכולה אחת. כל הכתוב ב"סכום והמלצות" של הרופאים של האגודה לסוכרת, על "אירוע רפואי או נפשי" עד שלושה חודשים לפני הופעת הסוכרת, אין לו כל אחיזה במציאות הרפואית, ואין לו כל זכר בספרי הלימוד החשובים .
אנו סבורים שהמערערת לא חוותה דחק נפשי משמעותי כתוצאה מהאירוע הנטען מפני שהיה מדובר בהעברה לתפקיד אחר ולא בפיטורים.
לפיכך, הננו דוחים את הערעור.