הכלל הוא - משנקבעו למנוח אחוזי נכות, והוא נפטר לאחר מכן, אם הפטירה הנה עקב התאונה "יבלע" הפצוי בשיעור 25% מהסכום המאקסימאלי, את הפצוי המגיע בגין כאב וסבל; ובאם הפטירה אינה עקב התאונה, יהא עיזבונו זכאי לפצוי בגין "כאב וסבל", כקבוע בתקנה 2(א) לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממון) תשל"ו – 1976.
כבר אומר, ההחלטה אליה מפנה ב"כ הנתבעת אינה רלוואנטית ואין בה משום שינוי בהילכת "ניסן". המקרה נשוא החלטת בית המשפט העליון עניינה בקטין שנהרג בתאונת דרכים, לו נפסקו פיצויים מחושבים לפי 30% מהשכר הממוצע במשק לתקופה של 46 שנים, בעקבות הילכת "פינץ". כב' השופט עמית קבע בהחלטתו הנ"ל, כי מנגנון החישוב שנקבע בהילכת "פינץ" כולל גם היתחשבות בזכויות סוציאליות, ואין מקום להוסיף פיצויים, בגין קצבת זקנה שלאחר גיל הפרישה.
...
ראיה לכך שהועסקה עובדת זרה, לאחר התאונה, בנוסף לעדותם של ילדי המנוח, מפנה ב"כ התובעים גם לסיכום אשפוז מבית-חולים העמק מתאריך 13.8.13 (כשבועיים לפני פטירתו), שם נרשם: "...גר עם אשתו ועובדת זרה...", ובהמשך בקבלה הסיעודית נרשם "...מטפלת סיעודית 24 שעות...".
נוכח הנטען, עותרים התובעים לפיצוי בשיעור של 7,000 ₪ לחודש בגין ראש נזק זה.
מנגד, טען ב"כ הנתבעים בסיכומיו, כי המנוח נזקק לעזרה מוגברת של הזולת בכל פעולות היום עוד לפני התאונה; זאת ניתן ללמוד מתיק הסיעוד של המל"ל (סומן ת/5), ממנו אף ניתן ללמוד, בניגוד לטענת התובעים, כי המנוח היה מוגבל גם ברחצה ובהליכה.
אני מקריא: "לבקשתי הנבדק קם בכבדות בעזרת הליכון וראיתי הבעת כאב על פניו. והלך בעזרתו באופן יציב, בכבדות, עם צליעה ברגל ימין, התנשם מעט תוך כדי הליכה והמשיך ללכת וחזר וישב במקומו".
ש: והמסקנה הייתה ש..
.?
ת: הוא כותב "עצמאי בעזרת הליכון". מסקנה משונה קצת, נוכח מה שהוא כותב.
לסיכום, ס"כ הפיצויים המגיעים לתובעים עומד על 165,000 ₪.