עוד קבע, כי "אמת-מידה אפשרית לקביעת שוויו הכלכלי של השמוש שהמדינה עשתה במקרקעי הנפקע, מבלי לשלם עבורו, היא דמי חכירה הנהוגים אצל רשות מקרקעי ישראל. בנסיבות מתאימות, דמי חכירה אלו יכולים לשקף את הרווח שהמדינה עשתה על חשבון הנפקע". אמירה זו יוחסה לאפשרות הראשונה אליה היתייחס כבוד השופט שטיין לקביעת הפצוי בגין אובדן דמי חכירה- הרווח שהפיקה המדינה.
אף אם נאמר, כי דמי שימוש שגובה רשות מקרקעי ישראל בעיסקאות חכירה, ולא בגין פלישה או שימוש חורג, הוא השעור המשקף את דמי השמוש הראויים, הרי שישנם שיקולים נוספים העשויים להשפיע על גובה השעור, כפי שיפורט בהמשך, ובמקרה שלפני יש בהם כדי להצדיק את העמדת שיעור דמי החכירה על 6%.
כבוד הנשיאה ציינה, כי כבוד השופט קרא הסכים רק לתוצאת פסק דינו של כבוד השופט שטיין וכי הוא הוסיף, כי לגישתו בעת עריכת החישוב של דמי החכירה האבודים יש להביא בחשבון שימוש מיטבי בדמות הפוטנציאל הגלום במקרקעין וציפייה סבירה לשינוי תיכנוני.
במסגרת סיכומיה טענת התובעת, כי יש לחייב את הנתבעת בגין הוצאות התובעת- שכ"ט שמאים והוצאות מתאימות לרבות שכ"ט עו"ד בתוספת מע"מ. התובעת לא צרפה קבלות להוכחת הוצאות אלו ואף לא פירטה את גובה ההוצאות הנטענות על אף שהנטל להוכחת ההוצאות ושיעורן מוטל על כתפיה.
מסכום הפצוי יקוזז סך של 10% כמקדמה למס שבח והסכום יועבר על ידי הנתבעת לרשויות מסוי מקרקעין בסמוך לדווח העסקה בהתאם להוראות החוק.
...
כמו כן, מקובלת עליי עמדת המומחה בנוגע לנתונים שהוצגו לו והנתונים הרלוונטיים לעמדתו.
סבורני, כי המקרים בהם נכרת הסכם בין הרשות לחוכר במסגרתו בוחרת הרשות ללכת לקראת החוכר ולגבות אחוז נמוך יותר של דמי חכירה אין בהם כדי לשלול את הקביעה בנוגע לדמי החכירה שגובה רמ"י, כפי שהתייחסו אליה לא פעם גם השמאים מטעם הנתבעת.
לאור כל האמור לעיל, מצאתי לאמץ את חוות דעת המומחה ולקבוע את פיצויי ההפקעה במקרה בו עסקינן בהתאם לה.
הוצאות נלוות
נפקע התובע פיצוי בגין הפקעת מקרקעין שבבעלותו זכאי לפיצוי בגין הוצאותיו אשר לא היו נגרמות לו אלמלא ההפקעה וההליך המשפטי בגינה.