על פני הדברים, מצב כדורגל הנשים בישראל, בכל האמור בהיבט השויון בתקציבים, רחוק מלהיות מספק –
כך, ניתוח מיגדרי שערך משרד התרבות המדע והספורט של תקציב מנהל הספורט מגלה שמרבית מתקציבי התמיכה של מנהל הספורט עבור עונת פעילות 2016/2017 (76.7%) הגיעו לגברים המשתתפים באיגודים, אל מול 23.3% אשר הגיעו לנשים (הצעת תקציב לשנת הכספים 2019 ודברי הסבר מוגשים לכנסת העשרים, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, התרבות והספורט, פברואר 2018, בעמ' 52).
במסגרת הצעת התקציב של משרד הספורט לשנת 2019 נקבע, כי: "כחלק מהשאיפה בדבר ייצוג הולם של נשים בספורט, קיימת העדפה מגדרית במספר מבחני תמיכה של המשרד כדלקמן: 1. מקדם של 1.5 עבור כל פעולה של ספורטאית ..." (ניתוח מיגדרי של הצעת התקציב לשנת 2019 של משרד הספורט (הצעת תקציב לשנת הכספים 2019 ודברי הסבר מוגשים לכנסת העשרים, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, התרבות והספורט, פברואר 2018, בעמ' 48 - נספח יט לעתירה)).
ר' פסקות 2-1 לחוות דעתו של כב' השופט (כתארו אז), א' ריבלין: "... אכן, ספורט הנשים התחרותי בישראל סובל מנחיתות מבנית בהשוואה לספורט הגברים. הדבר ניכר לעין בעת שאנו באים לבחון את קבוצות הספורט הדומינאנטיות, ככל שהדבר בא לידי ביטוי הן בסיקור התקשורתי של ארועי הספורט השונים הן בבחינת היתפלגות האוהדים בין קבוצות נשים לקבוצות גברים. את עיקר הסיבות לנחיתות זו ניתן לתלות בהעדר הקצאת משאבים מספקת. עוד בשנת 1928 כתבה הסופרת וירג'יניה וולף כי "אישה הכרח שיהיו לה כסף וחדר משלה אם רצונה לכתוב ספרות" (מתוך ו' וולף חדר משלך (תשמ"א) בעמ' 7).
...
סבורני, כי העותרת לא הוכיחה, כי היא מחויבת בחיובים כספיים מוגזמים בגין השימוש במתקני ספורט, לעומת הסכמי שימוש שיש לעירייה עם קבוצות אחרות.
סבורני, כי לא הוכחה אפליה על רקע מגדרי בהקשר זה של תחזוקת מגרשי המשחקים, ואם מצבם אינו משביע רצון, הרי שמצב זה רלוונטי הן לגבי קבוצות הגברים והן לגבי קבוצות הנשים.
העתירה מתקבלת אפוא באופן חלקי, ועל העירייה לשנות את התבחינים בהתאם לאמור בסעיף 12 לפסק הדין.