מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קיזוז הפסד הון במס שבח

בהליך ערעור מסים (ע"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתייחסה לרכישה ולמכירה של הבניין דנן, ציינה כי ביום 29.12.05 התקבלה בקשת המערערת לראשונה לקזז הפסדי הון מערבות ל-רואית ממס השבח בעיסקת מכירת הבניין האמור.
...
אני סבור כי יש לקבל את עמדת המשיב, לפיה אין להתיר למערערת ניכוי הוצאות משפטיות כנדרש בערעור.
סוף דבר אני דוחה את הערעור על בסיס השיקולים דלעיל.
המערערת תשלם למשיב את הוצאות המשפט בערעור וכן שכר-טרחת עו"ד בסך 20,000 (עשרים אלף) ₪, להיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ב – 20.5.2009 קיבלה רות הודעת דוא"ל מהנתבע, אשר בו נאמר כי ההפסדים שנצברו מאז רכישת הפוליסות ועד לפדין הפוליסה האחרונה, אינם ניתנים לקזוז כנגד תשלום מס שבח, שכן הפוליסה ותכנית "טופ פייננס" בכללותה הנה קופת גמל לתגמולים, והפסד צבור בקופת גמל מסוג זה אינו מוכר כהפסד הון אלא כהפסד מריבית.
...
לפיכך, המסקנה העובדתית הינה כי הנתבע כלל לא יזם את מהלך הפקדת כספי התובעת בפסגות, וכי העברת הכספים לפסגות היתה על פי בקשת רות ומרצונה.
לפיכך, ונוכח כל האמור לעיל, אין מקום להתיר את שינוי החזית בעניין זה, ואין להכריע בתובענה על יסוד עילה זו. יש להוסיף לאמור לעיל כי רות העידה, בהגינות, שמה שקומם אותה יותר מכל הינו עניין מס השבח, וכי אלמלא עניין זה לא היתה מגישה כל תביעה כנגד הנתבעים מלכתחילה: אם כן היה ניתן להתקזז עם מס שבח, היו לך טענות כנגד אסף, היית מגישה נגדו תביעה? לא."
נוכח כל האמור אני דוחה את התביעה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

הינה כי כן ייתכן שבעתיד, לאחר שטופס קזוז ההפסדים יתבקש כראוי – רשויות המס תעוררנה את סוגיית קזוז ההפסדים כנגד הגידול במס (התוספות לקרן מס השבח), ואולם בנושא זה אין אנו נדרשים להכריע בשלב זה. מכאן עולה כי ככל שרשויות המס תתנגדנה בעתיד לקזוז הפסדי ההון של החייב כנגד הגידול במס – הכונס לא יוכל להקטין את החלק בחוב המס, שמקורו בגידול המדובר, והוא יידרש לשלמו.
...
עוד אני סבורה כי משא ומתן מן הסוג אליו מובילה התוצאה אליה הגיע חברי, אשר עלול להוביל לדחיית התשלום ובהמשך גם לדחיית החזר המס מקום בו הוא נדרש, אינו עולה בקנה אחד עם הצורך של הרשות לכלכל את צעדיה ולהציב גדרות לחיובה להחזיר כספים שגבתה מן היחיד, ובמובן זה יש בו כדי לפגוע בצורך בסופיות וביעילות העומד ביסודם של דיני המס (ראו ע"א 2761/09 הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ירושלים נ' הפטריארך היווני אורתודוכסי של ירושלים, פס' 49 (27.8.2012) וההפניות שם).
בהתבסס על האמור עד כה, מסקנתי היא אפוא כי דין הערעור להידחות.
לכשעצמי אני סבורה כי נכון יהיה להותיר את הדבר לשיקול דעתו של הנאמן וכן להורות לו להגיש בקשה מחודשת לאישור הזכאות לקיזוז הפסדים ולתקן במסגרתה את טעויות הדיווח הקודמות שלו, ככל שהיו כאלה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במקרה דנן, קבלת בקשתו של הנאמן תעשיר את קופת פשיטת הרגל, לטובת הנושים הרגילים, בסכום של כ- 7 מליון ₪, ותגרע סכום דומה מחלקו של הנושה המובטח, אשר יידרש לשלם מס שבח מלא וללא קזוז הפסדי הון, מתוך תמורת המימוש של הנכס.
...
מקובלת עלי בעניין זה קביעת בית המשפט המחוזי הנכבד, שלפיה: "פטורים, הקלות, או הנחות אינם כוללים בחובם את הזכות לקזז הפסד אישי של נישום כתוצאה מפעולותיו החייבות במס". כן יפים לכאן הדברים שאמרתי בעניין מטרי בדבר הצורך בניסוח מדוייק של המשכון והיקפו ובדבר תחולתו של כלל הפרשנות כנגד המנסח.
נזכיר כי בענין ארנברג כבר נקבע כי ""מקובלת עלי בעניין זה קביעת בית המשפט המחוזי הנכבד, שלפיה: "פטורים, הקלות, או הנחות אינם כוללים בחובם את הזכות לקזז הפסד אישי של נישום כתוצאה מפעולותיו החייבות במס"." (פסקה 35 לפסק דינו של כב' השופט (כתוארו אז) מלצר).
גם הטענה לפיה תכלית העסקה מתיישבת יותר עם עמדתו של הנושה המובטח, שכן רק הנושה המובטח יכול לעשות שימוש בקיזוז הפסדי ההון כנגד מס השבח, דינה להדחות, משום שטענה דומה הועלתה ונדחתה מפורשות בענין ארנברג, תוך שבית המשפט מדגיש כי גם במקרה כזה, עדיין הפסד ההון הוא נכס של החייב ואיננו נכלל תחת השעבוד לטובת הנושה המובטח: "השוני בין עניין מטרי לבין המקרה שבפנינו הוא שבעניין מטרי היו לחייבים רווחי הון שאותם יכלו לקזז כנגד ההפסד הצבור, בעוד שבענייננו ניתן לקזז את ההפסד שנגרם כתוצאה ממימוש ערבותו של החייב רק כנגד מס השבח על הנכס. אני סבורה כי אין בשוני זה כדי להשפיע על התוצאה, שצריכה להיות זהה לתוצאה בעניין מטרי, היינו הזכות לקיזוז ההפסד אמורה להיות נתונה אך ורק לחייב או לנושה שבא בנעליו. השעבוד של הנושה המובטח אינו משתרע על זכות זו, ולכן לא יכולים להיות לו בה כל חלק ונחלה." (פסקה 4 לפסק דינה של כב' השופטת ברק- ארז) יתר על כן, כאשר עסקינן בהליכי פשיטת רגל, ראוי ליתן פירוש דווקני לתנאים הנדרשים לשם הכרה בנשייה מובטחת, משום שכל פרשנות שמרחיבה את מעגל הנשייה המובטחת, פוגעת בהכרח בנושים האחרים.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אי הכרה בהפסד כלכלי זה ושלילת האפשרות לקזז הפסד זה כנגד ריווחי הון\שבח אחרים שיש לחברת האם - תיגרום לתשלום מס ביתר וכמוהו כהטלת כפל מס. כמו כן, איני מסכים גם עם טענת המשיב שאין להסכם הפשרה עם פקיד השומה (שנחתם לאחר הדיון בהוכחות בתיק זה) השפעה על שומת מס השבח מושא ערר זה. המשיב מנמק עמדתו בכך שלאחר שחלק מהדיבידנדים שחולקו מוסו (שמקורם בריווחי השיערוך), ישנם דיבידנדים אחרים שגם לאחר הסכם הפשרה לא חויבו במס בהקף כזה שמביא לשחיקה מלאה של ההפסד ממכירת שכבת המניות של שנת 2008.
...
יוצא אפוא כי במקרה כגון זה כל הפסד שנוצר ממכירת המניות ינבע מגורמים אקסוגניים, ולא מתופעת ה- dividend stripping.
כחיזוק נוסף למסקנה שאין להותיר את שומת המשיב על כנה, יצויין כי חלק לפחות מהדיבידנדים חוייבו במס בידי העוררת (על פי הסכם פשרה בינה ובין פקיד השומה).
בכפוף להערות שפורטו לעיל, אני מצטרף לתוצאה הסופית, שהיא התוצאה הצודקת בנסיבות דנן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו