יחד עם זאת רוב חברי בית הדין הארצי סברו, כי יש להקל עם המערער ולקצר את תקופת פסילת חברותו בלישכת עורכי הדין כאמור.
רוב חברי בית הדין הארצי נימקו את שיטתם להקל באמצעי המשמעת בשני טעמים: האחד, המשיבה כלל לא עתרה (כך להבנת רוב חברי בית הדין הארצי) להוצאת המערער מלשכת עורכי הדין לצמיתות, עת הסתפקה בעתירה להשעייתו "לתקופה ממושכת שלא תפחת מ - 3 שנים בפועל ובמצטבר לכל עונש אחר", וב"כ המשיבה אף הופתע מפסיקתו החמורה של בית הדין המחוזי.
המערער פנה לשלל פסקי דין מהם הוא מבקש ללמוד, כי עת הורשעו עורכי דין בעבירות איומים ואף בעבירות איומים ותקיפה, אמצעי המשמעת שננקטו כלפיהם נעו בין השעיה על תנאי למספר חודשים לבין השעיה בפועל למשך חודשים מועטים.
מדובר בעירעור בגילגול שלישי על פסיקה של בתי הדין המשמעתיים של לישכת עורכי הדין, המהוים גוף מקצועי, אשר הופקד מכוח מומחיותו וסמכותו, על יישום נורמות האתיקה של עורכי הדין; ומשום כך נקבע בפסיקה כי הבקורת השיפוטית בעיניינם תנהג במידה רבה של ריסון, במיוחד בסוגיית הענישה.
...
דין הערעור להידחות.
לא נמצא שלאלו מהשיקולים האמורים ניתן משקל יתר או משקל חסר באופן המצדיק התערבות בית משפט זה.
בטרם סיום מצאתי להפנות לדברי השופט בייסקי בעל"ע 4/83 מאירוב נ' הוועד המחוזי של לשכת עורכי הדין, פ"ד לט(1) 75, 83 (8.1.1985) אשר נכתבו לפני כארבעים שנים, אך הגיונם יפה אף לימים אלה ויש בהם כדי להסביר מדוע דין הערעור דנן להידחות.
"אם במדיניות הענישה בפלילים המקובל הוא, כי ריבוי הרשעות קודמות מפעיל בדרך כלל שיקול בכיוון החמרת העונש, בשיפוט משמעתי על אחת כמה כמה. משום שהשיפוט המשמעתי מטרתו, מלבד ענישת הנאשם, לשמור, כי יהא נקי המחנה של העוסקים במקצוע עריכת-דין, וכי לא ייפגע האמון אשר רוחש הציבור הרחב המזדקק לשירותיהם של חברי הלשכה. יתר-על-כן: כאשר המדובר הוא בעורך-דין, שהרשעותיו הקודמות מלמדות על מועדות נמשכת בעבירות על החוק או על הכללים בדבר אתיקה מקצועית, יש שהכמות הופכת לאיכות. על כן המסקנה, כי הגיעה השעה להפסיק חברות בלשכה לתקופה ממושכת או לצמיתות, עשויה להתקבל לאו דווקא בגין הרשעה ספציפית בעבירה חמורה, אלא גם כאשר הוגדשה הסאה כבר קודם על-ידי חריגה נמשכת, כשלא למד עורך הדין לקחו והוא מורשע שוב, ולו אף בעבירה, אשר לו לבדה עמדה, ניתן היה להסתפק בעונש המתאים לאותה עבירה ושאינו חמור ביותר. בעניינו של המערער הסאה הוגדשה זה מכבר"
אשר על כן הערעור נדחה.