התובעת בסיכומיה, טענה כי עם חלוף השנים, הנתבעת לא עידכנה את הפרש עלות המעסיק בין העסקה של עובד שכיר לבין היתקשרות עם ספק שירות, ולא נתנה הסברים מפורטים לתובעת באשר לזכויותיה, ומה המשמעות בין שכר בתלוש שכר לבין תמורה כנגד חשבונית מס. עוד טענה, כי הנתבעת לא הציעה לתובעת להיות עובדת שכירה ובשל כל אלה, לטענתה, הנתבעת לא נתנה לתובעת זכות בחירה (ס' 17 – 28 לסיכומיה).
עוד נטען כי הוכח שהתובעת הכניסה את התמורה אותה קיבלה מאת הנתבעת לשותפות, ובהתאם, השותפות הפיקה חשבוניות מס (נספח 1 לתצהיר מר אהרונוב), ואף ברי כי התובעת (באמצעות השותפות) נהנתה מקיזוז מס ערך מוסף וניכוי הוצאות כעסק עצמאי, ובהתאם הפניתה לפס"ד קרני (ס' 36 לסיכומיה).
דהיינו, לא ניתן לקבוע כי מתקיימים יחסי עובד מעסיק, ובאותה נשימה לקבוע, כי בשל חוסר תום ליבו הוא לא יזכה לזכויות קוגנטיות המגיעות לו. חזוק לכך נמצא גם בדבריו המפורשים של הנשיא (כתוארו אז) פליטמן בס' 20 בפס"ד צרפתי כדלקמן:
"בעיניין ענת עמיר נפסק, כי חוסר תום לב בהקשר של תחולת משפט העבודה המגן כבמקרה שלפנינו, איננה קיימת למעשה כשאלה, ועל כן תביעתו של מי שהוכר כעובד ליישום הנורמות הקוגנטיות של תום לב המתייחסות ליחסי עובד ומעסיק, אינה יכולה בשום פנים ואופן להחשב לחוסר תום לב מצידו.
...
מכל המפורט עולה כי התובעת לא הוכיחה את טענתה בדבר התעמרות והתנכלות מר אהרונוב כלפיה, ועל כן טענתה זו נדחית.
בנסיבות אלו, טענה זו של הנתבעת – נדחית.
סוף דבר:
הנתבעת תשלם לתובעת כדלקמן:
פדיון ימי חופשה בסך 24,809 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום סיום העסקה (23.4.2017) ועד לתשלום המלא בפועל.