מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קיזוז חוב בחברה בכינוס נכסים

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד הובאו בדוח ממצאים נוספים המעידים על עירוב נכסים של מר עקיבא והחברה שבבעלותו המצויה תחת צו פירוק, ואשר יש בהם כדי לתמוך במתן צו לכנוס נכסיו של מר עקיבא ולמצער לתמוך בקיומו של חוב לחשקורי.
טענת עקיבא כי הגיש תביעה כנגד בן אדרי, שבאופן תמוה עומדת ע"ס 300,000 ₪, סכום זהה לסכום שבן אדרי דורש מהחברה, אינה יכולה להועיל מאחר והתביעה הנגדית הוגשה על ידי עקיבא באופן אישי ולא על ידי החברה, כך שאין בה לקזז את חוב החברה, בכל מקרה.
...
במענה לכך השיב בא-כוח החייב כי "...קיבלנו הודעה מבעל הנכס כתוב באופן חד משמעי שעקיבא לא חייב כסף. בעל הנכס ביקש ממנו שישאר. לא היה לו שוכר חלופי. אני לא יודע אם שגריר אנגולה נמצא שם...". בנסיבות אלה, הוריתי בהחלטתי כדלקמן: אני סבורה כי ככל שיוכח בפני שהמשיב אינו מתגורר בדירה שהצהיר כי הוא מתגורר בה היום, די יהיה בכך כדי ליתן צו הכינוס וזאת ללא קשר האם הדירה מושכרת לשגריר אנגולה או לא. אני מסמיכה את עו"ד ורדי ו/או עו"ד קדם וכן את עו"ד רז מנגל המפרק לנסוע כעת לביתו של המשיב ביחד עם המשיב בכתובת השלווה 43 א הרצליה.
סוף דבר אשר על כן, דין הבקשה להתקבל.
כמו כן, ובשים לב לצו איסור הדיספוזיציה שניתן בהחלטתי מיום 19.12.2019 על חשבונות רעייתו ובנו של החייב, אני מורה למנהלים המיוחדים להגיש דו"ח ממצאי בדיקה והמלצות בנוגע לחשבונות אלו וזאת לאחר חקירת רעייתו ובנו של החייב.
לא מצאתי מקום להיעתר לבקשת בא-כוח החייב לעיכוב ביצוע החלטה זו לצורך הגשת ערעור.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פש"ר 4316-01-17 גולדברג נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' לפני כבוד השופטת מרב בן-ארי בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 ובעניין: המבקש/ת / החייב/ת: שירי-אתי גולדברג המשיב: 1.כונס נכסים רישמי תל אביב 2.אורית ריי-לוין (מנהל מיוחד) 3.עו"ד נטע קליין 4. נתן קליין החלטה
טענות המשיבים: על פי טענות המשיבים, קזוז הפקדון נעשה באופן הבא: סך של 3,139 ₪ קוזז טרם ניתן צו הכנוס, בהוראת החייבת; סך של 386.12 ₪ קוזז בגין חוב חדש שנוצר לאחר מתן צו הכנוס (לחברת החשמל); סך נוסף של 4,474.74 ₪ קוזז בניסיון להקטין את הנזקים להם גרמה החייבת.
...
המשיבים טענו שכלל לא היו מודעים להליך זה, והפנייה הראשונה אליהם בנושא הפיקדון נעשתה לאור החלטתי בדיון האחרון.
עמדת המנהלת המיוחדת: המנהלת המיוחדת סברה שיש לדחות את בקשת המשיבים על כל חלקיה.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הפרשנות המשפטית וההיגיון הבריא מובילים אף הם למסקנה לפיה החלטת המינוי מסמיכה את בעל התפקיד לנקוט בפעולות המתבקשות לצורך שמירה על נכסי החברה, בשם כלל נושיה, לרבות פעולות שעניינן השבת סכומים שלשיטתו קוזזו שלא כדין, שכן רק בדרך זו ניתן להבטיח כי החברה לא תיוותר כישות משפטית ערטילאית ללא נכסים, באופן שיאיין כל טעם בכינוס אספות נושים והבאת הסדר נושים לאישור נושי החברה.
כאן המקום להוסיף כי התרת קזוז הכספים בנסיבות דוגמאת המקרה שלפנינו ו"גילגול" חובות עבר אל תוך ההליך, משמעה, לפחות בשלב זה, העדפת נושים פסולה ופגיעה בעקרון השויון בין הנושים – עקרון שיש מקום ליתן לו תחולה מלאה גם שעה שעסקינן בחברה חדלת פרעון שהוגשה לגביה בקשה לכנוס אספות ואישור הסדר נושים לפי סעיף 350 לחוק החברות, ולא רק שעה שעסקינן בחברה שהוגשה לגביה בקשת פירוק או בקשה למתן צו הקפאת הליכים.
...
האם החלטת העיכוב חלה גם על פעולות קיזוז? לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ושמעתי את טיעוניהם, הגעתי לכלל מסקנה שלפיה בנסיבות המקרה שלפנינו, גם מבלי להכריע בשאלה מהו המקור הנורמטיבי לקיזוז ובשאלה מהו המועד הקובע לקיזוז, נכון וצודק לקבוע כי החלטת העיכוב מיום 13.11.18 חולשת בהכרח גם על פעולות קיזוז דוגמת אלה שבוצעו על ידי המשיבה במקרה דנא, וכי כפועל יוצא, דין הבקשה להתקבל.
כך, מעבר לעתירה הברורה והגלויה לעיכוב הליכים, המופיעה בכותרת הבקשה, עותרת החברה בסעיף 10.1 לבקשה ליתן צו עיכוב הליכים נגד החברה, לפיו "לא ניתן יהיה להמשיך או לפתוח בכל הליך משפטי – ובכלל זה הליכי הוצאה לפועל, מימוש ערבויות ו/או בטוחות ו/או פיקדונות מכל מין וסוג שהוא...". במסגרת החלטת העיכוב מיום 13.11.18 נקבע בסעיף קטן ב' בזו הלשון: "עד לדיון בבקשה, אני מורה על עיכוב כל הליכי מימוש ו/או ביצוע ו/או הוצל"פ נגד החברה ונכסיה"..
סוף דבר: המסקנה המתבקשת מכל האמור לעיל היא כי בעל התפקיד מוסמך היה להעלות טענה כנגד הקיזוז שביצעה המשיבה, וכי כפועל יוצא מהחלטת העיכוב לא עמדה עוד למשיבה זכות אוטומטית לקיזוז הכספים בגין הכספים שנסלקו החל מיום 13.11.18 ואילך, ועליה להעביר כספים אלה לחשבון נאמנות נפרד שייפתח על ידי הנאמן, מבלי לגרוע מזכותה של המשיבה לטעון לזכויות ביחס לכספים אלה בהמשך, במסגרת המתאימה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים לפני כבוד השופט אהרן פרקש, נשיא ת"א 21324-06-15 א.מ. תורג'מן בע"מ נ' אחים שרבט יוזמים ובונים (1989) בע"מ ואח' המבקשת - הנתבעת אחים שרבט יוזמים ובונים (1989) בע"מ ע"י ב"כ עו"ד גור טננבאום ואח' המשיבה - התובעת ובעניין נ ג ד א.מ. תורג'מן בע"מ (בפרוק) ע"י ב"כ עו"ד רמי בביאן (מפרק החברה) כונס הנכסים הרישמי מחוז ירושלים החלטה
לשיטת המשיבה, אין למבקשת מחלוקת על עצם החוב, אלא היא טוענת כי יש לקזז מסכום החוב סכומים שחייבת לה המשיבה.
...
לאחר שקלול ואיזון זכויות הצדדים, וכביטוי לכך שהכלל הוא חיוב החברה-התובעת להפקיד ערובה והפטור מהפקדת ערובה הוא החריג, סבורני כי יש מקום לחייב את המשיבה בהפקדת ערובה.
במכלול השיקולים, בשים לב לכך שהתביעה הוגשה על סך של 33 מיליון ₪, ולנוכח טענות ההגנה המפורטות אשר לא ניתן, לכאורה, לשלול את תוכנן על הסף, בהתחשב בניהול הליך בסכום שכזה, במצבה הכלכלי של המשיבה, זכותה לפנות לערכאות וזכות הנושים להיפרע ממנה, הגעתי לידי מסקנה כי יש להשית על המשיבה ערובה בסך של 30,000 ₪ להבטחת הוצאות המבקשת, אם התביעה תדחה.
לאור האמור – הבקשה מתקבלת.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה פר"ק 24904-10-11 סגלוביץ עבודות עפר ופיתוח בע"מ ואח' נ' בנק מרכנתיל דיסקונט בעמ ואח' בפני כב' השופטת בטינה טאובר בעיניין: חוק החברות, התשנ"ט-1999 תקנות החברות (בקשה לפשרה או הסדר), התשנ"ב-2002 להלן: "חוק החברות" להלן: "התקנות" ובעניין: סגלוביץ עבודות עפר ופיתוח בע"מ (בהסדר נושים) להלן: "החברה" ובעניין: עו"ד גיל הירשמן – נאמן החברה בהסדר נושים להלן: "הנאמן" ובעניין שלום כהן להלן: "המבקש" ובעניין: כונס הנכסים הרישמי להלן: "הכנ"ר" החלטה
בתאריך 21/04/16 הגיש הנאמן בקשה לאישור יתרת שכר טירחתו, כאשר לאחר אישור בקשתו ותשלום יתרת שכר טירחתו, יוותר בקופת הנאמן סך של 170,000 ₪ מהם יוכלו חברת א. ברכאל בע"מ ומר שלום כהן להפרע לאחר קזוז חובו של מר שלום כהן לחברה.
...
במכלול הנסיבות, משלא ניתן לקבל השבה מהנושים שקבלו את מלוא הדיבידנד, משסכום התביעה לא הובהר ומשהליכי הבוררות מצויים בראשיתם ואף החברה הגישה תביעה שכנגד, סבורני, כי ראוי לאמץ את ההצעה שהוצעה על ידי הכנ"ר לפיה תיתן החברה התחייבותה לתשלום הכספים שיגיעו ממנה ככל שתחויב בהליך הבוררות וזאת בנוסף לסכום של 170,000 ₪ שייוותרו בקופת הנאמן עד לאחר סיום הליכי הבוררות, וככל שהחברה לא תעמוד בתשלום הכספים שנפסקו כנגדה בהליכי הבוררות למבקש, על פי הוראות הצעת ההסדר, ככל שיפסקו, תיחשב החברה כמי שלא עמדה בהצעת ההסדר.
לנוכח מכלול הנסיבות ומשלא נותרו כספים נוספים בקופת הנאמן, סבורני, כי המדובר בהסדר שיש בו לאזן נכונה בין זכויות הצדדים וניתן להניח שהחברה ובעלי מניותיה יעשו כמיטב יכולתם לעמוד בהצעת ההסדר, על רקע עמדותיהם בעבר.
סוף דבר לאור כל האמור, יותיר הנאמן בקופת ההסדר סך של 170,000 ₪ להבטחת תשלום תביעות החוב של המבקש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו