לפני תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שהם, לטענת התובעים, תוצאה של טפול רפואי רשלני במהלך לידתה של התובעת 1, אלחג'וג' סברין (להלן: "התובעת" או "סברין") במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע.
ההנשמה הממושכת, שיתוק העצב הפרני הימני ובעקבותיו שיתוק הסרעפת הימנית, שיתוק מיתר הקול הימני, והצלקת הניתוחית מגיל 44 יום מהניתוח לקיבוע הסרעפת, היוו כולם גורמים מצטברים שהכשילו את תהליך איוורור הריאות.
בסעיף 19 לכתב התביעה המתוקן, סוכמה עמדתו, כפי שהובאה בחוות הדעת, ולפיה: "חוסר ההתייחסות לגורמי הסיכון, אי הערכת האפשרות לפרע כתפיים והמאורעות בלידה מהוים סטיה מפרקטיקה רפואית מקובלת שגרמה למצב היילוד".
בנגוד לתובעים, טוענת הנתבעת, כי המצב שבו הגיעה האם לביה"ח, מהוה קונטרה-אינדיקאציה לבצוע ניתוח קיסרי.
...
ד"ר קווינט, מומחה התובעים, הסכים, בחוות דעתו המשלימה, באופן עקרוני לכך שייתכן והתובעת סובלת מסינדרום זה או אחר של מחלה גנטית, אך לגישתו, אין בכך להסביר את כלל בעיותיה - המוחיות, המוטוריות והקוגניטיביות, הנובעות מעצם הלידה הטראומטית שעברה, כך: "השילוב של נמשים ומחלת הלב של סברין יכולה להתאים ל- LEOPARD אך בוודאי שאינה מסבירה את פגיעתה המוחית הקשה של סברין".
מהסקירה שלעיל, שכפי שהובהר, נעשתה מעבר לצריך, נמצאנו למדים, שגם במישור הקשר הסיבתי, לא עמדו התובעים בנטל ההוכחה הנדרש במשפט האזרחי, ולא הוכיחו במאזן ההסתברויות, קשר רציף, של סיבה ותוצאה, ממאורעות הלידה ועד לקרות הנזק.
בשים לב לכך - התביעה נדחית.
הגם שלכאורה, אך טבעי הוא, כי עם דחיית התביעה, ייפסקו הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד לטובת הנתבעת, הרי, לפנים משורת הדין, ובנסיבות הספציפיות של התיק הנוכחי - לאור מצבה של התובעת וההנחה כי לא תהא למשפחתה, שממילא מתקשה בטיפול בה, היכולת לשאת בכך - החלטתי שלא לעשות צו להוצאות.