מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קבילות הודעות דואר אלקטרוני של בעלי מניות ראייה במשפט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען כי במהלך ספטמבר 2009, נשלח מכתב לנתבעת, אך חזר בציון "לא נידרש" לאחר שנשלחו לנמען שתי הודעות ע"י רשות הדואר, וכי אז החלו לקנן בליבו של מר טרשצ'נקוב חשדות כי נפל קורבן לעוקץ.
נטען כי במהלך ספטמבר-דצמבר 2010, בוצעה חליפת מכתבים בין הצדדים באמצעות הדואר האלקטרוני, במסגרתה נדרשה הנתבעת להשיב את הכספים, ומשהדרישה לא נענתה, הוגשה תובענה זו, בה נתבקש בית המשפט לבטל את החוזה ולהשיב את הכספים ששולמו בתוספת ריבית פיגורים והצמדה כחוק.
בסיכומים ובסיכומים המשלימים מצביעה הנתבעת, בין היתר, על סתירות בגירסאות התובעת, ומדגישה במיוחד את הטענה לפיה אין לתובעת כל ראייה קבילה לגבי כריתת ההסכם וכי לאחר שטענה להפרת חוזה ועשיית עושר ולא במשפט, אין לאפשר לה להשמע בטענת תרמית שלא נטענה וממילא לא פורטה.
מר טרשצ'נקוב היה הבעלים של כל מניות התובעת ועשה את התשלום באמצעותה.
...
כן טענו כי מי שהייתה צריכה להיות התובעת היא אשתו, אשר עבורה היו אמורים התכשיטים להיעשות בסופו של דבר.
לנוכח האישור של ההעברה הבנקאית וההודאה של הנתבעת בקבלת הכסף, לא היה צורך בעדות זו. פסיקתא לאור כל האמור לעיל התביעה נגד הנתבעת 1 מתקבלת.
בנוסף תשלם הנתבעת 1 לתובעת הוצאות משפט, לרבות הוצאות אגרה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום התשלום על ידי התובעת ועד למועד התשלום על ידי הנתבעת 1, וכן שכ"ט עו"ד, בסך 50,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

"אתה, כבעלים של סחורה, האם יש לך רשימת מלאי התחלתית שרשומה שמסרת לאותו עוסק מורשה?" והשיב: "ברור שכן, יש כזו רשימה." (בעמ' 8 ש' 7-9).
עם זאת, כאמור, הודעת הדואר האלקטרוני לא הוצגה.
משהודתה התובעת כי מדובר בקובץ אקסל הניתן לשינוי על ידי כל אדם בכל עת, ומשלא הוכח כי קובץ זה נשלח על ידי הנתבע, נראה כי אין מדובר בראיה קבילה, אולם, לאור הנטייה לעבור מבחינת קבילות הראיה לבחינת משקלה, איני קובעת כי הטבלאות אינן קבילות כראיה.
עם התיקון, צומצם סעיף 6 לחוק, באופן שהרמת מסך תאפשר רק במקרים חריגים, בהם מצא בית המשפט שיהיה זה צודק ונכון לעשות כן, וכאשר נעשה שימוש באישיות המשפטית הנפרדת "באופן שיש בו כדי להונות אדם או לקפח נושה ..." או "באופן הפוגע בתכלית החברה ותוך נטילת סיכון בלתי סביר באשר ליכולתה לפרוע את חובותיה", זאת בין היתר, בשים לב לאחזקות בעל המניות וליכולת החברה לפרוע את חובותיה.
...
הנתבעת תשלם לתובע סך של 35,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 7.12.13 ועד למועד התשלום בפועל.
התביעה נגד הנתבע נדחית.
התובעת תשלם לנתבע שכר טרחת עורך דין בסך 18,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברי היה, משמיעתו של בעל-המניות הרהוט והעניני, שאותו שיגרה הנתבעת לייצגה בדיון בבית-המשפט, כי הנתבעת "סימנה" את התובעת כלקוחה בעייתית, שבענינה נידרש טיפולו של של נציג-שירות מדֶרג בכיר מן הרגיל.
לא זו בלבד, שהנתבעת לא ידעה להציג ראיות קבילות בקשר למצבו של המזרן הפרטני ושל אופן-בדיקתו בביקורו המסוים של הטכנאי שהגיע לבקר, אלא שהיא לא הניחה לפניו של בית-המשפט ולוּ דבר, המתקרב לחוות-דעתו של בעל-מיקצוע מומחה אשר יכל להעיד על תקינותו של המזרן ועל כך, שהנתבעת פעלה בנפש חפצה לבדיקתו, תוך שהיא מוכנה לאפשרות הפחות טובה מבחינתה – הכרה באי-התקינות והחלפתו במזרן חדש.
סרובה של התובעת להשלים עם הבדיקה שנערכה ועם המסקנה שבעקבותיה הוליד חלופה של הודעות בדואר אלקטרוני (נספחים ה'-ז' לכתב-התביעה).
התובעת, מצדה, עמדה – הן לפניו של בית-המשפט ועוד קודם לכן בתשובה ששיגרה בדוא"ל, על כך שהצעה כזו לא הוצעה לה כלל.
...
שוכנעתי כי הנתבעת – משווקת המותג "Swiss System" – לא דבקה, בכנות המתחייבת, בתנאי-האחריות שהיא עצמה הציעה למזרן אשר קנתה אצלה התובעת בשנת 2011.
סירובה של התובעת להשלים עם הבדיקה שנערכה ועם המסקנה שבעקבותיה הוליד חלופה של הודעות בדואר אלקטרוני (נספחים ה'-ז' לכתב-התביעה).
בתוך 15 ימים מיום, שקיבלה לידיה פסק-דין זה (ימיה של פגרת-הקיץ של בתי-המשפט באים במנינה של תקופה זו), תשלם הנתבעת לתובעת סך כולל של 3,550 ש"ח. איחור יוסיף הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום-החיוב כאמור ועד למועד-התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב הגנתה, שהוגש יום לפני מועד הדיון, העלתה הנתבעת שלוש טענות עיקריות: העידר יריבות א' – וזאת מאחר שלשיטתה, "שולחת ההודעה" כמשמעה בחוק הספם היא חברה שהנתבעת היא בעלת המניות בה, ולא הנתבעת עצמה; העידר יריבות ב'– וזאת מן הטעם שלשיטת הנתבעת, לא הוכיח התובע כי כתובות הדואר האלקטרוני שאליהן נשלחו ההודעות הן כתובות השייכות לו; העידר עילה – וזאת מן הטעם שלשיטת הנתבעת, התובע נרשם מיוזמתו לרשימות התפוצה באתר.
יודגש, כי אילו היתנהל ההליך בבית משפט השלום, אפשר שהיה קושי ראייתי לקבל מסמכים אלה כראיות, אולם על פי סעיף 62 (א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד – 1984: "בית משפט לתביעות קטנות יהיה רשאי לקבל ראיה אף אם לא היתה קבילה בבית משפט אחר", כך שאין מניעה להסתמך על הודעות הדוא"ל כראיה, מה גם שטענותיו של התובע ל"זיוף" נטענו בעלמא, ללא כל תימוכין, וכאמור, הנתבע דחה הצעה לעכב את הדיון על מנת שיוכל לבחון את החומר ביתר קפידה.
משעה שנקבע, כי התובע בעצמו – ולכל הפחות בעליהם של חמשת החשבונות שבגינם הוגשה התביעה – נרשמו באופן אקטיבי לרשימת התפוצה של הנתבעת, ומשהצהיר התובע כי לא ביקש להסיר את שמו מרשימת התפוצה (וראו לעניין זה עמ' 1 לפרוטוקול, ש' 9 – 10), הרי שעצם הגשת התביעה נגועה בחוסר תום לב כבד, וממילא משוללת עילה.
...
על כן התביעה נדחית במלואה.
], הרי שתכליותיה המיוחדות של תביעה לפי חוק הספאם מוליכות למסקנה כי יש לפסוק שכר טרחה והוצאות בסכום שבמכלול יהפוך את הגשתה לכדאית.
אני סבור, כי לצד פיצוי ראוי והולם במקרים שבהם הוכחו יסודותיה של העוולה לפי חוק הספאם, לרבות פסיקת הוצאות בשיעור מתאים (וראו לעניין זה את פסק הדין בעניין חזני, שבו נערך ניתוח מפורט של השיקולים בפסיקת הוצאות ההליך), כאשר מתברר שתביעתו של התובע – תביעת סרק היא, וכי הוגשה שלא בתום לב – יש לפסוק הוצאות בשיעור ריאלי, תוך התחשבות בהטרדת הנתבעים ובנזק הפוטנציאלי למאבק בתופעת הספאם – נזק שנגרם בכל פעם שנדחית תביעה מסוג זה. מלכתחילה סברתי, שכאשר מוגשת תביעה מסוג זה – שבה טוען התובע כי לא נרשם לרשימת תפוצה, ומתברר שאכן נרשם אליה, וזאת על מנת לעשות רווח של 11,000 ₪ על חשבון הנתבעת, יש מקום לפסוק את מלוא הרווח הפוטנציאלי כהוצאות לטובת הצד שכנגד, ולחייב בהוצאות בשיעור של 11,000 ₪.
על כן, התביעה נדחית במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עוד הותנתה העברת הקלטות בהמצאתם של העתקי כל המסמכים שהנתבע 1 העיד כי הועברו אל ב"כ הנתבעים טרם הגשת התשובות לבקשה לסעדים זמניים, אך לא צורפו להם, ובכלל זאת, החלטות דירקטוריון, הודעות דואר אלקטרוני, טבלאות אחזקה במניות וכו'.
בנגוד לטענות הנתבעים אין המדובר במקרה של גילוי חלקי של ראייה, ושאלת הקבילות נשענת במידה רבה על שאלת החיסיון.
ואולם, נוכח היקפה הרחב של הדרישה, והקף הרחב של בעלי המניות אשר ביחס אליהם התבקש המידע, איני מוצאת להעתר לבקשה ביחס לרכיבים אלו.
עיון בפסיקתו של כב' בית המשפט העליון מלמדת כי לרוב, לא ייטה בית המשפט למנוע את השמוש בראייה אך בשל בטענה לקיומה של חובת סודיות חוזית, של צד שלישי.
...
לעניין סוגיות אלו של חיסיון או השבת המסמכים לידי הנתבעת 7, דין טענותיה של הנתבעת להידחות.
סוף דבר – הבקשה נדחית.
המזכירות תתבקש להמציא העתק החלטתי זו לצדדים ניתנה היום, י"א כסלו תשפ"ב, 15 נובמבר 2021, בהעדר הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו