מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קציבת מזונות ילדים במסגרת פשיטת רגל שנייה

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי בקצרה עסקינן בחייב יליד 1977, גרוש ואב ל- 2 ילדים קטינים ילדי 2015, 2016 וחלוקת זמני שהות החייב עם ילדיו הנה בתדירות של 3 פעמים בשבוע.
הנושה, יפעת נחמני, גרושתו של החייב היתנגדה להכרזת החייב והגישה בקשה לביטול ההליך ובקשה לקציבת מזונות כאשר בתאריך 26.06.18 היתקיים דיון בבקשות השונות וניתנה החלטה שקצבה מזונות וניתנו הוראות לעניין המשך ניהול ההליך.
ביחס לתקופה השנייה (במסגרת הליכי פשיטת הרגל), חייב נידרש לשתף פעולה באופן מלא עם בעלי התפקיד, למלא אחר חובת הגילוי המוטלת עליו, להגיש דו"חות הכנסות והוצאות במועד, להציג מסמכים להם נידרש, ולחשוף בחקירתו וכן בדוחותיו את כל נכסיו והכנסותיו, וכן את כל חובותיו והוצאותיו.
ככל שחוב זה לא ישולם על ידי הבעל והאשה תשלם סך כלשהוא בגין חוב זה, תוכל לגבותו כדמי מזונות הקטין.
...
המנהל המיוחד במסגרת הדו"ח המסכם טען שדין בקשת החייב להכרזתו כפושט רגל להידחות, זאת בשל חוסר תם לב מצד החייב שעה שמבקש לרתום את הליך פשיטת הרגל לתוך הסכסוך הזוגי עם גרושתו; בנוסף, טען שנקיטת הליך פשיטת הרגל נועדה כמגן מפני הפעולות בהן נקטה גרושתו נגדו, מבלי שחל שינוי נסיבות מאז התחייבותו על פי הסכם גירושין ועד לפנייתו של החייב להליך באמצע שנת 2017.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את מלוא טיעוני הצדדים, אני דוחה את בקשתו של החייב להכרזתו כפושט רגל ולהלן הנמקתי: מסגרת נורמטיבית: מלשון הפקודה ומההלכה הפסוקה עולה כי החובה המוטלת על החייב לנהוג בתום לב כתנאי להכרזתו פושט רגל משתרעת על פני שתי תקופות – התקופה בה נוצרו חובותיו והתקופה בה מתנהל הליך פשיטת הרגל בעניינו (ראו: ע"א 7994/08 גוטמן נ' כונס הנכסים הרשמי, פסקה 14 והאסמכתאות שם (1.2.2011)).
יוצא אפוא כי הבעל ישלם סכום של כ 125,000 ₪ עבור החובות המשותפים בבנק יהב והאשראי החוץ בנקאי בישראכארט, והאישה תשלם סכום של 195,000 ₪ עבור החובות המשותפים בבנק אגוד ובנק הפועלים להלוואות עבור הרכב שהינן כנגד הרכב המשותף.
לעניין זה ראו: עא 3382/17 יעל צימבר נ' רועי סמט (פסקה 22) : "כידוע, הליך גירושין עלול לכלול התדיינויות משפטיות רבות בערכאות שונות בגדרן נדונים העניינים הרבים השנויים במחלוקת בין בני זוג המבקשים להיפרד. ניצול לרעה של הליכי פשיטת רגל לצורך קבלת יתרון זה או אחר בסכסוך הכללי אינו ראוי, ועלול להכביד על הליך הגירושין כולו ולהסלים אותו. משכך, אני סבורה כי יש לבחון באופן זהיר את תום לבם של אלו המבקשים להיכנס בשעריו של הליך פשיטת הרגל כשהחוב העיקרי הוא כלפי בן הזוג ונוצר במסגרת היחסים הזוגיים והליכי פירוקם." לנוכח האמור, ובנסיבות המקרה שלפנינו, יש לייחס חומרה יתרה לחוסר תום לבו של החייב, אשר נדמה כי ביקש לרתום את הליך פשיטת הרגל לליבוי הסכסוך הזוגי בינו לבין גרושתו.
לנוכח כל האמור, אני סבור כי מכלול הנסיבות מוביל למסקנה כי החייב פעל שלא בתום לב בפתיחה בהליכי פשיטת הרגל ,ככל הנראה, מתוך הנחה ש"ביום פקודה" יוכל לפנות להליך פשיטת רגל, באופן שיוביל לשמיטת חלקו בחוב המשותף והותרת הגרושה מול נושים אלו, ומטרת ההליך מבחינת החייב ונסיבותיו, אינה שיקומו, אלא השגת יתרון לא הוגן ולא צודק מול גרושתו, במאבק הגירושין שביניהם.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת הליך פשיטת הרגל, ביום 30.1.2019, הגישה המשיבה, גרושתו של החייב, בקשה להקצבת דמי מזונות, לפי סעיף 128 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: פקודת פשיטת הרגל), עבור בנותיהם המשותפות.
בית המשפט פתח את החלטתו בציינו: "לפניי בקשה לקציבת מזונות לשלושה ילדים קטינים משותפים של החייב והמבקשת" (ההדגשה הוספה – נ' ס').
בבקשתו טען החייב, כי שגה בית משפט של פשיטת רגל בשעה שקצב דמי מזונות עבור שלושה קטינים, על אף שהתבקש לקצוב דמי מזונות עבור שתי בנות בלבד – אחת קטינה, והשנייה בגירה המשרתת בצה"ל. עוד טען החייב, כי בנגוד לקביעותיו של בית משפט של פשיטת רגל, הוא פרשׂ לפני בית המשפט את מלוא הנתונים ביחס לכושר הישתכרותו, לרבות הצגת אסמכתות שונות המלמדות על מצבו הרפואי הלקוי, אשר מגביל את אפשרותו לעבוד במשרה מלאה.
...
בתשובתה טענה המשיבה, כי דינה של בקשת רשות הערעור להידחות.
עוד טען הכנ"ר, כי אין מקום ליתן רשות ערעור בכל הנוגע להשגותיו של החייב ביחס לקביעת בית משפט של פשיטת רגל לעניין כושר השתכרותו, שכן "בית המשפט לא קיבל החלטה אופרטיבית" לעניין זה. דיון והכרעה בהתאם לסמכותי שלפי תקנה 410 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, החלטתי לדון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה רשות, והוגש ערעור על-פי הרשות שניתנה.
אקדים ואומר, כי לאחר ששקלתי את נימוקי הבקשה ואת התשובות לה, באתי לכלל מסקנה כי לעניין סכום המזונות שנקצב, דין הערעור להתקבל.
אשר על כן, החלטתי לקבל את הערעור, ולהורות על ביטול החלטתו הנדונה של בית משפט של פשיטת רגל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי שתי בקשות: האחת, בקשת החייב להכריז עליו פושט רגל, והשנייה, בקשה במסגרת דו"ח מסכם שהגישה המנהלת המיוחדת לבטל ההליך לאור היתנהלות החייב בהליך, אופן יצירת החובות והעובדה כי זה נימנע מלשלם מזונות ילדיו כפי שהושתו עליו בהחלטות חלוטות.
נטען גם כי החייב לא הגיש בקשה לקציבת מזונות במסגרת הליך זה. לטענת החייב ילדיו מתגוררים עם גרושתו והם אינם מעוניינים בקשר איתו, ועו"ד מהסיוע המשפטי מלווה אותו בהליכים לשינוי ההחלטה בדבר הסדרי ראיה ולביטול דמי המזונות.
בע"א 44/18 פלוני נ' הכונס הרישמי (17.1.19) נאמרו על ידי הרכב השופטים עברון, אילנות וא' שטיין דברים היפים גם לענייננו: "בעיניינו של המערער ניתן צו כנוס ביום 11.11.2015. כפי שהוברר החובות בדין קדימה מסתכמים ב-180,781 ש"ח, מתוכם 177,343 ש"ח בדין קדימה עבור מזונות –והמערער אינו יכול לקבל הפטר בגינם אלא בהתקיים הנסיבות המיוחדות כאמור בסעיף 69(א)(3) לפקודת פשיטת הרגל, ונדמה כי לא זה המקרה. בקופה סכום נמוך מכך בהרבה (אלפי שקלים בודדים) ואין מקורות כספיים נוספים; כך שהנושים האחרים לא יזכו לקבל דבר.
...
די בכך כדי להצדיק המסקנה כי דין ההליך להתבטל, משום שהחייב בהתנהלותו מלמד כי אין הוא מתאים להליך ואין כל הצדקה להוסיף ולהעניק לחייב הגנת ההליך כאשר הוא אינו מצדיק ניהול ההליך בעניינו.
לסיכום לאור כל האמור לעיל ולאחר ששקלתי גם את נסיבותיו של החייב, אני סבורה כי בחינה כוללת של הדברים מעלה כי הנימוקים המחייבים את ביטול ההליך גוברים.
לפיכך אני מורה על ביטול ההליכים בתיק, על מחיקת הבקשה העיקרית ועל ביטול צו כינוס הנכסים וביטול החלטות הביניים שניתנו בהליך זה, ועיכוב הליכים שניתנו.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 2.9.2019 קצב בית המשפט את מזונות הקטין, שהוא בנם המשותף של החייב ושל המשיבה 4, בסך של 1,100 ₪ בחודש, החל מחודש ספטמבר 2019.
ביום 6.8.2020 נתן בית במשפט (כב' השופטת ש' גלר) החלטה בבקשת החייב לקצוב את מזונות שלושה מילדיהם המשותפים שלו ושל גרושתו, המשיבה 5 (בקשה מס' 13).
במסגרת אותה החלטה הבהיר בית המשפט לחייב כי למצות את כושר הישתכרותו וכן עליו להסדיר חוב בסך כ-170,000 ₪ בגין דמי מזונות שצבר כלפי הביטוח הלאומי לאחר צו הכנוס, שאם לא כן יבוטל ההליך.
דיון והכרעה כפי שציינה כב' השופטת ש' גלר בהחלטותיה בעיניינו של החייב מלכתחילה מדובר בהליך התלוי על בלימה: מדובר בחייב שהחלק הארי של חובותיו, שאינם מבוטלים, הוא חובות בדין קדימה בשל אי תשלום מזונות; אין לחייב נכסים ידועים מהם ניתן להפרע; הוא נושא בתשלומי מזונות לארבעה ילדים משתי נשים שונות (תשלומים שהופחתו על ידי בית המשפט של פשיטת הרגל), ואינו ממצה את כושר הישתכרותו; החייב אף לא הצליח להגיע להבנה כלשהיא עם המל"ל ביחס לחוב העצום שצבר לאחר צו הכנוס.
ההליך איפוא מבוטל בפעם השנייה.
...
משנמצא כי לאורך תקופה ארוכה החייב לא מילא את חובותיו בהליך החליט בית המשפט (כב' השופטת ש' גלר) עוד ביום 25.10.2018 לבטל את ההליך, ואולם ביום 13.3.2019 נעתר בית המשפט לבקשת החייב והורה לחדש את ההליך בכפוף לתשלום מלוא חוב הפיגורים והגשת דוחות.
ההליך חודש בסופו של דבר ביום 12.5.2019.
החלטתי כי יש לקבוע דיון בגורל ההליך וכך עשיתי.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החייב יליד 1971 גרוש ואב לארבעה ילדים שאינם סמוכים על שולחנו.
במסגרת ההליך נקצבו מזונות הקטינים לפי סעיף 128(ד) לפקודת פשיטת רגל התש"ם-1980 (להלן: "פקודת פשיטת רגל").
ראו : ספרם של המלומדים עודד מאור ואסף דגני, "הפטר", התשע"ט-2019 כרך א' שם בעמ' 71, גם ביחס לתכליות חוק חידלות פירעון ושקום כלכלי התשע"ח-2018 שמועד כניסתו לתוקף קרב ובא : "התכלית השניה – ' להשיא את שיעור החוב שיפרע לנושים' – משרתת את האנטרס של הנושים אשר מעוניינים לקבל דיבידנד גבוה ככל הניתן לכסוי חובם. תכלית זו נובעת מההגנה על זכות הקניין של הנושים, המנויה בין זכויות היסוד המוגדרות בחוק יסוד: חוק האדם וחרותו. הנושה מעוניין שנכסי היחיד ימומשו בערך המאקסימאלי האפשרי, בעלויות נמוכות, וכי יחולק לו דיבידנד תוך זמן קצר ככל האפשר. בדברי ההסבר נכתב בקשר לתכלית זו : "הנושים הם הנפגעים העקריים בהליכי חידלות הפרעון. לפיכך תכליתם של הליכים אלה היא להשיא את ערך נכסי החייב ולהקטין ככל האפשר את הפגיעה שתגרם לנושים כתוצאה מחדלות הפירעון". לעומת הנושים, היחיד לכאורה אדיש לתכלית הזו: "לחייב אין זה משנה כלל איזה שיעור חובותיו יכוסה בגדריו של ההליך" (שלמה לוין ואשר גרוניס "פשיטת רגל" מה' שלישית תש"ע עמ' 25).
...
בכל הכבוד, אף אני סבורה כי ניתן למקסם את הסכום מעבר לכך.
שוכנעתי, כי השארת ההליך בענייננו על כנו, פוגעת באינטרס הנושים באופן בלתי מידתי.
ראו: ספרם של המלומדים עודד מאור ואסף דגני, "הפטר", התשע"ט-2019 כרך א' עמ' 73 : " ...אין טעם לשקם יחיד אשר הנסיבות מראות כי אינו יכול בשלב זה להשתקם, ולחילופין אינו מעוניין בשיקום". מכל המקובץ לעיל, אני מקבלת את עמדת הנושים שנתמכה גם ע"י ב"כ הכנ"ר ומורה על ביטול הליך הפש"ר מחמת ניצולו לרעה ע"י החייב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו