מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צירוף תעודת רופא במקום חוות דעת לכתב תביעה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תקנה 127 רישא לתקנות קובעת "רצה בעל דין להוכיח עניין שברפואה לבסיסוס טענה מטעמותיו, יצרף לכתב טענותיו תעודת רופא או חוות דעת של מומחה לפי העניין, שנערכה לפי סעיף 24 לפקודת הראיות [ נוסח חדש] התשל"א- 1971 ". חוות דעת רפואית היא חלק מכתב הטענות והיא נחשבת למרכיב הכרחי לצורך ביסוס עילת תביעה טובה ושלמה.
בעניינינו, העובדה שהתובע אמור לעבור 18 בדיקות על-ידי מומחים במקום 12 בדיקות, אינה מהוה נסיבה לסטות מן הכללים שבתקנות.
...
בענייננו התובע לא הבהיר מדוע אינו יכול לעבור את הבדיקות הנ"ל, מלבד הטענה לפיה, לאור פגיעתו הקשה בעקבות התאונה הדבר יהווה מעמסה עבורו כאשר יצטרך לעבור את הבדיקות הנ"ל. מעבר לאמור אציין כי פגיעתו הקשה של התובע לכאורה, אין בה כשלעצמה כדי להוות סיבה להיעתרות לבקשה, שכן אם אקבל טענתו של התובע, הרי פגיעה קשה רב מערכתית תהווה נימוק לפטור תובע מהגשת חוות דעת והדבר לא נקבע בתקנות או בהלכה הפסוקה.
באותו מקרה, מצבה הפיזי של הנפגעת היווה אחד השיקולים למתן פטור כאמור, אולם זה לא היה הנימוק היחיד, שכן התיק היה כבר בשלב של לאחר שמיעת הראיות, ולא היתה מחלוקת כי נכותה של הנפגעת היתה בשיעור 100%, על כן, מצא בית המשפט באותו עניין למנות מומחה מטעמו על מנת לנסות לייעל את ההליך ולהפחית הוצאות.
לסיכום, התובעים לא הציגו נימוקים מיוחדים המצדיקים היעתרות לבקשה ועל כן דינה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אמנם לכאורה לפי לשון תקנה 127 לתקנות הסד"א ניתן להוכיח ענין שברפואה גם באמצעות "תעודת רופא"; כשהיא קובעת: "רצה בעל דין להוכיח ענין שברפואה לביסוס טענה מטענותיו, יצרף לכתב טענותיו תעודת רופא או חוות דעת של מומחה, לפי הענין, שנערכה לפי סעיף 24 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971 (להלן – חוות דעת); אולם רשאי בית המשפט או הרשם לפטור בעל דין מצרוף חוות דעת מטעמים מיוחדים שיירשמו". אך הדין הוא כטענת הנתבעת בכל הקשור להוכחת נכות רפואית בתביעה על פי פוליסה.
הצירוף הזה, שהופך את חוות הדעת לחלק בלתי נפרד מכתב הטענות, נועד לוודא – כבר בשלב של קבלת התביעה על ידי הנתבע, שבתחום המורכב של תביעות ניזקי גוף מוגשות רק אותן תביעות שיש מאחוריהן, לפחות מהבחינה הרפואית – ממש; לאחר שמומחה התחייב בהצהרה הבאה: "אני נותן חוות דעתי זו במקום עדות בבית המשפט ואני מצהיר בזה כי ידוע לי היטב שלעניין הוראות החוק הפלילי בדבר עדות שקר בשבועה, דין חוות דעתי זו שהיא חתומה על ידי כדין עדות בשבועה בבית המשפט". זאת – בטרם מגייסת הנתבעת מומחים מטעמה לבדוק את התובעת, ובטרם היא מחליטה שלא לזמנם להחקר על חוות דעתם.
...
אני מוצא כי דין הבקשה להתקבל בחלקה בלבד (חלק שולי), כמפורט להלן.
על התובע לצרף לכתב התביעה מהסוג הזה "חוות דעת רפואית", להבדיל - מ"תעודת רופא"; וזאת, פשיטא, משום שקביעת נכות רפואית היא דבר שבהערכה, הוא – כשמו, חוות דעת הבנויה ממסקנות בעקבות דיון בעובדות; ו"תעודת רופא" מוגבלת במהותה לתיעוד של טיפול וממצאים, ואיננה מיועדת למסירת עדות סברה – מסירת הערכה של נכות, שהיא כלי מדידתי והשוואתי, שבמהותו הוא מסקנה (עדות סברה).
אני דוחה את בקשת הנתבעת למחיקת התביעה על הסף, ומודיע לצדדים כי בסופו של יום, היה ולא תושג הסכמה על שיעור הנכויות, אני שוקל מינוי מומחה מטעם בית המשפט בנדון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

