העותרות טוענות שבתשובת הועדה המחוזית ביחס לעררים שהגישו העותרות לא הייתה כל התייחסות לסוגיה הקריטית של טיפול בגזים, וכן טוענות העותרות שאין לקבל את קביעת המשיבה 1 בהחלטתה שאינה רואה פסול בהעדפת עמדת מגישי התכנית על פני עמדת המשרד לאיכות הסביבה, הואיל ומשרד איכות הסביבה הוא יועץ סביבתי אובייקטיבי ואילו מגיש התכנית הוא גורם עסקי-פרטי, מה עוד שנציגי המשרד לאיכות הסביבה כלל לא נכחו בדיון, וככל הידוע לא הוזמנו ליטול בו חלק.
בבג"ץ 465/93 טריידט ס.א., חברה זרה נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה, הרצליהקבע בית-המשפט העליון בעמ' 634-633:
"כימעט התפתיתי לומר שראיתי, בדקתי, ולא השתכנעתי, שכן יש דרכי גישה לציבור, ותכנית הטיילת נראית סבירה. אולם לא אומר זאת, כיוון שאין זה בגדר תפקידו של בית-המשפט. בית-המשפט אינו מוסד של תיכנון. הסמכות לתיכנון שטח ולקבוע את ייעודו הוענקה על-פי חוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965, למוסדות התיכנון, ובהם גם המשיבה. בית-המשפט אינו מוסמך על-פי החוק, ואינו מתאים על-פי מהותו, לשמש מוסד מתכנן. לפיכך, על-פי הלכה מושרשת, לא ישים בית-המשפט את שיקול הדעת שלו במקום שיקול הדעת של הרשות המוסמכת. הוא לא יתערב בשקול הדעת של הרשות המוסמכת, אלא אם נפל בו פגם משפטי, לפי ההלכות המקובלות בבית-המשפט, לרבות פגם של שיקולים זרים, או חוסר סבירות...
...
לכן, מקובלת עליי עמדת בא-כוח המשיבים 1, 2, 4 ו-6, שהוראות התכנית המוקדמת תקפות ככל שהן אינן מתנגשות עם הוראות התכנית המאוחרת (עמ' 13, פיסקה 45 בתגובה המקדמית מיום 26.8.2002).
מכל האמור לעיל התוצאה היא שאני מורה על דחיית העתירה, ומחייב את העותרות (ביחד ולחוד) לשלם למשיבים 1, 2, 4 ו-6 (ביחד) הוצאות משפט ושכר טירחת עורך-דין (כולל) בסכום של 3,000 ש"ח בתוספת מע"מ כחוק.
כמו כן אני מחייב את העותרות (ביחד ולחוד) לשלם הוצאות משפט ושכר טרחת עורך-דין (כולל), באותו סכום, הן למשיבה 3, הן למשיבה 5.