עוד טען הנתבע כי החתימה המופיעה על גבי השיק אינה חתימתו, אלא שחתימתו זויפה, וכי לא משך כל שיק לטובת התובעת או לצד ג' ולא נתן הרשאה לאחר שיחתום במקומו על השיק.
עוד טענה התובעת כי כתב האישום נגד אביו של הנתבע, אליו הפנה הנתבע בהתנגדות, אינו קשור כלל לשימוש בשיקים או לשיק דנן או לתיק ההוצל"פ, אלא שהוא עוסק באישומים הנוגעים לאי הגשת דוחות למע"מ. לפיכך, נטען, יש לדחות את טענות הנתבע ביחס לזיוף חתימתו בהיעדר הרשאה לאביו.
מן האמור לעיל, ניתן לקבוע כי אג'ברי קיבל לידיו בחזרה את השיק, לאחר חילולו מחמת אי כסוי מספיק בחשבון התובע, וסחר בו לאחר חילולו.
מצופה כי על האוחז בשטר לבצע בדיקה סבירה על מנת לוודא שהשטר תקין, כמו-גם להציג ראיות באמצעות קבלה או כל אסמכתא אחרת, אשר אמורה להמצא בספרי החברה.
אי עמידת התובעת בנטל להוכיח אחיזתה בשיק כשורה, מקום שעלה בידי הנתבע להראות פגם בסיחור השיק לידיה, נובעת גם מהוראות סעיף 29(ב) לפקודה:
"כל אוחז שטר, חזקה לכאורה שהוא אוחז כשורה; אך אם הודו או הוכיחו בתובענה שהקיבול או ההוצאה או הסיחור שלאחריה פגועים ברמאות, בכפייה, או באלימות ופחד, או באי־חוקיות, חובת הראיה מוחלפת, עד אם הוכיח האוחז שלאחר אותה רמאות או אי־חוקיות ניתן בתום לב ערך בעד השטר".
לעניין זה נקבע ברע"א 6553/97 חגאי ואח' נ' חברת עבודי חיים בע"מ (1998), כדלקמן:
"לאוחז בשיקים עומדת החזקה לכאורה כי הוא אוחז כשורה, ובאופן רגיל על המושך לסתור חזקה זו. לא כך הוא כאשר זכות הקניין בשיקים לוקה בפגם קינייני מסוג אלו המנויים בסעיף 29(ב) לפקודה [נוסח חדש], שאז חל היפוך של חובת הראיה, ונטל הראיה בדבר היות האוחז אוחז כשורה, הוא על האוחז", ובהמשך "נמצא כי כאשר נוצר פגם קינייני בשטר, עוברת חובת הראיה לאוחז ועליו להוכיח את כשרות אחיזתו ואין ליגרוס כי על מושך, הטוען לפגם קינייני בשטר, להוכיח שהאוחז אינו אוחז כשורה. במצב זה נוצר בדיני השיטריות היפוך של חובת הראיה, כאמור בסעיף 29(ב) לפקודה" (שם, בעמ' 355–356).
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, על נספחיהם, בכלל החומר המצוי בפניי בתיק, ושקלתי טענות הצדדים, נוכחתי כי דין התביעה להידחות.
אמנם לפי ס' 20(ג) לפקודה, כל אוחז החתום על שיק נהנה מחזקה כי השטר נמסר לידו מסירה כשרה, אולם הסיפא של סעיף 20(ג) כוללת את הדיבור: " כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר". שוכנעתי כאמור כי השיק הוסב לתובעת לאחר חילול, ומכאן שאין זו מסירה כשרה כלשון החוק.
לנוכח המפורט לעיל, דין התביעה להידחות.