לעניין זה קבע בית משפט קמא, כי משהמשיב כפר בחתימתו על חוזה השכירות והובא על ידי המשיב מומחה, אשר קבע כי הוא מזויף, ומשהמערער זנח בסיכומיו את הטענה לדמי שימוש ראויים, הרי דין הטענה לדמי שכירות בהיתחשב בחוזה השכירות המזויף – להדחות, ואין מקום לפסוק למערער דמי שימוש ראויים, אשר לא נתבעו.
...
השופטת עינת רביד:
זהו ערעור על פסק דין שניתן בבית משפט השלום בתל אביב - יפו (כבוד השופטת ד' קוברסקי) בת.א 20965-11-13 מיום 26.1.17 בגדרו נדחתה תביעת המערער, כי המשיב ישלם לו סך של 376,143 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית בגין דמי שימוש בדירה ברחוב התקוה 79א בתל אביב (להלן: הדירה) וכן בגין נזקים נוספים שגרם לדירה.
איני מתעלמת מדברי המערער בחקירה הנגדית, כפי שצוטטו על ידי בית משפט קמא בפסק הדין, ולפיהם המערער סבר כי ללא הסכם שכירות אין בידו עילת תביעה אחרת כנגד המשיב, אולם נראה לי כי עסקינן בנושא משפטי, שבו "לא מפי המערער אנו חיים". דהיינו, ככל שסבר המערער שללא הסכם השכירות אין בית המשפט מספק סעד למי שהשתלטו על דירתו וישבו בה במשך שמונה שנים ללא תשלום דמי שכירות, רק בשל היעדרו של חוזה שכירות, הרי שכידוע אין הדבר כך, ועומדת לבעל נכס שכזה זכות התביעה בגין דמי שימוש, כפי שציין בא כוחו במפורש בכתב התביעה ובסיכומים, וכן מכוח שימור זכותו במפורש בהליך בבית המשפט המחוזי מרכז לתבוע דמי שימוש.
סוף דבר
לו דעתי תשמע, אציע לחברי כי פסק הדין של בית משפט קמא יבוטל והמשיב ישלם למערער דמי שימוש ראויים בסך של 2,700 ₪ לחודש מאז דצמבר 2010 ועד למועד הגשת התביעה (נובמבר 2013), (סך הכול 36 חודשים כפול 2,700 ₪, שהם 97,200 ₪), אשר יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין מאמצע התקופה ועד למועד התשלום בפועל.
ככל שהמערער שלם למשיב את ההוצאות שנפסקו לחובתו בבית המשפט קמא, ישיבן המשיב למערער בתוך 30 יום מיום קבלת פסק דין זה.
המשיב ישלם למערער הוצאות בסך של 20,000 ₪.