בעקבות האמור, פנה התובע, באמצעות סוכן הביטוח שלו, אל הנתבעת (העתק ההודעה לחברת הביטוח צורף כנספח ג' לכתב התביעה).
טענות הצדדים
התובע טוען, כי הנזק אשר נגרם לרכבו כתוצאה מתדלוק הרכב בדלק מהול בלכלוך מהוה מקרה ביטוח בהתאם לפוליסה שהונפקה לו, אשר הגדרתו כוללת, בין היתר: "היתנגשות מקרית, היתהפכות ותאונה מכל סוג שהיא." לעניין זה מפנה הובע לפסק הדין שניתן בעיניין תא"מ (חי') 19224-01-10 בועז אלבז נ' איי אי ג'י ישראל חברה לביטוח בע"מ (23.3.11) (להלן: עניין אלבז) במסגרתו נדונה טענה דומה ואשר בו נקבע כי קיים כסוי בטוחי.
דיון והכרעה
כפי שעולה מהמחלוקת בין הצדדים, השאלה הטעונה הכרעה בעניינינו הנה האם תידלוק בדלק תקול נכנסת להגדרה "תאונה מכל סוג שהוא" לפי תנאי הפוליסה.
הדברים מקבלים משנה תוקף, שעה שלבקשת שמאי הנתבעת נשמרה דגימה של הדלק התקול במוסך, ואולם הנתבעת לא עשתה בעיניין זה מאומה.
יוער, כי לנוכח האמור גם לא מצאתי לנכון להעתר לבקשת הנתבעת, שהתקבלה לתיק בית המשפט ביום 3.1.19, זמן קצר לפני הדיון, שבגדרה ביקשה הנתבעת מבית המשפט להורות לחברת הדלק, בצו, לספק לנתבעת מידע רלבאנטי לתביעה, הנוגע לשאלת קיומה של תקלה במשאבה במועד תידלוק רכבו של התובע וקבלת תלונות נוספות, וכן לאפשר לנתבעת הגשת הודעת צד שלישי כנגד חברת הדלק, במידת הצורך.
התובע מלין בכתב התביעה על הפחתות אלה, אולם מאחר שהתובע לא הביא חוות דעת שמאי נגדית לביסוס טענותיו אלו, אין לי אלא לפסוק לו את הנזק שקבע השמאי בחוות דעתו המסתכם בסך 7,783.73 ₪ ובנכוי הישתתפות עצמית בסך 1,200 ₪, הרי שהתשלום המגיע לתובע הנו הסך של 6,583.73 ₪.
...
לנוכח כל האמור, נקבע בזאת כי אירוע הנזק שהתרחש לרכבו של התובע, כמפורט לעיל, הוא מקרה ביטוח שמכוסה בפוליסה, ומכאן חובת הנתבעת לפצות את התובע (המבוטח) בגין נזקו.
ואם לא די בכך, הרי שהרכב נבדק על ידי שמאי מטעם הנתבעת, אשר מצא כי הדלק מהול בלכלוך, כאשר גם בדיקת מעבדה של הדלק העלתה, כי "המדגם אינו תקין עקב נוכחות של מים חופשיים ומשקעים". ראיות אלה, לא כל שכן משקלן המצטבר, מובילות למסקנה כי האירוע הביטוחי נגרם כתוצאה מתדלוק הרכב בדלק תקול.
יוער, כי לנוכח האמור גם לא מצאתי לנכון להיעתר לבקשת הנתבעת, שהתקבלה לתיק בית המשפט ביום 3.1.19, זמן קצר לפני הדיון, שבגדרה ביקשה הנתבעת מבית המשפט להורות לחברת הדלק, בצו, לספק לנתבעת מידע רלבנטי לתביעה, הנוגע לשאלת קיומה של תקלה במשאבה במועד תדלוק רכבו של התובע וקבלת תלונות נוספות, וכן לאפשר לנתבעת הגשת הודעת צד שלישי כנגד חברת הדלק, במידת הצורך.