לטענת הנתבעות בטופס הבקשה שהגיש התובע לקביעת דרגת נכות ציין את המיגבלות מהן הוא סובל ובין היתר : כאבים והגבלה בתנועות הגב, הגבלה בכיפוף, קושי בנשימה, צלעות שבורות, כאבים והגבלה בתנועות הצואר, ירידה בשמיעה.
למחרת ביום 1.3.2015 נרשם מפי רופא המשפחה: "לדבריו אתמול 28.2.2015 היה מעורב בתאונת דרכים פנה לחדר מיון בי"ח נהריה........ היום עדיין מתלונן ע כאבים בגב תחתון , כתפיים ברך שמאל וזרוע שמאל וימין". (עמ' 101 לנספחים).
ביום 23.3.2015 כחודש לאחר התאונה מיום 28.2.2015 נרשם על ידי ד"ר עובייד אורתופד: "ב-28.2.2015 היה מעורב בת"ד היה על אופניים, , ניחבל בגב, ברך שמאל ואמה שמאל גם כן כאבים בברך ימין. נבדק בבית חולים נהריה. צילומים ללא שברים. עדיין כאבים חזקים בגב עליון ושני הכתפיים רגישות במישוש, מוגבל בתנועות גם כן רגישות מול צד פנימי של הבירכיים ללא סימנים חצוניים " נרשם שהתובע קיבל טפול נגד כאבים מנוחה והופנה לבדיקת מפוי עצמות (עמ' 109 לנספחים).
גם אניח לשיטת התובע כי יש לפעול על פי חוזר פיברומיאלגיה של המל"ל הרי שלא ניתן להיתעלם מכך, שלתובע כאבים מתמשכים לאורך שנה וחצי לערך ויותר או לפחות שנה ממועד התאונה שציין ד"ר בן ארי 8/15 (בהנחה שלא טעה ולתובע תאונה נוספת על זו מיום 28.2.15) ולכן, גם על פי חוזר זה היה על הועדה לבחון את הסוגיה בדבר הקשר שבין העבר הרפואי לתאונה מיום 27.3.16.
...
הנתבעות מציינות כי הוועדה הרפואית אף ציינה בהקשר הנפשי : "ללא תמונה טיפוסית ואופיינית ל- PTSD , אין קשר בין תלונותיו לתאונה הנדונה"
לטענת הנתבעות התובע ערער על החלטות הוועדה הרפואית בדרגה הראשונה על קביעת הוועדה בתחום הנפשי וביום 18.4.17 נדחה הערעור.
בהקשר זה אפנה להחלטתו של בית המשפט המחוזי בבר"ע (י-ם) 1057/09 איילון חברה לביטוח בע"מ נ' אילן מתוק, [פורסם בנבו] שם נקבע :
"בצד טעמים מרכזיים אלה למתן היתר להבאת ראיות לסתור, הכירה הפסיקה בטעמים נוספים, ובהם: מצב שלפיו לא היו לפני הוועדה עובדות חשובות הנוגעות למצבו של הנפגע לפני התאונה, כאשר לא ניתן לעמוד מפרוטוקול הוועדה על הלך המחשבה של חבריה, כאשר הוועדה לא התייחסה לנושא קרדינאלי המצוי במחלוקת (כגון קשר סיבתי בין הנכות לבין התאונה), כאשר הוועדה לא נחשפה לתיעוד רלוונטי מהותי או כאשר הנפגע הציג לוועדה חוות דעת רפואית מטעמו".
וכן לרע"א 2703/17 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני [פורסם בנבו] (7.5.2017) שם נקבע כי:
" אף כי על דרך הכלל לא תינתן רשות להביא ראיות לסתור קביעותיה של וועדה רפואית, נפסק בעבר כי יתכנו מקרים בהם יהיה מקום להיעתר לבקשה לצורך סתירת קביעה בדבר קשר סיבתי. כך למשל כאשר מתברר כי לא היו בפני הועדה עובדות רלוונטיות חשובות הנוגעות למצבו של הנפגע או כי היה לו עבר רפואי רלוונטי והועדה לא התייחסה להשפעותיו האפשריות על סוגיית הקשר הסיבתי"".
מן המקובץ לעיל אני מקבל את בקשת הנתבעות להבאת ראיות לסתור את קביעת המל"ל בתחום הראומטולוגי ודוחה את בקשת התובע להבאת ראיות לסתור בתחום הנפשי.
התובע ישלם לנתבעות סך של 2,500 ₪ עבור הוצאות בקשה זו בתוך 30 יום מהיום שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום בפועל.