לבסוף, העריכה התובעת את שיעור התשלומים ששילמה לנתבעים ביתר בסכום של 5.5 מיליון ₪ (50% מ- 11 מיליון ₪ עבור מוצרים שיובאו מיולי 2010) ובסך הכל משקולי אגרה הגבילה התובעת את סכום תביעתה לסך של 9,098,680 ₪.
כך, נוצר חוב מצד התובעת בסך של 4,595,725 ₪ בגין הפרישי שער חליפין עפ"י ההסכם הראשון, אליו יש להוסיף תשלומי ריטיינר חודשיים (16,000 ₪ + מע"מ X 24 חודשים = 384,000 ₪, עפ"י חישוב של 3 שנים לפי ההסכם השני כשבפועל שולמה שנה אחת בלבד בנושא זה עפ"י סעיף 18 להסכם השני) וכן חובות נוספים בגין ההוצאות הנילוות כאמור.
יומיים קודם להגעת המטען לישראל אמור היה המזמין לשלם לספק את מלוא שווי הסחורות בישראל, כשאז היה מקבל לידיו חזרה את הערבות הבנקאית בגין אותו משלוח (ס' 17-18 להסכם הראשון).
צורך זה של קביעת מחיר עד למחסני המזמין נבע מן העובדה ולפיה הפריטים נמכרים במחיר קבוע (5 ₪) ולו יחייבו בעלויות נוספות, לא ניתן יהיה להגיע למחיר זה. לפיכך נכון היה, כך התובעת, לתקן את אופן חישוב תמורת עבודת הנתבעים, וזו גם הייתה הסיבה לחתימה על הנספח של ההסכם השני, שנועד לטענת התובעת רק לרשת הכול בדולר במקור ולא ליתר החברות.
הנתבעות שכנגד ראו לנגד עיניהן את הערבויות הבנקאיות אך לא את טובתה של התובעת שכנגד ולפיכך הביאו בפועל להפרת ההסכם שבין הצדדים שחייבם, כעניין מובהק של תשלום חובות העבר, להמשך פעילות בדומה לשנים עברו באופן שבתוך תקופה של כ-3 שנים גם תביא להסדרת חובות הפרישי השער מן העבר.
...
דוגמא נוספת התייחסה ל"שירותי יבוא ספט' 2011" בסך 16,000 ₪ + מע"מ (הריטיינר בו עסקינן), מדוע יש לבקש סכום זה פעם נוספת. כך גם ביחס להמתנות השונות בחשבוניות השונות ושילוח דוגמאות באוויר ותשלומי מכון התקנים. אין מנוס אם כן מלקבוע, כי הסברי התובעת שכנגד לעניין חשבוניות אלה לקויים עד למאוד, לא הוסבר בהן מדוע נדרשת אותה דרישה, חלקן בגין תקופה שכלל אין מערכת יחסים חוזית בין הצדדים, חלקן בדרישה כפולה, כמו למשל דרישת הריטיינר וכיו"ב. בכך, קטן משקלן של ראיות אלה כראיה להוכחת הצורך בתשלום. מכאן, שדין תביעת התובעת שכנגד בנושא זה להידחות.
לפיכך דין תביעת התובעת שכנגד בעניין זה להידחות.
סוף דבר
עריכת חשבונאות זה בצד זה לתביעה העיקרית ולתביעה שכנגד מגלה, כי בגין התביעה העיקרית חבות הנתבעות 1-2 לתובעת את הסך של 1,614,313 ₪.