בהקשר זה נאמר בעיניין דואניאס, פסקה 22:
"בעיניין זה מקובלת עלי עמדתו העקרונית של המשיב המגובה גם בעדותו של המומחה מטעם בית המשפט (ראו עמוד 111 לפרוטוקול), שכאשר עסקינן בנטילת אנמנזה בחדר מיון, המיתמקדת כאמור בפיתרון הבעיה הספציפית שלשמה הגיע החולה, היא עשויה להיות 'אנמנזה מתגלגלת'. כלומר, התשאול הראשוני עשוי להיות מקוצר, אם בעקבותיו ברור לרופא מה סביר להניח שהוא מקור הבעיה; אין עליו חובה להאריך בהיסטוריה הרפואית של מחלת הקוליטיס הכיבית, כבעניינינו, אם לא סביר בעיניו שהיא המקור לכאביו של החולה. לעומת זאת, אם במהלך הבדיקה הקלינית והרקטלית היו ממצאים נוספים הקושרים את התסמינים למחלה זו, או אז היה עליו לבצע תישאול מקיף יותר על אודותיה".
באותו הקשר נקבע לגבי ההתייעצות עם מומחים נוספים (פסקה 23, בעיניין דואניאס):
"אכן, פעמים רבות מצופה מרופא מטפל להיוועץ ברופאים בעלי מומחיות או כאלו שטיפלו בחולה בעבר (ראו למשל עניין דינבר, עמוד 609); מטבע הדברים, הוועצות כזו שכיחה כאשר עסקינן בעיניין מורכב, הדורש הוועצות עם בעלי מומחיות מתחומים שונים. ברם, אין מקום לומר שהעדרה של הוועצות כזו, שעה שהרופא המטפל לא רואה קשר בין התלונה שלפניו ובין הטיפול שקבל החולה באותו הקשר, עולה כדי רשלנות".
כנגד עמדתם של המומחים מטעם הנתבעת ובית המשפט, עמדה בודדת לבדה עמדתו של המומחה מטעם התובע, פרופ' טישלר.
הקשר הסיבתי בין הביקור הראשון לבין הארוע המוחי בביקור השני
מתחילת ההליך היה ברור כי על התובעים לעמוד בנטל כפול: ראשית – להראות שיש בהתנהגות רופא המיון משום התרשלות, ושנית – להראות כי קיים קשר סיבתי בין התרשלות זו לבין הארוע המוחי שבו לקה המנוח ביום 14/10/2002 ( ע"א 2087/08 מגן נ' שירותי בריאות כללית, פסקה 4 (12/8/2010); עניין דואניאס, פיסקה 13).
...
שנית, סבורני כי אין בסיס לטענה; שכן, הרישום בטופס חדר המיון היה די מפורט והוא כלל: רישום של הרקע הסוכרתי של המנוח, הטיפול התרופתי שהוא מקבל, התלונה בגינה הוא הגיע למיון, בדיקה גופנית מפורטת, וכן דיאגנוזה ברורה של חולשה והיפרגלקמיה, וכן המלצות מפורטות להמשך טיפול לאחר השחרור.
סוף דבר
התביעה נדחית.
בנסיבות העניין, חרף ההשקעה הרבה של הנתבעת בניהול התיק, אני מחליט לפסוק הוצאות על הצד המתון, וזאת בשים לב לנסיבות הטרגיות של המקרה, ולחייב את התובעים לשלם לנתבעת שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪, והוצאות משפט שכוללות את שכר המומחים הרפואיים שבהם נשאה הנתבעת.