שוכנענו כי יש בכך די בכדי שנקבע כי קיים קשר סיבתי בין הארוע לבין החמרת המחלה, זאת בהתאם להלכה הפסוקה לפיה "ככל שנקבע שקיים קשר סיבתי בין הארוע לבין החמרת המחלה, די בכך כדי להכיר בארוע כפגיעה בעבודה, כאשר הועדה הרפואית תיקבע את הקשר הסיבתי בין הפגיעה בעבודה לבין הנכות, ובאיזו מידה יש לייחס את הנכות למצב רפואי קודם" (ר' עב"ל (ארצי) 22598-08-12 צדוק נ' המוסד לביטוח לאומי, מיום 28.5.13; עניין בן דוד).
...
המומחה בחן את נתוניו הרפואיים של התובע, וסקר אותם כפי שהם עולים מהמסמכים הרפואיים שהועברו לעיונו והגיע למסקנה כי ישנו קשר סיבתי בין האירוע למצבו של התובע, קשר של החמרת מצב קליני זמנית , שנמשך כ-3 חודשים.
שוכנענו כי יש בכך די בכדי שנקבע כי קיים קשר סיבתי בין האירוע לבין החמרת המחלה, זאת בהתאם להלכה הפסוקה לפיה "ככל שנקבע שקיים קשר סיבתי בין האירוע לבין החמרת המחלה, די בכך כדי להכיר באירוע כפגיעה בעבודה, כאשר הוועדה הרפואית תקבע את הקשר הסיבתי בין הפגיעה בעבודה לבין הנכות, ובאיזו מידה יש לייחס את הנכות למצב רפואי קודם" (ר' עב"ל (ארצי) 22598-08-12 צדוק נ' המוסד לביטוח לאומי, מיום 28.5.13; עניין בן דוד).
סוף דבר
לאור האמור לעיל, ובהתאם לחוות דעתו של ד"ר בשוראי, אנו קובעים, כי התובע לקה בצווארו כתוצאה מהתאונה מיום 6.9.20 , וזאת על דרך של החמרה קלינית בכאב.