מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קרע במיניסקוס הלטרלי: זכאות לביטוח לאומי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחודש יוני 2011 ניחבל התובע בברך ימין במהלך משחק כדורגל ואובחן עם קרע במנסקוס הלטרלי, אשר טופל בניתוח (עבר ארטרוסקופיה בחודש מרץ 2012).
התובע בתצהיר עדותו הראשית לא היתייחס כלל למועד הגשת תביעתו למוסד לביטוח לאומי ובסיכומיו טען כי בהתאם לחוק עמדה לו הזכות לבחור את הדרך לקביעת נכותו, בין לפי סעיף 6א. לחוק (מינוי מומחים מטעם בית המשפט) ובין לפי סעיף 6ב. לחוק (קביעה על פי דין) ומשבעת הגשת תביעתו על פי החוק ביקש לילך במסלול מינוי מומחים מטעם בית המשפט, אין לזקוף לחובתו את מועד הגשת התביעה למוסד לביטוח לאומי, על השלכותיו הכספיות.
...
בחינת המארג הראייתי אכן מביאני למסקנה לפיה התובע לא הוכיח את נזקו הנטען בראש נזק זה. התובע הציג כראיות קבלות על תשלום מחצית דמי השכירות שנגבו בגין הסטודיו לחודשים מרץ-דצמבר 2013 ולחודשים ינואר – פברואר 2014 בלבד (ראו מסמכים 455-459 למוצגי התובע).
משכך סבורני כי יש לערוך את הניכוי על פי החישוב הכולל את המענק, קרי; ניכוי תגמולי המוסד לביטוח לאומי בסך של 997,983 ₪, בשערוך למועד פסק הדין.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בגובה נזקו העולה כדי הסך של 2,748,198 ₪ הפסד שכר לעבר 600,000 ₪ הפסד שכר לעתיד 1,505,405 ₪ עזרת הזולת לעבר ולעתיד 270,000 ₪ ניידות לעבר ולעתיד 150,000 ₪ הוצאות רפואיות/ נסיעות לטיפולים לעבר ולעתיד 75,000 ₪ כאב וסבל 147,793 ₪ בניכוי תגמולי המוסד לביטוח לאומי (ראו סעיפים 44.2 ו-45.2 לעיל) וכן השתתפות עצמית בנזק שאינו ממון על פי תנאי פוליסת ביטוח החובה (ראו סעיף 40 לעיל).

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

יש לדחות את טענת המערער לעניין זכות הטיעון ואת הטענה לפיה כביכול על הועדה להתכתב עם המערער.
עוד נפסק בהקשר זה, כי קביעת שיעור הנכות וסעיפי הליקוי הרלוואנטיים הנן קביעות רפואיות מובהקות, הנמצאות בתחום סמכויות הבלעדי של הועדה, וכי בית הדין אינו מוסמך להתערב בהן (עב"ל (ארצי) 217/06 בן צבי – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 22.6.06), כשאחת החובות המוטלות על הועדה לעררים, שהנה גוף מעין-שפוטי, היא חובת ההנמקה שמטרתה לאפשר ביקורת שיפוטית של בית הדין על החלטותיה (דב"ע שם/01-1318 עטיה - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע טו(1) 60).
כל שצוין הוא: "MRI מיום 17.5.2017 אובחן קרע מלא של ACL, וקרע מינסיקוס לטרלי". זאת, על אף שהן בחוות דעת ד"ר פלאח והן בעת היתכנסות הועדה עצמה, בדברי בא כח המערער בפניה - הודגש כי ההחמרה באה לידי ביטוי בין השאר בקרע חדש של קרן אחורית מנסקוס לטראלי.
...
ממצאי הבדיקה : "הליכה ללא צליעה וללא עזרים אורתופדים, מתפשט ומתלבש ללא עזרה, עולה ויורד אל מיטת הבדיקה ללא עזרה, טווח תנועות הישור מלא, הכיפוף 140 מעלות מלוות בחריקות, יציבות תקינה, קדמית אחורית לטרלי ומדיאלית, אין נוזל תוך פרקי ואין סימנים מנסקיאליים, היקף שרירי הירכיים 55 ס"מ דו"צ". סיכום ומסקנות: "הוועדה עיינה בחוות הדעת של ד"ר פאלח מיום 03.03.20 הוועדה לא מצאה את הממצאים שרשומים בחוות הדעת יתכן עקב חלוף הזמן, הוועדה מציינת שבבדיקה הקלינית לא נמצא דלדול שרירים, לא נמצא הגבלה בתנועות, והברך יציבה ללא סימנים מינסקיאלים, לכן הוועדה קובעת שאין החמרה במצבו". דיון והכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להתקבל.
יש ותעודה רפואית ישנה, שאינה משקפת עוד את מצבו של הנפגע, תידחה במלים קצרות או אף מהנימוק שהנאמר בה אינו משקף יותר מצב קיים, ויש והוועדה הרפואית לעררים תידרש, כדי לסתור מסקנה שבחוות-דעת אחרת, להקדיש דיון מעמיק ומפורט בסוגיה הנדונה.
בנסיבות העניין, ישלם המשיב למערער שכ"ט עו"ד בסך של 2,500 ₪ וזאת בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המומחה, ד"ר דוד אנג'ל, התבקש להשיב על השאלות, כדלקמן: 5.1 מהו הליקוי ממנו סובלת התובעת בברך ימין? 5.2 האם קיים קשר סיבתי, לרבות על דרך של החמרה, בין הליקוי ממנו סובלת התובעת בברך ימין לבין הארוע מיום 6.10.21 כמתואר בעובדות המקרה? 5.3 האם השפעת הארוע התאונתי מיום 6.10.21 על מצבה של התובעת, ככל שהייתה, פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים, לרבות מצב בריאות קונסטיטוציונלי? בחוות דעתו מיום 19.10.22 השיב ד"ר אנג'ל לשאלות בית הדין כדלקמן: הליקוי שאובחן בברך הימנית הוא קרע במנסקוס הלטרלי.
הפסיקה קבעה כי הגם שבית הדין אינו כבול לה, סטייה מחוות דעתו של המומחה הרפואי תיעשה במקרים בהם קיימת הצדקה עובדתית או משפטית יוצאת דופן לעשות כן [ולעניין זה ראה ס' אדלר, "מומחים יועצים-רפואיים בבתי דין לעבודה, "המשפט", כרך ב' 199, 1994; דב"ע נו/0-244 המוסד לביטוח לאומי נ' יצחק פרבר, [פורסם בנבו] מיום 26.2.1997; ר' דב"ע לו-0/8 סימיון דוידוביץ - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע ז', 374; דב"ע נא/191-0 המוסד לביטוח לאומי - יוסף נחתום, פד"ע כ"ד, 89; דב"ע נה/0/246 גיגי סוליקה – המוסד לביטוח לאומי (לא פורסם)].
זכות ערעור כחוק לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 ימים מקבלת פסק דין זה. ניתן היום, ט"ז אייר תשפ"ג, (07 מאי 2023), בהיעדר הצדדים ויישלח אליהם.
...
" ועיין גם בעב"ל 345/06 המוסד לביטוח לאומי – מרדכי בוארון (15.5.2007) שם נפסק מפי כב' השופט פליטמן ובהסכמת יתר חברי המותב, כי: "בית הדין נוהג לייחס משקל רב לחוות דעתו של המומחה מטעמו, שכן האובייקטיביות של המומחה מטעם ביה"ד גדולה יותר ומבוטחת במידה מירבית מעצם העובדה, כי אין הוא מעיד לבקשת צד ואין הוא מקבל שכרו מידי בעלי הדין (ראה לעניין זה דב"ע 411/97 דחבור בוטרוס נ' המל"ל (לא פורסם), וכן עב"ל 341/96 מליחי נ' המל"ל, פד"ע לד' 377)" בנסיבות המקרה דנן, לא מצאנו הצדקה עובדתית או משפטית יוצאת דופן לסטות ממסקנות חוות הדעת של המומחה אשר סבור כי לא קיים קשר סיבתי בין התאונה מיום 6.10.21 לבין הליקוי בברך ימין ומכאן שדין התביעה - להידחות.
המומחה השיב לכל השאלות שהופנו אליו בענייניות ודין טענותיה של התובעת בסיכומיה, אשר מרביתן בעניינים שברפואה - להידחות.
סוף דבר: דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה טען התובע, כי החלטות הועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי (להלן: "מל"ל"), היתעלמו מנתונים רפואיים נוספים (קרעים רבים) ומתיעוד רב אשר צורף בתחום הבירכיים, וכי לא מינו במסגרת הועדה אורתופד מומחה בתחום הבירכיים, תוך היתעלמות מחוו"ד רפואית אשר הוצגה לועדה הרפואית של המל"ל ע"י התובע, אשר ניתנה ע"י מומחה בתחום הבירכיים.
כן טענה הנתבעת, כי הועדות העמיקו חקר במצבו של התובע ; כל החומר הרפואי של התובע עמד לנגד עיני הועדות השונות ; תביעתו לבית הדין לעבודה בעיניין מינוי אורתופד מומחה ברכיים – נדחתה ; אין ממש בטענה כי בשל כך נפגע ערך "הצדק" ; הועדה התייחסה להערכת הנכות שהגיש לה התובע ; קביעת המל"ל באשר לנכות בברך בשיעור 10% נובעת משני אלמנטים – קרע במנסקוס לטראלי בברך וכן קרע של רצועה צולבת בברך ; מכלול הבדיקות הרפואיות וההדמיה עמדו בפני המל"ל ; לא נפל רבב בעובדת ועדות המל"ל ; מימצאי הבדיקה היו תקינים ; לפיכך, ראוי לדחות את הבקשה ולחייב את התובע בהוצאות.
ביום 19/4/23, ניתנה החלטה לפיה לאחר עיון בבקשה, בתגובה ובתשובה – נכון הוא כי הצדדים יגישו תחשיבי נזק ויקבלו הצעת פשרה מבית המשפט, וככל שהצדדים לא יגיעו להבנות, תישמר לתובע הזכות בעיניין הבקשה ותנתן החלטה מנומקת.
...
טענות הצדדים במסגרת הבקשה מיום 1/1/23 - טען התובע כי - בוועדה הרפואית של המל"ל - לא נכח רופא מומחה בתחום הברכיים; לא הוצגו בפני הוועדה מסמכים מלוא המסמכים ; ראוי ונכון לחתור לעבר גילוי האמת ; הוועדה התעלמה מדרישתו למינוי רופא מומחה בתחום הברכיים ; נכותו נקבעה לפי "סעיף סל" ; הוועדה התעלמה מקרעים רבים נוספים ; מכלול הטעמים מלמד על קיפוח שדי בו כדי להתיר הבאת ראיות לסתור; נפלו פגמים מהותיים בהליך קביעת נכותו של התובע ; כל האמור מעורר תחושת אי נוחות מחמת שיש בדברים הללו משום הפרת כללי הצדק הטבעי ולפיכך, מטעמים של צדק ובירור האמת, נכון וראוי להיעתר לבקשה ולהשית את שכרו של האורתופד המומחה בתחום הברכיים – על הנתבעת.
אוסיף, כי מסקנה זו של ועדת הערר, עולה גם בקנה אחד עם תוצאות הבדיקה לאחר הניתוח.
סוף דבר מן המקובץ לעיל, הגעתי לכלל מסקנה - כי דין הבקשה להידחות ואני מורה אמור.
משהגעתי לכלל מסקנה כאמור, אני מורה על הגשת תחשיבי נזק כדלקמן: התובע יגיש תחשיב נזק בתוך 45 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבדיקות ההדמיה עלה כי נגרמו לתובע קרע של הרצועה הצולבת, קרע מורכב במניסקוס הלטרלי ושקיעה של המשטח הטיביאלי הלטראלי (פגיעה אחרונה זו גרמה גם לעמדת ולגוס של הברך).
על בסיס ממצאים אלה קבע המומחה לתובע נכות בשיעור 10% בגין הפגיעה ברצועה הצולבת הקדמית, בהתאם לסעיף 48(2)(ב) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956 (להלן: "התקנות"); נכות בשיעור 10% בגין אי יציבות צדית, שקיעת המשטח ושינויים ניווניים, לפי סעיף 35(1)(ב) לתוספת לתקנות (המומחה הבהיר כי מדובר בשינויים קיימים, ולא בהתייחסות לאפשרות עתידית תיאורטית – תשובה 1 לשאלות ההבהרה הנ"ל); נכות בשיעור 10% בשל הפגיעה במנסקוס הלטראלי לפי סעיף 48(2)(ז)(1) לתוספת לתקנות; ונכות בשיעור 10% בשל ההגבלה בתנועות הכתף והירידה בכח הגס, לפי סעיף 40(1) לתוספת לתקנות, בחציו.
מכאן כי יש להקפיא בידי הנתבעת סכום של כ-310,000 ₪, עד לתום בירור עניינו של התובע במל"ל. התובע יהיה זכאי לחלק מסכום זה (בצירוף שכ"ט עו"ד ומע"מ) אם הגימלאות המהוונות להן יהא זכאי בעתיד יפלו מסכום של 310,000 ₪, בכפוף לכך שיפעל בניהול עניינו במל"ל בתום לב, ובכלל זה יציג בפני הועדות את חוות-דעת המומחים מטעם בית המשפט.
...
בנסיבות אלה, על רקע הפגיעה הפיזית הקשה והיעדר הכשרה אקדמית, על תיכונית או מקצועית ספציפית מחד, אך תוך הבאה בחשבון של השכלתו הפורמאלית והלא פורמאלית של התובע, ההתרשמות כי מדובר באדם אינטליגנטי ובעל יוזמה, והאפשרות העומדת לפניו להשתלבות בתהליך שקום מקצועי במל"ל תוך רכישת מקצוע מתאים לעבודה במומו, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבוע את הגריעה מכושר השתכרותו בשיעור של 41%, בדומה לשיעור הנכות התפקודית.
בנסיבות אלה הגעתי לכלל מסקנה כי יש לבסס את הפסדי השכר של התובע מהתאונה ועד שנתיים ומחצה לאחר מכן על בסיס שכרו בשנתיים עובר לתאונה, קרי: 4,300 ₪ (הסכום מוצמד) ברוטו ונטו לחודש.
בנסיבות אלה הגעתי לכלל מסקנה כי יש לפסוק לתובע סכום של 80,000 ₪ בגין הוצאות ניידות לעבר ולעתיד (הסכום משקף הוצאה חודשית עודפת של 250 ₪).
סוף דבר 30.
לנוכח כל האמור לעיל זכאי התובע לפיצוי כדלהלן: נזק בלתי ממוני 109,000 ₪ ב. הפסדי שכר ופנסיה 816,000 ₪ ג. עזרה בשכר – עבר ועתיד 78,000 ₪ ד. ניידות מוגברת 80,000 ₪ ה. סה"כ 1,083,000 ₪ 31.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו