עם זאת המשיך בית המשפט וקבע "... סמכות לחוד ושיקול דעת לחוד. גם אם רשאי בית המשפט להטיל סנקציה מיידית, אין זאת אומרת שתמיד ראוי להטיל אותה. הסנקציה המוטלת מכוחה של פקודת בזיון בית המשפט הנה סנקציה שתכליתה לכפות ציות להוראות בית המשפט. סנקציה חריפה מדי עלולה להפוך לסנקציה עונשית במהותה, ועל כן היא עלולה להחטיא את תכליתו של סעיף 6 לפקודת בזיון בית המשפט ... יש "לתפור" את הסנקציה בזהירות הראויה בהיתחשב בנסיבות שעל הפרק.
בעפ"א 5401-08-19 ג'ראד ואח' נ' מדינת ישראל, שהוגש מאוחר יותר, על החלטה נוספת של בית משפט השלום באותו תיק, חזר בית המשפט המחוזי על עמדתו בדברים אלה :
"אמצעי האכיפה העומדים לרשות בית המשפט ולסמכותו עפ"י פקודת בזיון בית המשפט הם שניים: "קנס" או "מאסר", זאת כדי להביא את המפר או לגרום לו לציית "לכל צו שניתן על ידם והמצוה לעשות איזה מעשה או האוסר לעשות כל מעשה". בהוראה זו לא נאמר כי בית משפט רשאי ומוסמך לכוף אדם לציית לצוויו בדרך אחרת כגון צו הריסה.
בנסיבות אלה, נוכח העובדה כי מדובר בהפרה שנייה ונוכח הקף ההפרה, מוצדק לחייב את הנתבע בקנס בגין ימי ההפרה, בהתאם להחלטת הביזיון הראשונה.
...
לעניין חישוב ימי ההפרה, וכאמור לעיל, אני דוחה את עמדתו של הנתבע, לפיה ימי ההפרה הינם הימים בהם הוכח ביצוע עבודות בפועל.
מכאן, מפני שעבודות הבנייה לא הופסקו לאחר הביקור ביום 28.4.19 ונמשכו לכל הפחות עד יום 19.5.19 ומאחר ומדובר בהפרה נמשכת, אני סבורה כי יש הצדקה לחיוב הנתבע בקנס יומי עבור כל התקופה למן יום 20.4.19 ועד יום הגשת הבקשה, לאמור 28.5.19, ובסה"כ בגין 38 ימי הפרה, אשר בגינם אני מורה על חיוב הנתבע בקנס בסכום של 45,600 ₪ (12* 38).
על כן, אני מקבלת את הבקשה ומורה על חיוב הנתבע בקנס, לטובת אוצר המדינה, בסכום של 45,600 ₪.