ביום 11.03.10, הגישה התובעת תביעה למוסד לביטוח לאומי, לתשלום דמי פגיעה בגין "מחלת מיקצוע".
ביום 14.06.10, נבדקה התובעת, בשנית, על ידי הרופאה התעסוקתית, לצורך בדיקת כושר העבודה, אשר קבעה כי התובעת סובלת מבעיות קול קשות, צרידות עם איבוד קול, ללא הטבה משמעותית עד לאותו המועד, ולכן היא אינה מסוגלת לחזור להוראה בעתיד הקרוב, לפחות בשנת הלימודים הקרובה.
מטעם התובעת העידה התובעת בעצמה וכן המומחה הרפואי מטעמה, ד"ר ואאל סלהב, אשר בדק את התובעת וקבע בחוות דעתו מיום 08.09.15, כי לתובעת נגרמה נכות העומדת על 20% לצמיתות בהתאם לסעיף 71(1)(ב)(3) לתקנות הביטוח הלאומי בגין הפרעות בדיבור כתוצאה ממחלה אשר גורמת לצרידות קשה הגורמת לקשיים לזולת בהבנת הדיבור או קליטתו (להלן: "המומחה מטעם התובעת");
מטעם הנתבעת העיד המומחה מטעמה, ד"ר ציק **** אשר בדק את התובעת וערך חוות דעת בעיניינה מיום 18.03.18, לפיה נכותה של התובעת עומדת היום על 10% נכות בהתאם לסעיף 71(1)(ב)(2) וזאת בגין צרידות קבועה וניכרת עם דיבור נשמע ומובן, כאשר מתוכם 5% מקורם במצב בריאותי פנימי לגוף ו-5% כתוצאה מתנאי העסקתה כמורה (להלן: "המומחה מטעם הנתבעת").
לאחר שעיינתי בחוות הדעת ובתיעוד הרפואי ושמעתי את עדויות המומחים, הגעתי למסקנה כי הצרידות והפגיעה בקול ממנה סובלת התובעת כיום, קשורה בחלקה לעבודתה כמורה, וכי יש לייחס רק מחצית מהנכות בגין הצרידות לעבודתה אצל הנתבעת.
...
הנתבעת לעומת זאת טוענת כי אין מקום לפסוק לתובעת פיצויים בגין ראש נזק זה. הנתבעת מפנה לפסיקת בית המשפט העליון לפיה מדובר בעילה חלופית ורק במקרים בהם התביעה נדחית.
לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים בעניין זה אני קובע כי משנפסק לתובעת פיצוי בגין הנזקים הנובעים מהתרשלות הנתבעת בגין הפרת חובותיה כמעסיקה של הנתבעת אשר גרמו לצרידות בקולה, אין מקום לפסיקת פיצוי נוסף בגין פגיעה באוטונומיה (ע"א 2278/16 פלונית נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 12.3.18)).
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים האמורים לעיל בניכוי תגמולי מל"ל. לסכום המתקבל לאחר ניכויים יתווסף שכ"ט עו"ד והוצאות בשיעור של 23.4%.