בפני בקשה לעיכוב ביצוע גזר דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע (כב' השופטים ר' יפה-כ"ץ, ו' מרוז ו-א' אגו), שבמסגרתו נגזר על המבקש, בין היתר, עונש של שנתיים מאסר בפועל, וזאת עד להכרעה בעירעור שהוגש לבית משפט זה על גזר הדין.
דעת הרוב (כב' השופטים ר' יפה-כ"ץ ו-א' אגו) קבעה כי יש להשית על המבקש עונש מאסר בפועל למשך שנתיים, בנכוי ימי מעצרו, שנת מאסר על תנאי וכן פיצוי סמלי לאישתו בסכום סמלי של 10,000 ש"ח. בדעתה החולקת, סברה כב' השופטת ו' מרוז, כי בעוד שהעונש שנקבע על-ידי דעת הרוב איננו מופלג בחומרתו, הרי שלשיטתה יש להשית על המבקש עונש מאסר בפועל בן שנה אחת בלבד וזאת נוכח העובדה שהנסיבות שאפפו את ביצוע העבירות אינן מן החמורות ועקב כך שמערכת היחסים המורכבת והמתוחה בין בני הזוג הנשואים עשויה הייתה לטשטש את ההבחנה בין יחסי מין שנתבצעו בהסכמה, לבין בעילה שנעשתה בנגוד להסכמת האשה.
עם זאת, הדגישה שופטת המיעוט כי אינה מפקפקת בכך שמעשיו של המבקש התגבשו לכדי עבירת האינוס, וכי אינה מקילה בחומרת עבירה זו.
המבקש הגיש ערעור על גזר דינו של בית המשפט המחוזי לבית משפט זה וכן ביקש את עיכוב ביצוע גזר הדין הנ"ל עד להכרעה בעירעור.
על כן, בית המשפט נידרש לבחון, בין היתר, את התקיימותם של הקריטריונים הבאים: חומרת העבירה ונסיבות ביצועה; תקופת המאסר שהושתה על הנאשם; טיב סכויי העירעור והצלחתו; עברו הפלילי של הנאשם והתנהגותו במהלך המשפט; וכן נסיבות אישיות המיוחדות לכל נאשם ונאשם (ראו: ע"פ 37/07 פרג נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 11.2.2007) שם, בפסקה 15)).
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובהודעת הערעור וכן שמעתי את טענות הצדדים – הגעתי למסקנה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להידחות.
כלל זה מעוגן בתפיסה כי עם תום המשפט בערכאה הדיונית, משנקבע כי האשמה הוכחה מעבר לספק סביר, נשללת חזקת החפות מן המורשע.
אשר על כן, הבקשה לעיכוב ביצוע נדחית בזאת.