תקנה 127 לתקנות קובעת כך: "רצה בעל דין להוכיח ענין שברפואה לביסוס טענה מטענותיו, יצרף לכתב טענותיו תעודת רופא או חוות דעת של מומחה, לפי הענין, שנערכה לפי סעיף 24 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971 (להלן – חוות דעת); אולם רשאי בית המשפט או הרשם לפטור בעל דין מצרוף חוות דעת מטעמים מיוחדים שיירשמו". על פי התקנה, לצורך הוכחת עניין שברפואה על תובע לצרף לכתב טענותיו תעודת רופא או חוות דעת של מומחה, שנערכה לפי סעיף 24 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א – 1971 (להלן – פקודת הראיות).
סעיף 24(א) לפקודת הראיות קובע: "חוות דעת, תעודת רופא ותעודת עובד הציבור ייערכו לפי הטפסים הקבועים בתוספת הראשונה או בדומה להם ככל האפשר". עיון בתוספת הראשונה לפקודת הראיות מעלה כי כדי שמסמך רפואי יהווה "תעודת רופא", עליו לכלול, בין היתר, את שם הרופא, מענו ומקום עבודתו והעיקר, הצהרה כי בדק את הנבדק ומצא את הממצאים המפורטים בתעודה כמו גם הצהרה שהתעודה ניתנת לשם הגשתה כראיה לבית המשפט וכמוה כעדות בשבועה בבית המשפט.
...
לסיכום, אין בתיק חוות דעת מומחה או תעודת רופא; התובעת החמיצה את המועד הקבוע בתקנות להגישן ואף החמיצה את המועד הנדחה שבית המשפט קצב לה לשם כך. במצב דברים זה אין להיזקק להוכחה של עניין שברפואה מטעמה, על כל המשתמע מכך, וממילא פטורות הנתבעות מהגשת חוות דעת מטעמן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

חווי דיעה בשאלות אלה המחייב לפי מהות הנושא חוות הדעת כדין, החותם המומחה נידרש להבהיר לא רק מה המען ומקום עבודה כמות שנידרש הרופא לציין בתעודת הרופא, אלא גם מהם פרטי השכלתו ומהם פרטי ניסיונו כמומחה לכך מוסיפה תקנה 134 א לתקנות: "134א. חוות דעת של מומחה מטעם בעל דין או שמינה בית המשפט, תוגש בצרוף רשימת האסמכתאות אשר המומחה הסתמך עליהן בחוות דעתו; אסמכתות אשר לא ניתן לאתרן בנקיטת אמצעים סבירים, יצורפו לחוות הדעת". לפיכך, וכעולה מהדברים, הנני דוחה בזאת את עמדת ב"כ התובע שלפיה לשני המסמכים כוח הוכחתי כשל חוות דעת לפי פקודת הראיות לרקע כותרת תקנה 127 לתקנות.
מן הכלל אל הפרט התובע חייב היה לצרף לכתב תביעה תעודת רופא או חוות דעת כדין לצורך האפשרות לטעון ולהוכיח עניין שברפואה.
...
חווי דעה בשאלות אלה המחייב לפי מהות הנושא חוות הדעת כדין, החותם המומחה נדרש להבהיר לא רק מה המען ומקום עבודה כמות שנדרש הרופא לציין בתעודת הרופא, אלא גם מהם פרטי השכלתו ומהם פרטי ניסיונו כמומחה לכך מוסיפה תקנה 134 א לתקנות: "134א. חוות דעת של מומחה מטעם בעל דין או שמינה בית המשפט, תוגש בצירוף רשימת האסמכתאות אשר המומחה הסתמך עליהן בחוות דעתו; אסמכתאות אשר לא ניתן לאתרן בנקיטת אמצעים סבירים, יצורפו לחוות הדעת". לפיכך, וכעולה מהדברים, הנני דוחה בזאת את עמדת ב"כ התובע שלפיה לשני המסמכים כוח הוכחתי כשל חוות דעת לפי פקודת הראיות לרקע כותרת תקנה 127 לתקנות.
לצורך הוכחת עניין שברפואה החורג לעבר הנושאים שטעונים הגשת חוות דעת לפי ס' 20 לפקודת הראיות, אין מנוס מהגשת חוות דעת כמצוות ס' 24 לפקודת הראיות ותוך קיום כל הדרישות מחוות דעת.
חוות הדעת של התובע קובעת אובדן כושר עבודה מוחלט בעוד שחוות דעתה של הנתבעת קובעת שאין אובדן כושר עבודה לעיסוקים סבירים אחרים כאשר התובע אינו כשיר לעיסוקו בנסיבות הללו, אני סבור שמוטב למנות מומחה מטעם בית משפט שיקבע את שיעור אובדן הכושר של התובע כמובן תוך שאנחנו שומרים על חוות הדעת לתיק בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

חוקר של הנתבעת 2 הגיע לתשאל בקשר לתאונה מושא כתב התביעה "ובאותו הרגע הייתה באמת שקית באותו מקום שאני מתארת במעלה המדריגות למעלה...". לא מסתובבות שקיות סנדויץ' במדריגות אלא שקיות יותר עבות שנוטלים מחנויות, הן צבעוניות ומאד חזקות.
הנזק: חוות הדעת: לכתב התביעה צרפה התובעת תעודת רופא, ד"ר גוייצקי מיכאל, אשר קבע כי בגין התאונה מושא כתב התביעה נותרו בתובעת 27% נכות (ברך, קרסול, צלקת).
...
שוכנעתי כי לבד מעבודתה של התובעת בשרותה של הגברת נעה זבידה, העניקה התובעת שירותי שמרטפות גם במקומות אחרים, כמו אצל הנתבעת 1[footnoteRef:7], כמו אצל שרון צור (חברתה של הגברת נעה זבידה, ראה חקירתה במל"ל).
אני סבור כי דרישתה של התובעת לפסיקת פיצוי על סמך פוטנציאל הכנסתה במומה, קרי 9,200 ₪ הינו סביר ועל בסיסו אפסוק פיצוייה.
לאחר עיון בשלל התיעוד הרפואי ומבלי להתעלם מחוות דעתו השנייה של המומחה אשר לא פסק אי כושר מלא לאחר הניתוח השני, אני סבור שבמכלול הדברים יש להעמיד את אי כושרה בגין שני הניתוחים על 6 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו