לעניין זה, קבע בית המשפט כי בהנתן פגמים ראייתיים שונים, אין לייחס לחוו"ד ברוכי משקל ראייתי של ממש (להלן: הפגמים הראייתיים), ובהתאם פסק כי הרוכשים "כשלו בהוכחת סכום ריבית הפיגורים והפרשי ההצמדה למדד תשומות הבנייה בהם חויבו על ידי חברת מנרב... כל שיש לפניי איפוא, בעיניין החיובים שהושתו על [הרוכשים] בגין האיחורים בתשלומים (לרבות התשלום שמומן בכספי המשכנתא), הן עדויות כלליות בלבד ותדפיס חלקי שאינו קביל (ואף אם אניח שהוא קביל, הרי שמשקלו הראייתי מועט בהעדר אינדיקאציה לאופן החישוב והתקבולים). הינה-כי-כן, הגם ש[הרוכשים] הניחו מסד עובדתי לקיומו של נזק ישיר, לא הוכח לפניי שיעורו" (פסקה 54 לפסק הדין).
בפסק הדין הובהר כי הערכה זו "נעשתה באופן שמרני", בהנתן שלא הופרכה האפשרות שחברת מנרב לא מיצתה את מלוא זכויותיה החוזיות באשר לחיוב בריבית פיגורים, ולנוכח העובדה שחברת מנרב כבר הפחיתה לרוכשים סך של 250,000 ש"ח מיתרת חובם בגין הסכם המכר.
מסכום זה, כך טוענים הרוכשים, יש להפחית את מחיר התמורה החוזית (3,775,800 ש"ח) וכן 117,247 ש"ח בגין סך ההצמדות למדד תשומות הבנייה שהיו נדרשים לשלם על פי הסכם המכר בלאו הכי, וכך יוצא כי בעקבות רשלנותו של עו"ד וייס הם שילמו לחברת מנרב תשלומים עודפים בסך של 775,671 ש"ח.
בשים לב ל"חישוב אריתמטי פשוט" זה, כלשון הרוכשים, נטען כי אופן חישוב הריבית על ידי חברת מנרב, הפרישי שער המט"ח והעמלות הבנקאיות, אינם רלוואנטיים להערכת ראש הנזק בדבר התשלומים העודפים.
...
המשיבים לא הביאו כל ראיה לסתור טענה זו, וטענה זו אף לא הוכחשה על ידם בפה מלא, ומשכך סבורני, כאמור, כי יש לקבל את טענת הרוכשים בהקשר זה.
מן המקובץ עולה כי הרוכשים הוכיחו במידת ודאות סבירה, כפי הנדרש בהתאם לדין, כי שיעור הנזק שנגרם להם כתוצאה מרשלנות עו"ד וייס עומד על 505,615 ש"ח (132,000 ש"ח – 637,615 ש"ח).
ממילא, מרבית טענות המשיבים בהקשר זה נדחות מאליהן לאחר שנקבע כי הרוכשים אכן עמדו בנטל הנדרש להוכחת היקף הנזק שנגרם להם, וכי לא נפל כל אשם תורם בהתנהגותם.
כידוע, אין זה מדרכה של ערכאת הערעור להתערב בסכום ההוצאות שנפסק על ידי הערכאה הדיונית (ע"א 2008/07 לוטן נ' ירמייב ז"ל עזבונו, פסקה 83 (14.2.2011); ע"א 3699/11 אלישבע חסן נ' עו"ד שחם, פסקה 30 (1.6.2016)), ולא מצאתי כי המקרה דנן מעורר נסיבות חריגות, המצדיקות לסטות מכלל זה.
סוף דבר: אילו תשמע דעתי, יתקבל הערעור של שני חלקיו, ויידחה הערעור שכנגד, כך שהפיצוי בגין ראש הנזק בדבר התשלומים העודפים יעמוד על 505,615 ש"ח בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום התגבשות ראש נזק זה (22.4.2010).