מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קביעת תביעה בסדר דין רגיל בשגגה

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

אשר לטענת המבקש ביחס להגשת התביעה בהליך של סדר דין רגיל, המשיב טען כי שגה ומבוקש להעביר את התיק למסלול של סדר דין מהיר.
זאת ועוד, בשלהי החלטתו, קבע בית המשפט, מפורשות, כי פתוחה בפני המשיב הדרך להגיש תביעה עצמאית בנושא זה, ומכאן שגם בית המשפט עצמו לא ראה את הדיון שערך ככזה הממצה את בירור מחלוקת זו שבין הצדדים לגופה.
...
אשר על כן ומשלא מתקיים בענייננו מעשה בית דין, הבקשה נדחית.
לבקשת המבקש והסכמת המשיב, אני מורה על מחיקת סעיפים 35 - 38 מכתב התביעה.
כמו כן, משהוגשה הבקשה כתביעה בסדר דין רגיל, ולא כזו היא, אני מורה על העברתה למסלול של הליך מהיר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בעקבות בקשת הנתבע למחיקת כותרת, ובהסכמת הצדדים, נקבע כי התביעה תדון בסדר דין רגיל.
בשל טעות סופר נרשם בהסכם 18% כולל מע"מ בתוספת מע"מ, כאשר עיון במכלול הכתוב מעלה כי מדובר ב – 18% בתוספת מע"מ כדין.
...
אשר על כן, אני קובעת כי הסכם שכר הטרחה אינו חל על התמורה שקיבל הנתבע מהאחים אוזן.
בענייננו, אני סבורה כי אין קשר בין השירות המשפטי שנתן התובע לנתבע בקשר עם המו"מ עם חברת האחים אוזן לבין טיפולו בתביעה הנזיקית בבית המשפט, ואין לגזור את שכר טרחתו בגין השירות המשפטי האמור משכר טרחה ביצוג התובע בתביעה הנזיקית בבית המשפט.
סוף דבר אשר על כן, אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 59,846 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נקבע כי התביעה תתברר בסדר דין רגיל והתצהיר התומך בהתנגדות לבצוע שטר ישמש כתב הגנה.
ולקבל העירעור באופן חלקי: א) ההלכה הפסוקה קובעת באופן עיקבי, כי השגות בעלי דין על החלטות ביניים של הערכאה הדיונית, יידונו, ככלל , במסגרת ערעור על פסק הדין וזאת למעט מקרים נדירים שבהם מבקש רשות העירעור מראה כי דחיית הדיון בהשגה על ההחלטה לשלב העירעור על פסק הדין, עלול להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים, עלול לגרום לנזק של ממש או עלול להביא לקיומו של הליך מיותר או שגוי.
...
שוכנעתי, כי עדותו של דוד קרדיש רלוונטית ונדרשת לצורך גילוי האמת בנוגע לגלגול הצ'קים.
לא מצאתי כי יש מקום לזמן לעדות את עו"ד אייל שני על מנת שיגיש מסמכים בתיקי הוצל"פ. שהתנהלו נגד גל יוסף ו/או אגר המילניום, כאשר נעתרתי לבקשה למתן תעודת עובד ציבור על ידי רשם התאגידים בנוגע לאותן הגבלות לפי חוק ההוצל"פ. לפיכך, בקשת רשות הערעור מתקבלת בנוגע לבקשת תעודת עובד ציבור מרשם התאגידים.
ביחס לעדותו של מר קרדיש וביחס לתעודת עובד ציבור מטעם המפקח על שוק ההון, אשר יתייחס רק לשאלה העובדתית: האם במועדים הרלוונטיים היה רישיון בתוקף (בין זמני ובין קבוע) למשיבה ולחברת א.ג.ר. המיליניום בע"מ. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, מתקבלת כאמור הבקשה באופן חלקי.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הקיים והרלוונטי בתיק ביום 5.7.20 הוגש כתב תביעה מקורי, שהוגש (בטעות) במתכונת של תביעה בסדר דין רגיל.
ייתכן, ובעניין זה איני מתיימר לקבוע מסמרות, כי רושם סובייקטיבי שלילי זה של מישפחת התובע על הנתבע נבע, בין היתר, גם מ"העצבים החשופים" של בני המשפחה נוכח המשבר המצער והכואב שעבר התובע, בן משפחתם האהוב, וגם מהעובדה שלתובע היו יועצים ומלווים רבים ושונים, שבקשו מן הסתם את הטוב ביותר עבור התובע, אך נוכח ריבוי העצות והרצון הטוב, אפשר שהדבר היוה קרקע פורייה לביקורתיות ולשיפוטיות כלפי הנתבע.
...
לא התרשמתי ממכלול הראיות כי הוכח שהנתבע פעל כעו"ד מייצג של התובע באופן בלתי ראוי או בלתי מקצועי.
התרשמתי גם כי התובע ובני משפחתו ומלוויו היו תחת הרושם הסובייקטיבי שסגנון דיבורו והתנהלותו של הנתבע אינו ראוי (למשל הדיבור הקולני שאחות התובע העידה עליו ונושא ההסעה של הנתבע שדובר עליו), אך לא הוכח שהדבר פגם באיכות הייצוג המקצועי של הנתבע את התובע, עדי כדי מסקנה שהנתבע הפר את הסכם שכה"ט ואת חובותיו המקצועיות או שהדבר היווה עילה מוצדקת להפסקת הייצוג.
סיכום התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפסק דינו קיבל בית המשפט את התביעה ודחה את טענת המבקשת להעברת את התביעה לסדר דין רגיל, שכן נקבע כי המדובר במקרה שאינו מורכב ואין הצדקה להעבירו לסדר דין רגיל.
לטענתה בית המשפט שגה בכך שלא הורה על העברת הדיון לסדר דין רגיל; עת לא קבע כי פסק הדין בהליך הקודם העניק למבקשת זכות להמשיך ולשכור את הנכס עד להפרת השכירות או פסק דין; עת לא קבע כי אין בכוח המחאת הזכות לפנות את המבקשת; בכך שלא נתן למבקשת את האפשרות להוכיח כי מעמדה הוא כשל בעל זכות בלתי הדירה.
...
עוד נקבע ששכר הדירה שתשלם המבקשת מיום 1.1.2014 ועד למועד הפינוי, יעמוד על סך של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ. מועד הפינוי שנקבע בפסק הדין ליום 1.5.2015 חלף והמבקשת המשיכה להחזיק בנכס תוך המשך תשלום דמי שכירות מידי חודש לעמידר, מבלי שנערך בין הצדדים הסכם נוסף כלשהו בכתב.
הנטייה בפסיקה היא שלא להיעתר לבקשות לעיכוב פינוי נכס עסקי: "...עיכוב ביצועו של פינוי נכס עסקי, יינתן במשורה, במקרים חריגים שבהם יקשה עד מאוד לפצות על נזקים העלולים להיגרם, והיד קפוצה יותר מאשר בדירות מגורים, מטבע הדברים; "והגם כי אין להקל ראש בהשלכותיו של פסק הדין על עסקיהם של המבקשים, הרי שלא ניתן לומר כי מדובר בנזק בלתי הפיך ..." [רע"א 5093/13 יקוטי נ' מילוטל ירקות מוקפאים בע"מ (18.7.2013)].
נוכח האמור לעיל אני מורה על דחיית הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין ועל ביטול עיכוב הביצוע הארעי בהחלטתי מיום 25.3.2024.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו