מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קציבת מזונות בהליכי חדלות פירעון

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כאמור, הממונה על חידלות פרעון לא מצא למסור עמדתו ביחס לבקשה לקציבת מזונות.
ואולם עובדה זו כשלעצמה, המגלמת, למעשה, הפרה של פסק הדין בכל הנוגע להסדרי השהות, אינה מצדיקה (וספק אף אם היא מאפשרת) קציבת מזונות בהליך חידלות הפרעון בסכום גבוה מזה שנקבע בפסק הדין.
...
אלה מובילים למסקנה כי יש להעמיד את התשלום החודשי שיוטל על היחיד במסגרת התכנית לשיקום כלכלי על סך של 900 ₪.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט לעינייני מישפחה הוא הערכאה המוסמכת לידון לעומקם של דברים במכלול השיקולים והנסיבות ומובן שגם המצאותו של היחיד בהליך חידלות פרעון תובא ותישקל בפני ערכאה זו. ככל ותנתן החלטה אחרת ע"י בית המשפט לעינייני מישפחה ביחס לתשלום דמי המזונות, היא תובא בפני הנאמן אשר יהא רשאי לחדש ולעדכן בקשתו ואדרש לבקשה לקציבת המזונות בהליך, בשנית.
...
במסגרת בקשתו העיקרית, הצהיר היחיד כי הוא עובד כעוסק מורשה עצמאי בעסק בשם "לירום גל", משתכר כ 2,500 ₪ לחודש וציין בבקשה כי הוא "מחפש עבודה". לעמדת הנאמן ונוכח כל האמור, יש לקצוב המזונות על סך של 6,000 לחודש (שהם 1,500 ₪ לכל ילד) ובהתאם לפסה"ד למזונות.
לסיכום, ראו גם בע"מ 2255/19 פלוני נ' פלונית (23.2.20)(פורסם בנבו), עמ' 19: "בדומה ללשונו של סעיף 128 לפקודה, גם סעיף 179 לחוק חדלות פירעון מחייב כי המבקש הקצבת מזונות יקדים ויצטייד בפסק דין מזונות של הערכאה המוסמכת, ובכך משמיענו כי הסמכות לקבוע את סכום המזונות ולהפחיתו נתונה רק לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הדתי הרלוונטי. בדברי ההסבר לסעיף 179 האמור נכתב כדלקמן: "מוצע לקבוע הוראות לעניין תשלום חוב מזונות שפסק בית משפט או בית דין מוסמך אחר, שמועד פירעונו חל לאחר מתן צו לפתיחת הליכים. תשלומי המזונות... צריכים להימשך במהלך הליכי חדלות הפירעון, זאת מאחר שמחייתם של מקבלי המזונות תלויה בתשלום המזונות. ואולם כאשר היחיד החייב במזונות חדל פירעון, ייתכן שיש מקום לשינוי גובה התשלום, זאת מאחר שתשלום המזונות במצב זה אינו בא על חשבון רווחתו של משלם המזונות בלבד אלא גם על חשבון פירעון חובות היחיד לנושיו, עובדה שלא בהכרח נלקחה בחשבון בשלב קביעת המזונות בידי הערכאה המוסמכת...". נתתי דעתי לאמור בבקשת הנאמן, לתגובות היחיד והזכאית למזונות, להכנסות הנטענות ע"י היחיד והזכאית למזונות, לחובותיו של היחיד כלפי נושיו ולצו התשלומים העיתי שהושת עליו, בשים לב לצרכיהם של הקטינים ולמצבם כפי שעולה מהתגובות.
סבורני, כי תוצאה זו נכונה במיוחד נוכח העובדה כי בשעה זו תלויה ועומדת בפני בית המשפט לענייני משפחה תביעת היחיד להפחתת דמי המזונות או ביטולם.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מנגנון הקצבת מזונות בהליך דו-שלבי אמנם נדון בעיקר בפסיקות אשר עסקו בהוראת סעיף 128 לפקודת פשיטת הרגל, ברם נפסק כי: "במאמר מוסגר יצוין כי חרף השינוי החל בעיניין "הקצבה לזכאי מזונות" בסעיף 179 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018, לעומת סעיף 128(א) לפקודה, הדרישה למתן פסק דין כתנאי מקדים לקציבת המזונות עודנה קיימת" (ראו: רע"א 3239/18 יעקב ז'ק בנזקר נ' עו"ד מיכאל גבור (31.5.2018), בפיסקה 15).
...
(ההדגשות במקור – א.ל.ע.) מן הכלל אל הפרט כאמור לעיל, לאחר שעיינתי בערעור ובתשובות לו ונתתי דעתי להוראות הדין והפסיקה, מצאתי כי דין הערעור להתקבל וזאת מהטעמים הבאים: ראשית, בית-המשפט קמא קצב את המזונות בענייננו שלא על בסיס פסק-דין של הערכאה המוסמכת אלא על בסיס טענת הנאמן בנוגע להסכמות שהושגו בין הצדדים ואשר היה בהן כדי לשנות מפסק-הדין.
שנית, ואף בהתעלם מכך שהיה על היחיד לפנות לבית-המשפט המוסמך, הרי שבחינת כתבי טענות הצדדים שהונחו בפני בית-המשפט קמא מעלה בנוסף, כי לא הונחה בפניו תשתית מספקת לקביעה כי מצבם הכלכלי של הצדדים מאוזן באופן שמוביל למסקנה כי יש לחלק את נטל מזונות הקטינים באופן שווה בין היחיד לבין המערערת.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין הערעור להתקבל.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים חדל"פ 7735-04-21 לפה נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז ירושלים ואח' תיק חצוני: 334555_2 לפני כבוד השופטת ג'ויה סקפה שפירא בעיניין: חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי תשע"ח 2018 להלן: "החוק" בעיניין: משה לייב לפה ת"ז 040806978 להלן: "היחיד" בעיניין: עו"ד אורן יעקבולוביץ (נאמן) להלן: "הנאמן" ובעניין: ממונה על חידלות פרעון – מחוז ירושלים להלן: "הממונה" בעיניין: אסתר לפה ת.ז. 66514506 להלן: "הזכאית למזונות" פסק דין
בנסיבות אלה, ומשעה שעל פי הסכם הגירושין עצמו ועל פי פסק הדין שניתן על בסיסו, לא מתקיימות הנסיבות המחייבות את היחיד בתשלום מזונותיהן של הבנות הבגירות לאחר הגיען לגיל 18, אין מקום (ואף לא ניתן, בהתאם להוראות סעיף 179 לחוק) לקצוב עבורן מזונות בהליך חידלות הפרעון.
...
אלה מובילים למסקנה כי ההכנסה הפנויה שנותרת ליחיד מדי חודש היא כ- 3,500 ₪, ועל כן יש להעמיד את התשלום החודשי על סך 1,700 ₪ לחודש.
לפיכך אני קובעת כי תקופת תשלומים תהיה בת 38 חודשים.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כידוע, קציבת מזונות במסגרת הליך חידלות פרעון מחייבת עריכת איזון בין אינטרסים שונים ומנוגדים – של היחיד, של הזכאית למזונות והקטינים וכן של הנושים (ראו למשל עודד מאור ואסף דגני, הפטר – חידלות פרעון, הסדרי חוב ושקום כלכלי של יחידים, 214-206 (2019)).
...
עם זאת, מקובלת עליי עמדת הנאמנת, כי בשלב זה, כאשר טרם ניתנה החלטה בבקשה לקציבת מזונות, אזי יש ליתן ליחיד הזדמנות לתקן את מחדליו.
ולבסוף, אשר לבקשה מספר 7, בקשת היחיד למתן היתר לניהול הליך בבית הדין הרבני בדבר מזונות הקטינים, בהיעדר התנגדות מטעם מי מהצדדים, מצאתי כי דין הבקשה להתקבל.
המזכירות תמציא לצדדים את החלטתי זו. ניתנה היום, כ"ח חשוון תשפ"ד, 12 נובמבר 2023, בהעדר הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו