במכתב נאמר:
"הריני להודיעך כי העברת תשלום קצבת ילדים בגין ילד שעבר מהורה להורה השני, ניתן לבצע רק מתאריך בו ההורה הדורש הגיש בקשה למוסד לביטוח לאומי. ולא ניתן להעביר ילדים מהורה להורה רטרואקטיבית, .
בהחלטת ראש ההוצל"פ נקבע:
".. החייב עמד בנטל הראיה והוכיח, כי הילדים דוד ומיכל שהו בחזקתו במועדים 2/2012 עד 9/2014".
באשר לסמכותה לקבוע קביעות עובדתיות בעיניין זה, נקבע בהחלטה:
"... טענות החייב בדבר החזקת הילדים מקנה לי סמכות לידון בבקשתו, שכן אין החייב טוען למשמורת הילדים וצבר זכאותו לדמי מזונות בגין כך, אלא טוען החייב כי ככל והילדים היו בחזקתו שהרי נשללת מהמוטבת הזכאות לדמי מזונות וזאת בהתאם לנהליו של המוסד לביטוח לאומי.
ברישא להחלטה, כב' הרשמת ציינה כי היא דוחה את טענת החייב (התובע כאן) בדבר תשלום גמלת הכנסה וקיזוז קצבת הילדים, בהעדר סמכות עניינית לידון בה.
סעיף 76 לחוק בתי המשפט קובע:
"הובא ענין כדין לפני בית משפט והתעוררה בו דרך אגב שאלה שהכרעתה דרושה לבירור הענין, רשאי בית המשפט להכריע בה לצורך אותו ענין אף אם הענין שבשאלה הוא בסמכותו הייחודית של בית משפט אחר או של בית דין אחר".
סעיף 3ב לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, מפנה להוראות סעיף 104 לחוק בתי המשפט ודרכו מחיל את הוראת סעיף 76 לחוק בתי המשפט גם "על רשם הוצאה לפועל ועל הדיונים לפניו, בשינויים המחויבים…"
הרשמת הבהירה כי נושא משמורת הילדים וזכאות לדמי מזונות אינו בתחום סמכותה.
...
הנתבע טען כי יש לדחות את התביעה לתשלום קצבת ילדים, משטופס התביעה הוגש בשנת 2015.
לאחר עיון בטענות הצדדים, להלן החלטתי בבקשה.
סבורני, כי אם מלכתחילה טענות החייב (התובע ה.י.) היו נשמעות אצל הזוכה (המל"ל, ה.י.) (או אף נבדקות) טענות בדבר בדיקת הצהרתה של המוטבת (צד ג' ה.י.) במועדים 2/2012 עד 9/2014, שהרי הזוכה היתה נמנעת מלשלם למוטבת דמי מזונות עבור הילדים ד. ו-מ בתקופה האמורה".
סוף דבר –
קביעת ראש ההוצאה לפועל אינה מהווה מעשה בית דין לגבי הסוגיות המתבררות בהליך בתיק כאן.