מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קבלת עובד לעבודה למרות המלצת ועדת איתור

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תכלית הרשימות הייתה קבלת המלצות מגורמים מקצועיים במטרה להבטיח קליטת עובדים מקצועיים ואיכותיים מהרשות, ואלו שמשו ככלי עזר ובקרה לעבודת ועדות המיון, בלא שנעשה בהן שימוש שיטתי (סעיף 10 לסיכומיו).
למרות האמור, וחרף המצאותה של המלצה שלילית כנגד התובע באותן רשימות, התובע זומן להליכי מיון בפני ועדות האיתור לתפקיד מנהל חטיבת הדרמה.
זאת, בהנתן התובע שבחר לא לחקור את קובלנץ על כך (התובע נישאל על סעיף 28 לתצהירו בעיניין אחר (עמ' 49 ש' 17)), ולא זימן לעדות מי מחברי אותה קבוצה; ושנית כפי שכבר קבענו לעיל, טענת התובע כי חוות דעת שלילית ברשימות, היא זו שחסמה את דרכו לעבודה בנתבע, לא הוכחה ומשכך אנו בספק אם אכן קיימת אותה קבוצה נטענת; אשר לטענת התובע בדבר פגיעה בזכות הטיעון – איננו מקבלים את טענת התובע כי היה על ועדת האיתור להציג בפניו את מה שנירשם עליו ברשימות, ולאפשר לו להגיב, וזאת מהנימוקים הבאים.
...
פרטיות טענת התובע לפגיעה בפרטיותו דינה גם היא להידחות, משזו נטענה ללא פירוט כלשהו לסוג הפגיעה בפרטיות והיקפה.
סוף דבר התביעה נדחית, על כל רכיביה.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסך 10,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 13.3.19 החליט הנתבע לדחות את תביעת התובע תוך שציין, בין היתר, כי "מעיון בפרטי תביעתך, ומבירורים שנערכו, לא הוכח, לדעתנו, שניגרם ארוע תאונתי תוך כדי ועקב עיסוקך במשלח ידך. כמו כן, פנייתך לטפול רפואי ראשוני ב 7.4.18 מנתק את הקשר הסיבתי בין הארוע לבין הליקוי לו הינך טוען". התובע פנה בשנית לנתבע וביום 16.2.20 הודיע הנתבע לתובע, כי: "הריני להודיעך כי בתאריך 3.12.19 דנה וועדת התביעות בפנייתך. הועדה המליצה לפקיד לבחון בשנית את החלטתו. לאחר בחינת המלצת הועדה, הריני להודיעך כי המלצת הועדה לא התקבלה, והחלטת פקיד התביעות על דחיית התביעה מתאריך 13.3.19 בעינה עומדת. להלן הנימוקים לאי קבלת המלצת הועדה: לאחר היתייעצות עם רופא המוסד הדחיה בעינה עומדת". בתאריך 12.11.20 היתקיים דיון הוכחות במהלכו נחקרו התובע ומר גיל הירש מטעמו (להלן – מר הירש).
עיקר טענות התובע: בתאריך 25.2.18 התובע קיבל הזמנת עבודה להכנת ארון מטבח, 2 ארונות אמבטיה וארונות בגדים.
תמוה שהתובע קיבל בדיעבד אישור מחלה ל91 ימים אולם הצהיר שבמהלך תקופה זו שהה בחו"ל וזאת לכאורה חרף מצבו הרפואי הנטען.
על פי הפסיקה, המבחן הראשוני והיסודי להיותו של ארוע "תאונתי" הוא מבחן ה"פתאומיות", משמע כי ניתן לאתר את הארוע במישור הזמן והמקום (עב"ל 338/96 המוסד לביטוח לאומי - יוסף עובדיה, פד"ע לו', 213).
...
אמנם באישורים הרפואיים לא צוינו במפורש עד ליום 18.11.18 המילים 'תאונה בעבודה', ברם לטעמנו אין בכך כדי לשלול את הטענה לקרות תאונה.
לנוכח המפורט לעיל, מצאנו, כי התובע עמד בנטל ההוכחה הרובץ על כתפיו והניח תשתית עובדתית לקרות האירוע.
סוף דבר: בית הדין ימנה מומחה מטעמו על מנת שיבחן את הקשר הסיבתי בין הפגיעה בעמ"ש צווארי של התובע לאירוע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע טען כי "החלטת הועדה שהתקבלה בחפזון יתר הובילה לשגיאה חמורה בתוצאות הדיונים ופגיעה חמורה בי ובזכות להליך איתור שוויוני והוגן הנקי מהשפעה של גורמים חצוניים", ופירט טענות לפגמים בהמלצת הועדה.
לעומת התובע שהינו בעל ניסיון של 25 שנים בניהול פרויקטים מורכבים ורחבי הקף, ניהול של כ-9,000 עובדים בתפקידו כמנכ"ל עריית ירושלים בתקציב שנתי של 5 מיליארד שקלים, בעל ניסיון ניהול של עשרות פרויקטים לאומיים מהגדולים בארץ (כגון: רכבת קלה, גז טבעי, מיתקני התפלה, תחנות כח פרטיות, כבישי אגרה, מנהור, תכנית חומש); בתבחין ניסיון וידע מקצועי בענף המקרקעין ובתחומי העשייה השונים וניסיון בניהול בהובלת פרויקטים- אמנם, הנתבע בעל ניסיון משפטי רב ובעל הכרות מעמיקה עם החלטות מועצת רמ"י, דיונים משפטיים, הכנת חוזים ומכרזים אך נעדר כל ניסיון ביצועי בתכנון ופיתוח ושיווק שכונות מגורים וכיוצ"ב. חרף האמור, הנתבע קיבל ציון גבוה יותר מהתובע (4.8 לעומת 4.1); באשר לתבחין שעניינו יכולת היתמודדות עם מצבי לחץ ועומס משימות- ועדת האיתור נתנה יתרון לנתבע בעוד שהתובע כלל לא נישאל על עניין זה. ועדת האיתור לא בחנה או שאלה את התובע על תבחין "יכולת עמידה בלחצים תוך שמירה על יושרה מקצועית", ומנגד ציינה בהחלטתה באופן מוטה לטובת הנתבע כי הוא הרשים "כמי שידע להניע עובדים, אינו מיתפשר בסוגיות של יושרה על בסיס ניסיונו הינו בעל יכולת עמידה בלחצים". הגם שהתובע לא נישאל על תבחין שעניינו ראייה מערכתית אסטרטגית- התובע הציג לועדה את תכנית החומש האסטרטגית לבדואים, שינוי מבני במשק החשמל, תיכנון משק האנרגיה- אך הוועדה לא נתנה לכך משקל והחליטה כי הנתבע הינו "בעל היסתכלות רחבה מערכתית". היתרשמות חברי הוועדה מהנתבע בציון התבחינים עליהם התובע לא נישאל, מצביעה על "התאמצות חברי הוועדה להיתעלם מהפערים המהותיים" בין התובע לנתבע.
הישיבה השנייה של ועדת האיתור (13.12.20)- לצורך השלמת הליך עבודתה לרבות קיום ראיונות עם 9 המועמדים שזומנו לראיון אישי, לצורך היתרשמות ממידת התאמתם לדרישות התפקיד, היתרשמות אישית, ודרוג המועמדים בהתאם לתבחינים ולמשקולות, דיון מסכם וקבלת החלטה בדבר המועמד המומלץ.
...
הנתבעים הגישו כתבי הגנה בהם טענו כי דין התביעה להידחות על הסף בשל אי עמידתו של התובע בתנאי הסף בהליך האיתור, שכן אין בידו "תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר". כן טענו הנתבעים לאי ניקיון כפיים וחוסר תום לב מצד התובע, שבאו לידי ביטוי בהסתרת מידע רלוונטי מוועדת האיתור ומבית הדין, בנוגע לפרטי השכלתו של התובע, ובהצגת מצגים מטעים וכוזבים בקשר אליהם, ובפרט בקשר ל"תואר" שהתובע קיבל לכאורה מ"טריניטי קולג' אנד יוביברסיטי", שהינו מוסד פיקטיבי, והדיפלומה שהתובע קיבל ממנו הינו "תואר דמה" שנרכש על ידו בכסף.
כן טענו הנתבעים כי דין התביעה להידחות לגופה, בהיעדר פגמים בהליכי האיתור היורדים לשורש ההליך, ובפרט, בהיעדר פגמים שלנתבע קשר אליהם, המצדיקים ביטול מינויו, שהינו סעד שיינתן במקרים קיצוניים, שענייננו אינו נמנה עמם.
תמיכה למסקנה שהתובע רכש דיפלומה ממוסד שאינו קיים, עולה מסתירות בין דברים שהתובע מסר לגבי מיקומו של מוסד זה ולגבי מהות הפעילות האקדמית שלו.
סיכומו של דבר הינו, שבחינת החלטת משרד הבינוי והשיכון בדבר פסילת מועמדותו של התובע מהתמודדות בהליך האיתור, מעלה שמדובר בהחלטה מבוססת שאין להתערב בה. לכך השלכה ברורה על תביעת התובע לביטול מינויו של הנתבע, להצהרה כי הוא עומד בתנאי הסף ולמינויו לתפקיד מנהל רמ"י. סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם למדינה ולנתבע הוצאות ושכר טירחת עורך דין בסך 25,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] ביום 1.2.20 המליץ היועהמ"ש שישולם לתובעת שכר, חרף העובדה שהתובעת לא קיבלה כתב מינוי וטרם היתקבל אישור משרד הפנים להעסקתה.
בהמשך נכללה במאגר ממלאות מקום לסייעות שיעדרו מעבודתן ונכללה במאגר זה. בהתאם להחלטת ועדת האיתור לקליטת סייעת מחודש 11/19 קליטת התובעת לעבודה כפופה לקבלת אישור להעסקתה בהיתחשב בקירבת המשפחה לחבר המועצה, ובהמשך הותנתה ההעסקה באישור מליאת המועצה וקבל אישור משרד הפנים.
] "מאחר ובעלי במועצה, הוא כל הזמן, כל הזמן היו שיחות בינו לבין ראש המועצה." זורי עסק אף הוא בנושא באופן אינטנסיבי והוא זה שהודיע לתובעת על תחילת עבודתה בתפקיד, וזאת עוד טרם הליך בפני ועדת האיתור, ולמרות הקשר האישי לבעל – שהוא חבר סיעתו.
...
ראשית, לא שוכנענו שהיה צורך בסייעת שניה בגן יסמין; שנית, אין בנימוק זה כדי לענות על האינטרס הציבורי בשמירה על מינהל תקין ומינוי עובדים על-פי כל כללי הדין.
] נסיבות המקרה כאן מדגימות היטב את הפרת האיסור להימצא בניגוד עניינים באופן המחזק את המסקנה לפיה אין להכשיר את תשלום השכר בדיעבד.
[footnoteRef:53] [53: ע"ע (ארצי) 51215-05-22 אחמד בסול – מועצה מקומית ריינה (21.12.22)] סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת מוסיפה וטוענת שנפלו פגמים מהותיים והליכיים בעבודת ועדת האיתור, ובין היתר העדר פרוטוקול ערוך לפי נוהל ועדות איתור, העדר פירוט של דרכי עבודתה, העדר תעוד על דרך קביעת התבחינים, העדר הסבר מילולי מינימאלי לציונים שניתנו בתבחינים, העדר ניתוח של קורות חייו של המועמד המומלץ, ניסיונו, כישוריו הניהוליים העדר היתייחסות להמלצות, להליך הריאיון.
לפיכך הייתה הועדה פטורה מהשוואת כישורי התובעת לכישורי הנתבע, אך למרות זאת, חברי הועדה סברו, בדעת רוב, כי שאלת מתן העדפה למי מזכאי לייצוג הולם, כלל לא עולה באופן מעשי, שכן כישוריהם של התובעת ושל הנתבע אינם דומים, ולנתבע כישורים העולים על כישוריה של התובעת.
המדינה מפנה לכך שבדו"ח שויון מיגדרי לשנת 2022, ישנם פילוחים שאינם רלוואנטיים למקרה זה. לשיטת המדינה, דרישת התובעת לקבל את מיסמכי המועמדות של הנתבע נדחתה כדין, על פי נוהל עבודת הועדה לאיתור מעמדים, לפיו לאחר שניתנה לזוכה הודעה על הזכירה ועם הגשת בקשה בכתב ממועמד, יועבר בהקדם האפשרי עותק מפרוטוקול הועדה למבקש, תוך השחרת פרטים מזהים של יתר המועמדים ופרטים נוספים שעשויים לפגוע בפרטיותם.
...
עדותה של גב' נדב, המצהירה מטעם משרד המשפטים, לא כללה עובדות שהיו עשויות לשנות את המסקנה כי מעורבות משרד המשפטים בהליך האיתור, בשלב שלאחר מתן החלטת הוועדה, חרגה מן הגבולות שנקבעו לו בסעיף 8 לנוהל.
כן נעתר בית הדין לסעד שביקשה התובעת, להורות על החזרת הליך האיתור לדיון מחודש לפני וועדת האיתור, על מנת שתבחן את עמידתו של הנתבע, במועד הקובע, בתנאי הסף הדורשים כשירות להתמנות לשופט מחוזי, כמו גם תנאי הניסיון הניהולי שנדרשו בהליך האיתור.
התוצאה התוצאה הינה שהתביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו