השאלה המרכזית שעולה מעובדות המקרה בעיניינה של גב' קמרי היא מעמדם של זכאים לדיור הצבורי, הממתינים שנים בתור לדיור צבורי ואינם זוכים בו. כאשר מדובר בתנאי של שלושה ילדים מתחת לגיל 21, הרי שבעת ההמתנה בתור, הילדים בוגרים, מה ששולל לכאורה את זכאותם לדיור צבורי.
ההנמקה לגבי התבחינים החדשים בכלל העתירות עומדת על התבחינים שנלקחו בחשבון, ומהו מיקומם במדרג כך, למשל, נקבע בעיניינה של גב' לוי (הודעת משרד השיכון מיום 5.3.20):
"נכות – העותרת מצויה במדרג הנמוך ביותר – אמנם הורה עצמאי אך לילדה אחת מתחת לגיל 21, וכן עם נכות אחת במשפחה, כאשר שיעור הנכות הרפואית נמוך יחסית – 40 אחוזים בלבד (נפשית). שיעור קצבת נכות או כושר הישתכרות 100 אחוזים (שאינו המאקסימאלי) יציבה. לא ידוע על מצב של נכות פיסית המבטאת קושי בניידות.
...
אני סבורה כי אין מקום לדחיית העתירה על הסף, רק בשל העובדה שבשל צירוף העתירות, ובחינת הנושא לעומק בידי משרד השיכון, התמשכו ההליכים, וחלפו שנתיים נוספות, מה שמאפשר לגב' מרקוביץ להגיש בקשה חדשה.
סוף דבר
משרד השיכון יפעל כמפורט:
הנהלים של ועדות החריגים יתוקנו כך שיתווספו לתבחינים משקולות מדידים, וכן יווסף תבחין של זמן המתנה בתור לדיור ציבורי במועדים הקבועים בפס' 81, בסיום הפרק השמיני בסיכום הביניים לעניין התבחינים.
אשר להוצאות – אני סבורה כי במקרה זה משרד השיכון לצד הסיוע המשפטי והעותרות הספציפיות ערכו עבודה יסודית ועניינית, שהביאה להתקדמות משמעותית, לאור נכונות משרד השיכון לערוך עבודת מטה רצינית בעניין, בעתירות הפרטניות שהתקבלו ולו בחלקן, ייפסקו הוצאות אם כי על הצד הנמוך -10,000 שקלים לעותרות בכל אחת מהעתירות, לרבות בעתירת הזוג בן שטרית.