בתצהירה, הבהירה הגב' דויטש כי התעוד בוצע על ידה בלבד באמצעות מצלמה נסתרת שהיא נשאה על גופה ומצלמה נוספת שמיקמה במרפאה כל פעם במקום שונה, ולעיתים תמכה את הקלטות הוידאו והאודיו בטלפון הנייד שלה.
בעיניין ע.פ. 4481/14 פלוני נ מדינת ישראל (16.11.2016) נדונה טענה שאלת קבילות העתק הקלטת שיחה שבוצעה באמצעות מכשיר הטלפון הנייד והוגשה על גבי תקליטור ומבלי שהוגשה ההקלטה המקורית.
בית המשפט דחה את הטענה שאין מדובר בראייה קבילה תוך שהוא קובע כדלקמן:
"נוכח מגמת הכירסום שחלה בכלל הראיה הטובה, נוכח ההתפתחויות הטכנולוגיות, המצמצמות את הפער שהיה בעבר בין מיסמך מקור להעתקו, ולאור הגמשת כללי קבילות הראיות ומתן הדגש לשאלת משקלה של הראיה, אין עוד טעם מבורר לפסול העתק של הקלטה. זאת, ככל שבעל הדין, המבקש להגישו, מצהיר כי ההקלטה המקורית אינה ברשותו, וההעתק נחזה להיות העתק מהימן של אותה הקלטה. במצב דברים זה, יהא מקום לשקול את פסילת העתק ההקלטה כראיה, רק מקום בו המבקש את הפסילה, יציג ראיות קונקרטיות המעוררות חשש של ממש כי ההקלטה מזויפת. אחרת, אין לפסול את ההקלטה, על יסודו של כלל "הראיה הטובה ביותר", וזאת בלבד.
המשרד ממוקם בגלריה מעל חלל חדר הניתוח, בו הקירות אינם מגיעים עד התיקרה, וכי סעיף 18(2)(ב) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 מקנה הגנה מפני פגיעה בפרטיות (ואינני קובעת שהתקיימה כאן פגיעה כזו) אם הפגיעה הנטענת "נעשתה בנסיבות שבהן הייתה מוטלת על הפוגע חובה חוקית, מוסרית, חברתית או מקצועית לעשותה" ועל פי סעיף 18(2)(ד) "הפגיעה נעשתה תוך ביצוע עסוקו של הפוגע כדין ובמהלך עבודתו הרגיל, ובילבד שלא נעשתה דרך פירסום ברבים". כאמור, התעוד נבוצע על ידי הגב' דויטש בתקופת עבודתה כלוכדת חתולים במרפאה המתועדת.
...
סבורני שעניין זה, למעט היותו תמריץ או מניע להתנהגות זו או אחרת, אינו בא בגדר הסמכות של "ארגון בעל חיים" לפנות בבקשה בהליך אזרחי לצו מניעה מכוח סעיף 17א' לחוק צער בעלי חיים, המצריך יסוד סביר להניח שמבוצעת עבירה על חוק צער בעלי חיים.
גם לא הוכח כי מאז ניתן צו המניעה הזמני בחודש יולי 2017, המשיכה הנתבעת לספק שירותי עיקור וסירוס לרשויות ולזכות במכרזים של רשויות מקומיות בתחום זה. מכאן שמדובר בבקשה למתן צו תיאורטי גרידא למניעת השתתפות מכרזים שטרם פורסמו ולאיסור על התקשרות שטרם באה לעולם וכלל לא ברור אם תבוא (ובוודאי במתכונת הקיימת), ולו מטעם זה, לא ניתן לקבל את התביעה ולהיעתר לסעד המבוקש.
בעניין בר"מ 5117/11 קשת שלטים בע"מ נ' עיריית פתח תקוה (20.7.2011) נדחה ערעור על החלטת עירייה להתקשר במכרז חדש, חלף מכרז קודם בו זכתה העוררת, משטרם פורסם מכרז חדש ונקבע כדלקמן:
"דין הבקשה - להידחות. למבקשת אין כל צורך אמיתי בצו המבוקש על-ידה. לעת הזו, אין העירייה צפויה לפרסם מכרז חדש. ככל שתחליט העירייה לפרסם מכרז חדש, ואפילו תעשה כן בפועל, אין אנו יודעים בשלב זה מה יהיו תנאיו וכיצד יימסר למתעניינים בו על ההליכים שנקטה המבקשת והשפעתם על המכרז. מכאן שכאשר יתפרסם המכרז, ונוסחו לא יהיה להנחת דעתה של המבקשת, הדרך תהיה פתוחה בפניה לעתור אז לבית המשפט לעניינים מינהליים בבקשה לעיכוב הליכי המכרז..."
דברים אלה יפים גם למקרה זה.
יתר על כן, בסעיף 75 לכתב התביעה מחדדת התובעת את הסעד אותו היא מבקשת ותובעת "לאסור על הנתבעת כליל להמשיך ולבצע ניתוחים במתכונת הקיימת" (ההדגשה לא במקור-א.ב).