מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קרע בסעיף התחושתי של העצב האולנרי ביד שנגרם כתוצאה מרשלנות רפואית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מספר ימים לאחר מכן, ביום 27/4/14, אושפזה התובעת במחלקה האורתופדית במרכז הרפואי ובאותו יום נותחה לצורך סקירת פגיעת גידים מדיאני ואולינארי בכף יד שמאל, וכן תיקון של קרע בגידים וכן הודגם נזק הקפי במדיאנוס עם המטומה.
כן, נטען כי הפגיעה של העצב האולנרי הותירה נזק תחושתי קשה.
על רקע זאת, המומחה מצא להעריך את נכותה של התובעת בשיעור 5% לפי סעיף 31(4)(א) לתקנות המל"ל בגין פגיעה תחושתית לפי פיזור העצב המדיאני בשורש כף יד שמאל.
יחד עם זאת, הובהר והודגש בפסיקה כי מעביד אינו בבחינת "מבטח" של עובדו בביטוח "כל הסיכונים". גם אם נגרמה לעובד פגיעה במהלך העבודה ועקב העבודה – אחריותו של המעביד תוכר רק אם יוכח "אשם" מצדו, אם במסגרת עוולת הרשלנות ואם במסגרת עוולת הפרת חובה חקוקה (ר' ע"א 9073/09 אסותא-מרכזים רפואיים בע"מ נ' מיכאל שרף [פורסם במאגרים] (14/6/11)).
מעבר לאמור, קשה לבסס טענת רשלנות בנסיבות דנן מצד אשת צוות רפואי, בעלת ניסיון של כ-30 שנה כמיילדת בכלל, וכמי שפעולת התקנת העירוי הנה בגדר פעולה שכיחה בעבודתה, בפרט (ר' ע' 12 שו' 14-15 לפרו'); זאת בשעה ש-"מחולל" הפגיעה דנן הנו פעולה פתאומית ולא צפויה של יולדת (פעולה שככל הנראה הייתה תוצאה של כאב/ציר שנתקפה היולדת לקראת לידתה).
שאלת הנזק; הנכות הרפואית: כל אחד מהצדדים הגיש כאמור חוות דעת של מומחה מטעמו; מומחה התובעת העריך את נכותה הצמיתה של התובעת בשיעור 23.5% - על בסיס סעיף 31(4)(א)(II) לתקנות המל"ל בגין הפגיעה בעצב המדיאני וסעיף 31(5)(א) בין (IV-III) לתקנות המל"ל בגין פגיעה בעצב האולינרי.
...
לאור כל האמור ובהתחשב בסבירות לקיומן של הוצאות שלא נשתמרה האסמכתא להוצאתן, הייתי מוצאת לפסוק לתובעת סך גלובאלי של 2,000 ₪.
סוף – דבר: לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
בנסיבות העניין, הנני מורה שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעבר לנדרש, ספק בעיניי אם התובע בא בכלל "משתמש". היה על הערייה לצפות גרימת הנזק כתוצאה מהתרשלותה.
נזק נכות רפואית לתובע נגרמו בתאונה שבר פתוח בגליל האמצעי (D.I.P) וקרע של הגיד המיישר באצבע שנייה ביד ימין.
יישום סעיף ספציפי אינו מעלה שאלה פרשנית והעדפתו על פני סעיף העוסק בקישיון נוח (שיישמו מומחי הצדדים) אינו בגדר טעות רפואית או משפטית.
שלושת המומחים מסכימים שלתובע נותרה נכות עצבית עקב הפחתה קלה בתחושה בצד האולנארי של קצה האצבע.
...
הטענה נדחית.
הטענות נדחות.
סוף דבר הנתבעים ישלמו לתובע יחד ולחוד סך של 178,942 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 42,230 ₪, אגרה, שכ"ט מומחה תובע וחלקו בשכ"ט מומחה בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ביום 19.4.2008 היתקבל התובע לטפול במרכז הרפואי ברזילי, "עקב חתך עמוק בשורש כף יד שמאל מזכוכית לאחר שנפל באמבטיה... ניצפה קרע של גיד... עצב ועורק אולנרי וגידים מיישרים לאצבע חמישית. בנוסף לשבר בעצם טריקוטריום" (ר' מכתב שיחרור, מוצג 1 בתיק מוצגי התובע).
המרפאה בעסוק תארה את הטיפול שניתן: "הטיפול כולל שימוש בסד למניעת ulnar claw; הפעלה אקטיבית לשימור וחיזוק שרירים אינטרינזיים, וכן לש.כ.י. חל שיפור בטווחי התנועה בש.כ.י-כיפוף, יישור וכן סטיה אולנארית (בקבלתו לא היתה תנועה); טפול לריכוך הצלקות- ניתנה גם חבישת סלקון ללילה; מתן גירויי תחושתי לאיזור אולנארי. קיימת תחושת זרמים עד קצה האצבע ה5 במתן גירוי דיסטלית לצלקת בש.כ. (tinnel) – יש לציין שיפור בכך, לפני מס' ימים התחושה נעצרה לפני קצה האצבעות. נתי משתמש ביד בצורה מלאה במסגרת המיגבלות, משתף פעולה בטיפול ובבית". המרפאה בעסוק הציגה לרופאה שאלה זו: "קיימת בליטה (גרמית?) בצד אולנארי של ההיפוטנר – לחץ עליה גורם לכאבים עזים. כתוצאה, נפגע תיפקוד עם היד (למשל בכתיבה). אשמח לחוות דעתך לגבי הענין". ביום 9.7.2008 נבדק התובע אצל ד"ר פטיש, שמצאה "גוש רגיש מאוד בצד אולנארי של שורש היד – כנראה נאורומה. יקבל תור לניתוח נאורוליזיס. בנתיים המשך ריפוי בעסוק". ביום 21.7.2008, התובע נבדק במיון "סורוקה" בטענה ל"כאבים בצד האולינרי של כף יד שמאל".
יושם אל לב כי לעומת ההנחיות המפורטות מפברואר 2009, במאי 2008 לא צוינו הנחיות כלשהן בהפניה לפיזיותרפיה וריפוי בעסוק, אף כי באותו מועד כבר נמצא "חסר עור שנראה מזוהם". אשר על כן, אני קובעת כי נפלה התרשלות גם בכך, שהתובע הופנה לפיזיותרפיה וריפוי בעסוק, מבלי ליידע את המרפאה בעסוק בדבר החדרתם של שני תילי קירשנר לכף ידו.
כדבריו (ע' 8 לחוות דעתו): "מר לוגסי סובל היום מפגיעה בעצב האולינרי הן מבחינה תחושתית והן מבחינה מוטורית. הפגיעה הראשונית בעצב האולינרי, נתפרה ראשונית, וקיימת היתה אפשרות להתאוששות של העצב לפחות באופן חלקי. הקיום של המסמר בשורש כף היד ללא ספק העיב על סכויי ההצלחה של התפירה הראשונית של העצב, מאחר והגוף הזר המצוי באזור, ייתכן והיה גם תקוע בתוך העצב עצמו. גם במידה ולא היה בתוך העצב, הרי שקיום התגובה לגוף זר בסמיכות לעצב השפיעה גם על סכויי ההחלמה של העצב. במידה והיה זהום, כפי שהועלה חשד לכזה על ידי ד"ר פטיש, הרי שהזיהום גם הוא הפחית מסכויי החלמה של העצב. הפעלת שורש כף היד והאצבעות במהלך הטיפול בריפוי ועיסוק כאשר המסמר נמצא בסמיכות לעצב גם כן ייתכן וגרמה לנזק נוסף לעצב על ידי חיכוך בינו לבין קצות המסמר.
לדעתו, תיל הקירשנר שאותר ברנטגן לא גרם לפגיעה בעצב האולינארי, משום שלפי הצלום הוא הוחדר מכיוון גבי-אולנרי של שורש כף היד לכיוון הכפי-רדיאלי, ללא התבלטות בהיבט הכפי, ולכן "לא היתה כל אפשרות תאורטית או מעשית שזה יהיה נעוץ בתוך העצב האולינארי ו/או יגרום לתגובה לגוף זר אשר תשפיע על ריפוי העצב האולינארי" (ס' 3 בע' 17 לחווה"ד).
...
התביעה בראש זה – נדחית.
בנסיבות אלה, נראה לי כי מתאים לפסוק לתובע פיצוי גלובאלי בראש זה, והוא יעמוד על 50,000 ₪.
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה וכמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הועבר לבית חולים "שיבא", ואובחן שם כסובל מקרע באסקילה הימנית, שיתוק מלא של יד ימין מתחת לגובה החתך, ושבר הומרוס.
על אף הפטור, היתנדב לשרת בצה"ל ושירת במשך כשנה וחצי כעוזר רס"ר. במהלך ההוכחות ולאחר שמרבית העדויות בנושא זה נשמעו, הגיעו הצדדים להסכם, לפיו המבטחת (הפניקס חברה לביטוח) תקבל על עצמה את החבות הביטוחית כלפי הנתבע 1, תקבע רשלנות תורמת של 10% של התובע, והתובענה נגד הנתבעים 2 ו-4 תדחה ללא צו להוצאות.
הוגשה השלמה מיום 25/2/11 לחוות הדעת של פרופ' אנגל, וזאת לאחר קבלת הדו"ח של ועדת ערעורים של המל"ל, אשר קבע לתובע 64% נכות (לפני הוספת לפי תקנה 15 לתקנות המל"ל, וראו בהמשך בסעיף "קביעות המל"ל) ושהתקיימה לאחר שהמומחה כתב את חוות הדעת. נכתב כי הוועדה פסקה לתובע נכות בגין קטיעת כף היד בגובה שורש כף היד. המומחה סבר כי סעיף הקטיעה אינה מפצה את התובע בצורה נאותה, ואינו מתאים לממצאים שניצפו הן על ידי הוועדה והן על ידו, שכן הוא נפגע באיזור הזרוע ולא בכף היד, ובאיזור גבוה ממנו – מקלעת העצבים הברכיאלית, שם נגרם לו נזק עיצבי קשה. הוועדה מצאה שיתוק מלא של העצב הרדיאלי, ממצא שלא יכול להיות כלול בסעיף שבו השתמשה. עוד מצאה הועדה דילדול בשרירי האמה ובזרוע ימין כתוצאה מהפגיעה העצבית – גם אלו ממצאים שאינם באים לידי ביטוי בסעיף בה עשתה הוועדה שימוש. הוועדה אף מצטטת את בדיקת ה- EMG שנעשתה לתובע, שמצביעה על פגיעה קשה של עיצבי הפלקסוס הברכיאלי. כל אלו אינם באים לידי ביטוי בסעיף של קטיעת היד בשורש כף היד. נימוקי הוועדה בשימוש בסעיף זה היו, כי לא ניתן לקבוע אחוזי נכות מעל לסעיף של קטיעת יד בשורש כף היד. פרופ' אנגל סבר כי קביעה זו היא שגויה: הפגיעה היא לא בשורש כף היד ולכן האיבר עליו מדובר הוא הגפה העליונה כולה.
המומחה מטעם הנתבעים, ד"ר מתתיהו נוף, כתב בחוות דעתו מיום 15/6/11 כי בבדיקה נמצא שאין פעילות מיישרת של היד והאצבעות, הודגמה פעילות קלושה של מכופפי אצבעות, כימעט ואין תחושה באיזורי העצבים הרדיאלי, המדיאלי והאולינרי.
עוד העיד פרופ' אנגל שתקנות המל"ל מקנות אחוזי נכות גבוהים יותר כאשר ישנה פגיעה עצבית, ממנה לוקה התובע, מאשר מצב בו נקטעה האמה, זאת כיוון ש: "אני מנסה להסביר מדוע מתקין התקנות חושב שבפגיעה עצבית גם בהישמר האמה עצמה, יש לה משמעות גדולה. הפגיעה העצבית יכולה לגרום לכך, שאדם שמשתמש ביד יכול להפצע בגלל חוסר תחושה או ישים ידו על משהו חם ויפצע. יש סיכונים שלא קיימים כאשר אתה מאבד את האמה. לפגיעה עצבית יש תמיד הפרעות כמו נימול ביד, כאבים, שלא קיימים בקטיעה של האמה. בפגיעה עצבית הכאב מובנה. יש לכאן ולכאן כשאתה משווה קטיעה או פגיעה עצבית" (עמ' 86-87 לפ').
אני קובעת בראש נזק זה סכום גלובאלי של 20,000 ₪ עבור הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד שייתכן שלא יהיו מכוסות על ידי המל"ל, והוצאות נסיעה לעבר, שבודאי נגרמו לבני משפחתו ולו בגין נסיעות לבתי חולים, שחלקם היו מרוחקים ממקום מגורי המשפחה.
...
לאחר שבחנתי את חוות הדעת ויתר הראיות, כשהמחלוקת היא על כ-5% נכות, אני מעמידה את נכותו הרפואית האורטופדית של התובע על 70%.
מכל האמור לעיל, נמצא כי התובע לא זכאי לקבל את הקצבה של השירותים המיוחדים.
לסיכום הסוגיה, הולמים לעניינו הדברים הבאים: "הלכה היא כי על נפגע תאונת עבודה לפנות למוסד לביטוח לאומי (להלן – מל"ל) לקבלת הגימלאות המגיעות לו, וכי סכום הגימלאות ינוכה מסכום הפיצויים שיחוב המעביד המזיק כאמור בסעיף 82(א) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]. אם לא פנה הניזוק למיצוי זכויותיו, רשאי בית המשפט להעריך את גובה הגימלאות שלהן היה זכאי הניזוק לו פנה למל"ל ולנכות סכום זה מהפיצויים המגיעים לניזוק. כלל דומה חל לגבי ניזוק שחלה החמרה במצבו. על הניזוק לשוב ולפנות אל המל"ל בבקשה להגדיל את הגימלאות שלהן הוא זכאי. עם זאת חובתו של הנפגע למצות את זכויותיו מול המל"ל צריכה להיעשות בסבירות ובתום לב. אם פעל כך, אין דורשים ממנו שימשיך ויתדיין עם המוסד כתנאי לכך שהתנהגותו תיחשב סבירה" (ע"א 8133/03 יצחק נ' לוטם שיווק בע"מ, פ"ד נט(3) 66, פסקה 22).
בנסיבות המיוחדות של המקרה ובהתחשב בפגיעתו הקשה של התובע, החלטתי לפסוק לנתבעים שכר טרחה והוצאות בסכום מופחת (ראו על שיקול הדעת הרחב שיש לערכאה הדיונית בבואה לפסוק ביחס להוצאות ושכר טרחת עו"ד, כשנסיבות המקרה וכן התנהלות הצדדים במהלך הדיונים, הם חלק מהשיקולים שבאפשרותה לשקול, בע"א 119/05 חליפה נ' מדינת ישראל, 10/9/06, פסקאות 47-48 לפסק הדין, והאסמכתאות שם).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתו, האריח נתקע במסור ונפלט בעצמה, פגע בידו הימנית ולאחר מכן נכנס בקיר ונתקע בו (סעיף 3 לכתב התביעה).
בקביעת קיומו של אשם תורם יש תחילה לבחון אם, בנסיבות הענין, נהג הניזוק כאדם אחראי ותוך זהירות סבירה (מבחן האדם הסביר); ואם נמצא שלשאלה זו יש להשיב בשלילה, כי אז תחולק האחריות לפגיעה על פי מבחן האשמה המוסרית, דהיינו, הצבת מעשי הרשלנות של המזיק והניזוק זה מול זה כדי להשוות ולהעריך את מידתם ומשקלם של מעשיו ומחדליו של כל צד..
רק אם יצליח המעביד המזיק להראות, שהעובד הפעיל שיקול-דעת עצמאי באופן שהוא יצר את הסיכון כתוצאה מהחלטתו החופשית ולא רק פעל בתוך דל"ת אמות הסיכון שיצר המעביד על-ידי הפרת חובתו החקוקה, עד שפגיעתו הייתה פועל יוצא מאותו סיכון, רק אז ייחס בית המשפט אשם תורם לעובד ויאמר, כי עליו לשאת בחלק מן הנזק.
בחוות דעתו ציין המומחה כי התובע נחתך בכף יד ימין הדומינאנטית, סבל מקרע מלא של העצב האולינרי מימין.
לדבריו התובע סובל מכאבים עזים ביד ימין, חסר תחושה בצד האולינרי, דלדול שרירים קשה בכף יד ימין והוא אינו מסוגל להרים או לתפוס דברים ביד ימין נוכח ירידה בכוח האגרוף.
מקצוע זה מחייב שימוש מיומן ועדין עם כפות הידיים וברור כי הפגיעה שנגרמה אינה מבוטלת, גם אם החוקר ראה את התובע מבצע פעולה כזו או אחרת באחד הימים.
התובע טוען כי נגרמו לו הוצאות לטיפולים רפואיים ולנסיעות.
...
לפיכך, בהעדר ראיה לסתור את עדות התובע, ראיה שהיה על הנתבעות להביאן, מקובלת עלי עדותו כי השתכר עובר לתאונה שכר של 5,000 ₪ נטו.
בהיעדר היתייחסות לטענה זו מצד הנתבעות וכל עדות סותרת של הנתבעת, אני מקבל את טענת התובע ופוסק לו פיצוי בסכום של 1,500 ₪ לחודש למשך 72 חודשים.
הנתבעות ישלמו לתובע שכר טירחת עורך דין בשיעור של 20% מהסכום המתקבל בצרוף מס ערך מוסף וכן ישאו בהוצאות המשפט (האגרה ושכר טירחתו של ד"ר ג'אבר).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו