מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קבלת בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין כספי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפיכך, כדי לקבל בקשת עיכוב ביצוע של פסק דין המטיל חיוב כספי, מוטל על המבקש נטל הוכחה מוגבר, להראות שאם יזכה בעירעור לא יוכל לגבות בחזרה את כספו, באופן שייגרם לו נזק בלתי הפיך (ע"א 8935-09 ופא טורס בע"מ נ' עו"ד אבנר כהן (2009)).
...
זאת ועוד, הכלל הוא כי כאשר מדובר בבקשה לעיכוב ביצוע של פסק דין המטיל חיוב כספי, נוטה בית המשפט שלא להיעתר לבקשה אלא במקרים חריגים, שכן מימוש פסק דין לתשלום כספי מהווה מהלך הפיך, וככל שהמערער יזכה בהליך הערעור ופסק הדין יבוטל, יהיה ניתן להשיב את המצב לקדמותו בדרך של השבת הכספים (ראו עע"מ 1649/23 עיריית פתח תקווה נ' צבי קופל (2023); רע"א 1487/23 זוהר כץ נ' ראז חקלאות אחזקות ופיתוח בע"מ, (2023); ע"א 7453/18 זאב עמאר נ' משה מזרחי (2018)).
להסר כל ספק מובהר, כי אין מדובר בסכומים מצטברים שכן אין לאפשר כפל פיצוי בגין אותה הפרה.
סוף דבר, אחר ששקלתי את טענות הצדדים ובחנתי את כלל השיקולים המפורטים לעיל ובעיקר את שיקולי מאזן נוחות, אני קובע כדלקמן: עו"ד לבר תעביר לאדהמי את כספי הנאמנות (125,000 ₪) על פרותיהם, זאת על חשבון הסכום שנפסק לחובת סלם במסגרת פסק הדין; סלם ישלמו לאדהמי את הוצאות המשפט כפי שנפסק בפסק הדין (35,000 ₪); סלם ישלמו לאדהמי את סכום השיפוי המגיע להם מאת עו"ד לבר (53,570 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה כפי שנפסק בפסק הדין), ובכפוף לכך עו"ד לבר תשלם לסלם סכום זה. אין מניעה כי הצדדים יסכימו לכך שעו"ד לבר תשלם את סכום השיפוי ישירות לאדהמי, זאת בכפוף לכל דין או עיקול; יתרת הסכום שנפסק לטובת אדהמי ולחובת סלם תעוכב עד להכרעה בערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לעיכוב ביצוע פסק דין כספי נפסק כי בית משפט לא ייטה לקבל בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין המטיל על המבקש חיוב כספי גרידא.
...
עם זאת, כאשר לצורך מימוש החיוב הכספי שהוטל עליו, החייב ייאלץ למכור נכס מסוים שיש לו בו עניין מיוחד, כגון דירת מגוריו, יכול שבית המשפט יגיע למסקנה כי עניין מיוחד זה מטה את מאזן הנוחות לטובתו.
לאור כל האמור לעיל ביצוע החיוב לתשלום הפיצוי לתובעים מעוכב עד יום 5.11.23.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשה לעיכוב ביצוע סך של 900,000 ש"ח מתוך החיוב הכספי שהוטל על המבקשת בפסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופט א' פורג) מיום 3.8.2023 בת"א 47161-02-19 בגדריו התקבלה תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 שהוגשה בעקבות תאונת דרכים שבה נפגעה המשיבה.
במצב הדברים הרגיל, כאשר מדובר בבקשה לעיכוב ביצוע פסק דין כספי, מאזן הנוחות נוטה לעבר דחיית הבקשה, שכן הנחת המוצא היא כי התשלום אינו יוצר מצב בלתי הפיך וכי כספים ששולמו על ידי המבקש ניתנים להשבה (ראו למשל: ע"א 2372/22 "הפול" חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני, פסקה 4 (28.4.2022); ע"א 8794/21 חי נ' גיא גיסין – נאמן להסדר נושים ובעלי המניות, פסקה 8 (17.1.2022)).
...
המשיבה טענה מנגד כי דין הבקשה להידחות.
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
אך נקודת המוצא היא כאמור, כי אין מקום לעכב ביצוע פסקי דין כספיים אלא רק כאשר התשלום עלול ליצור מצב בלתי הפיך, דבר שעל פניו אינו מתקיים במקרה זה. הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לעומת זאת, הגישה הרווחת בפסיקה היא כי פינוי מקרקעין המהוים נכס עסקי, אינו גורם אלא נזק כספי בר פיצוי, ככל שיתקבל העירעור, ועל כן אין בו כדי להצדיק עיכוב ביצוע של פסק הדין (רע"א 4218/16 מוסטפא גרבוע נ' רשות הפיתוח (21.6.16) ; רע"א 612/19 דוד חי נ' עמרם חסון (28.1.19) ; רע"א 8734/13 עודה עלי עבדללה נ' מדינת ישראל רשות מקרקעי ישראל (12.1.14); רע"א 10559/06 אברהם דבוש נ' עריית הרצליה (25.12.2006), ע"א 7246/13 כרמלה מואלים נ' יעקב קרקו (14.11.2013)).
בבקשתו, לא טען המבקש וממילא לא הוכיח, כי ייגרם לו נזק בלתי הפיך אם לא יעוכב ביצוע פסק הדין, ולמעשה לא פירט כלל מהו הנזק ייגרם לו. טענתו היחידה היתה כי הפינוי יגרום לתפיסת חזקה ע"י המשיבים או מי מטעמם, ובמידה ויתקבל העירעור יש חשש שהליך הפינוי המשיבים ידרוש הליך נוסף, דבר שיוביל לבזבוז זמן שפוטי יקר, ולעומת זאת, לטענתו, לא ייגרם למשיבים נזק כלשהוא ככל שיעוכב פסק הדין.
...
בעניין זה מקובלת עליי קביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה היעתרות לבקשה כמוה ככפייה על בעל מקרקעין עם תום תקופת השכירות להמשיך ולהשכיר את המקרקעין למי שלא עמד לכאורה בתנאי השכירות.
לאור כל האמור, אני דוחה את הבקשה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ככלל, נימוק שיכול להצדיק קבלת בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין המטיל חיוב כספי הוא נימוק הקשור ביכולת ההחזר של המשיב, כלומר, בכוחו להשיב למערער את סכום פסק הדין ככל שהערעור יתקבל.
...
בפסק הדין, התביעה העיקרית, שהוגשה ע"י המשיבה, התקבלה בחלקה והמערער חויב לשלם למשיבה סך של 869,516 ₪ בניכוי סך של 218,012 ₪ בתוספת מע"מ עבור שכר טרחה המגיע למערער בגין הגבייה.
באשר לסיכויי הערעור, טוען המבקש כי אלה טובים שכן דינה של התביעה להידחות על הסף בשל התיישנות.
אין בידי לקבל את הצעת המבקש לבטוחה חלופית ע"י שעבוד או רישום הערת אזהרה על נכס מקרקעין הנמצא בבעלותו בחדרה.
לאור האמור, אני דוחה את הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו