וכך נאמר: "סווג הארוע כ- "ארוע מיוחד" בשלב הראשוני, מצריך קיומם של שני תנאים מצטברים כמותיים באופיים: האחד - בעל אופי אובייקטיבי, המחייב קיומה של חריגה (ולו במידה מסויימת) משגרת העבודה הרגילה במקום העבודה ואילו השני - בעל אופי סובייקטיבי, המחייב קיומה של השפעה נפשית אפשרית של הארוע על המבוטח הספציפי (אף היא לפחות במידה מסויימת).
כמו כן, התובע לא הביא לעדות מי מבין הגורמים המקצועיים של הפרויקט – ולמשל הקבלן, מפקחי הבניה וכיו"ב.
הראיות – אשר למעילה הנטענת בקרן בחודש 9/2019 ו/או החזר הכספים ללקוחות הקרן בחודש 1/2020, הוצגו מטעם התובע ארבע ראיות בלבד, שאין בהן כדי לסייע לו כלל –
ראשית, "כתבת אינטרנט אודות המעילה", כהגדרתה, מחודש 9/2019 – לא ברור מהיכן נילקחה הכתבה הנטענת, שנכתבה בשפה האנגלית.
גם טענת התובע, כי הדו"ח חייב "... חזרה לקרקע של הקבלן הראשי וקבלני המשנה"[footnoteRef:13], אינה עולה כלל ועיקר מהדו"ח הזה.
בהקשר הנורמאטיבי, נציין כי ככלל, אין יחסי עבודה בין קבוץ כאגודה שיתופית ובין חבר הקבוץ, והטעם לכך הנו כי אגודה שיתופית הנה תאגיד שחבריה הנם בעצם מעסיקים משל עצמם.
התובע אף הוסיף והדגיש כי התפקיד נעשה כחלק משגרת-יומו, וללא כל קשר לעבודתו 'הרגילה':
"מבחינתי כל יום להגיע לשתות קפה עם הקבלן, לראות שהפועלים הגיעו, לעשות סיבוב של 10 דקות באתר, לראות שהכל מיתנהל כשורה, זה בכלל לא משנה את הסדר יום הרגיל שלי. אני מזכיר שה... לא צויין ולא הצהרתי את זה, אבל האתר בנייה הוא 500 מטר מהבית שלי, ואני נוסע עם אופניים או עם קלאב קאר או עם אוטו, ואני מגיע בדקה או שתיים לאתר."
בפסיקה אף נקבע כי "סידור העבודה" שאליו מתייחס סעיף 3 לחוק, אינו עניין טכני גרידא של הכוונת החברים באגודה השיתופית, אשה ואיש למשמרתם ותפקידם, אלא הוא מבטא תפיסת עולם שיתופית, שעה שכל אחת ואחד מחברי האגודה מעמיד לרשותה את כח העבודה, וזאת מעצם ההצטרפות אליה, וקבלת התקנון על עצמה/ו[footnoteRef:17].
...
מסקנה זאת עולה גם מעדות יערה, שציינה שכבר בסוף חודש 9/2019, התובע והיא נוכחו לדעת "... שהייתה מעילה בכספים, ובעצם עכשיו אנחנו צריכים לראות איך אנחנו מתמודדים עם זה. איך אנחנו מודיעים לכל המשקיעים. בעצם ניהול משבר שלא חווינו. אני לא חוויתי מעולם". [22: נספח א' לתצהיר התובע.
לסיכום עד כה – כלל טענותיו של התובע ביחס לאירוע המעילה בכספי הקרן והחזרת הכספים ללקוחותיה דינן להידחות במלואן.
סוף דבר
לסיכום – לאור כל האמור דלעיל, ומשעה שנשמט לחלוטין הבסיס העובדתי לתביעה, דינה להידחות.