הליקויים מהם סובל המערער הם אלו: 30% לפי ס' 35(1)(ד) ארטריטיס רבמטואידית, 20% לפי ס' 3(ג) – מחלת הבלוטות להפרשה פנימית, 20% לפי ס' 29(5)(א)(II) פגיעה בינונית בעצבי המוח, 20% לפי ס' 41(6)(א-ב) קישיון במרפק ימין, 10% לפי ס' 37(7)(א) מיגבלה קלה בעמ"ש מותני, 10% לפי ס' 23(2)(א)(II) דלקת קלה בשלפוחית השתן עם תכיפות בהטלת שתן, 20% לפי ס' 75(1)(ג) צלקות נרחבות בגוף באזורים מרובים.
באשר לשיקולים אותם יש לשקול בהליכים כדוגמת הליך זה, בו הוגש ערעור על החלטת ועדה לעררים, פסק בית הדין הארצי בעב"ל (ארצי) 33351-11-12 מוחמד דולאני נ' המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 26.9.2017) (להלן: "הילכת דולאני") כך:
"תקנה 125 לתקנות קובעת כי בית הדין או הרשם רשאים להאריך את המועד "מטעמים מיוחדים שיירשמו". כבר נפסק כי אין בנמצא, בחוק או בפסיקה, רשימה סגורה של טעמים העולים כדי "טעם מיוחד" וכי ספק אף אם ניתן לגבש נוסחה נוקשה אשר כוחה יפה לכל המקרים.
בעב"ל (ארצי) 327/03 עזאת מוהרה - המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 15.4.2004) (להלן: "הילכת מוהרה") מפנה בית הדין הארצי לעקרונות המצויים בסעיף 209 (ב) לחוק וקובע כי "נקודת המוצא לקביעת דרגת אי הכושר, כאמור צריכה להיות, כי ליקוייו הרפואיים של המערער הם כפי שנקבעו על ידי הועדה הרפואית לעררים מבטאים דרגה אובייקטיבית של אי כושר לעבוד. מתוך נקודת מוצא זו, על הועדה לקבוע את דרגת אי כושרו על פי נסיבותיו האישיות של הנכה. למשל, יכולת לחזור לעבודה קודמת, גיל, השכלה ויכולת אינטלקטואלית ופיסית. שהרי אין דומה לדוגמא כושר העבודה של מי שמסוגל לעבוד עבודה עיונית משרדית לכושר העבודה של הסובל מאותם ליקויים שאינו מסוגל על פי השכלתו וכושרו האינטלקטואלי לעבודה שכזאת".
ככלל, נטיית בית הדין אינה להתערב בהחלטות ועדת אי כושר, שכן "המשימה של קביעת דרגת אי הכושר הנה מורכבת וסבוכה ולא בכל מקרה שבו נפל פגם כלשהוא ולו זניח, בהנמקתה או בנסוח ההנמקה יהיה מקום להתערב בהחלטת הועדה ולהחזיר את עניינו של המבוטח לדיון נוסף בפניה. זאת כל עוד שוכנע בית הדין כי החלטת הועדה עונה לדרישות המהותיות של חובת ההנמקה ולתכליות המרכזיות של חובה זו והן: היכולת גם של מי שאינו מצוי ברפואה, לעמוד על השיקולים שהובילו להחלטה ולהתחקות אחר הלך מחשבתה; האפשרות המעשית להפעיל ביקורת שיפוטית בנוגע להחלטות הועדה וכן, שיפור איכות ההחלטות של הועדות הרפואיות והגברת האמון הצבורי בהתנהלותן" (בר"ע (ארצי) 39263-03-15 אופנר - המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 6.7.2016), (להלן: הילכת אופנר).
...
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובכלל החומר המונח בפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להתקבל כפי שאבאר להלן.
סוף דבר:
לאור כל האמור, הערעור מתקבל בזאת באופן הבא:
עניינו של המערער יושב לוועדה לעררים (אי כושר) בהרכבה מיום 15.8.21 על מנת שזו תקבע דרגת אובדן כושרו של המערער להשתכר לאחר שתבחן את השפעת ליקוייו על כושרו להשתכר, בנפרד ובמצטבר.
בשים לב להתנהלות המערער, לנסיבות ולטעמים המפורטים לעיל בעניין הארכת המועד להגשת הערעור - הגם שהערעור התקבל, אין צו להוצאות.