עסקינן בשני ערעורים שהגיש המערער כנגד החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית), מיום 25.11.2020, אשר קבעה לו דרגת נכות יציבה בשיעור 47% מיום 1.7.2020, וכן כנגד החלטת ועדת העררים לאי כושר, מיום 1.4.2021, אשר קבעה שהמערער לא איבד 50% מכושרו להישתכר מיום 1.3.2020.
לצורך סיכום הדיון ביקשה הועדה לקבל "צלומי MRI ברך ימין ודיסק צלומי כף היד, בו קיים השבר, ו- MRI כתף ימין שמצויים בידיו".
הועדה היתכנסה לישיבה נוספת ביום 25.11.20, וניתחה מימצאי בדיקות דימות שהובאו לעיונה:
"MRI ברך ימין מיום 10.7.20: קרע רדיאלי של המניסקוס הלטראלי. ציסטות העוקפות את הגוף והקרע הקידמי של המניסקוס. קרע נווני.
גם ראתה את נתוניו האישיים, דהיינו, גילו הצעיר, השכלתו, עברו התעסוקתי ושקלה את ההשפעה המצטברת של סך הליקויים על כושר עבודתו, וקובעת שלמרות הליקויים והסימפטומים העורר מסוגל לעבוד יום עבודה מלא במיגבלות שצוינו לעיל ובעבודות מסוג חרושת קלה, עבודות המתבצעות לרוב בישיבה, עבודות מיון ואריזה של פריטים לא גדולים, אך גם לא זעירים.
המערער טען עוד, כי בערר שהגיש על החלטת הועדה הרפואית מדרג ראשון טען לליקוי בכתף שמאל, ואף בדיון בועדה ביום 20.10.20 טען בנוגע לליקוי בכתף שמאל – "הועדה בדרג ראשון לא קבעה נכות כלל, היות שלא הוצגו מסמכים. העברנו מסמכים, סובל מקרע בלברום. מפנה להערכת נכות ד"ר שזר". לפי הטענה, הועדה לא התייחסה לנכות בכתף שמאל ולא בחנה את המסמכים הרפואיים הרבים שהוגשו לה.
מעיון בפרוטוקול הועדה עולה שאומנם נערכה למערער בדיקה קלינית לכתפיים, הועדה פירטה ממצאים קליניים בשתי הכתפיים, ואף ציינה מימצאי בדיקת MRI כתף שמאל.
...
דיון והכרעה בערעור כנגד החלטת הוועדה הרפואית לעררים
לאחר שעיינתי בפרוטוקולי הוועדה ובכלל החומר המונח לפניי, ונתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להתקבל.
סיכומו של דבר: משהתקבל הערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים, ועניינו מוחזר לדיון בפניה, אין עוד מקום להידרש לטענות המערער בנוגע להחלטת ועדת העררים לאי כושר.
דהיינו גם אם נקבע שמניין הימים להגשת הערעור החל ביום 1.4.21, המסקנה היא שהערעור הוגש באיחור, שכן חלפו למעלה מ- 60 ימים.
סוף דבר
לנוכח כל האמור, הערעור מתקבל ועניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים בהרכבה מיום 25.11.20, על מנת שתעיין באישור הרפואי מאת ד"ר אבי שזר, מומחה באורטופדיה, מיום 1.9.20.