מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צירוף תיק תעבורה בתיק פלילי

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2024 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הוא הדין בכך שמצא לנכון "לשתף" מתיק פלילי בעיניין אלימות במשפחה וחבלה שאין לו כל השלכה או דמיון או רלוואנטיות לאף אחד מן התיקים שצורפו בפניי.
ולענייננו – לקולא, הריני מתחשבת בהודאת הנאשם באשמה וברצונו "לנקות שולחן" ע"י צירוף תיקי התעבורה התלויים ועומדים נגדו.
...
אין מנוס מן המסקנה כי עונש מאסר בעבודות שירות לא ישיג המטרה העונשית ועלול "לשדר" לנאשם מסר מותנה לפיו לכאורה, ביהמ"ש מתייחס בסלחנות לשלל העבירות השונות אשר בוצעו על ידיו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התסקיר הוגש טרם צירוף תיק התעבורה, וממילא שירות המבחן לא בירר עם הנאשם התייחסותו לעבירות שבביצוען הוא הורשע במסגרת התיק המצורף.
לנאשם אין הרשעות פליליות קודמות.
...
מכלול הנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירות מוביל למסקנה כי בתיק העיקרי יש לגזור על הנאשם עונש המצוי בחלקו התחתון של מתחם העונש ההולם, סמוך לתחתית המתחם, וביחס לתיק המצורף יש לגזור על הנאשם עונש המצוי באמצע מתחם העונש ההולם, תוך חפיפה מסוימת ביניהם.
לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות.

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

נאשם 2 צרף תיק תעבורה (פ"ל (תעבורה פ"ת) 1027-05-20) והורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה בקלות ראש, נהיגה בשיכרות ו-נהיגת נהג צעיר ללא מלווה (להלן: תיק הצירוף).
לשני הנאשמים עבר פלילי דומה, ומסתבר שכבר היו שותפים בעבר לבצוע עבירות פליליות, הגם שעברם הפלילי אינו מכביד; הנסיבות האישיות של כל אחד מן הנאשמים דומות וכך גם חוות הדעת שהוגשו בעיניינם.
...
באנו לכלל מסקנה כי מתחם העונש ההולם את מעשי הנאשמים כלפי א.א. נע בין 5 ל-7 שנות מאסר בפועל.
כאשר מעשה אלימות מכוון כלפי אנשי מרות, רואה בכך הפסיקה נסיבה מחמירה לעונש: בע"פ 6642/09 מדינת ישראל נ' גביש (30.12.2009), החמיר בית המשפט העליון בעונשו של אדם שניסה לתקוף פקחים של הסיירת הירוקה באמצעות מחפר של שופל, באומרו, בין היתר, דברים אלה: "הדעת אינה סובלת מעשי תקיפה של נציגי החוק אשר עושים את עבודתם נאמנה למען שמירת הסדר הציבורי ובטחון הציבור. יש להוקיע מעשים בהם אדם לוקח את החוק לידיו, לשם הפרעה לעובדי ציבור במילוי תפקידם. מעשים אלו מערערים את המוסכמות הבסיסיות ביותר של החברה הדמוקרטית בה אנו חיים. חברה המכבדת את שלטון החוק ואת זכויותיו של הזולת, לא תאפשר פגיעה בנציגי החוק, וכל פגיעה שכזו צריכה להיתקל בקיר ברזל של אפס סובלנות, על מנת לגדוע אלימות מסוג זה במהירות האפשרית. כאמור, אל מול אלימות שכזו המכרסמת ביסודות חברתנו הדמוקרטית יש לנקוט בענישה מרתיעה מאחורי סורג ובריח. הציבור נותן את מבטחו בעובדי הציבור ונציגי החוק "וטובת הציבור מחייבת כי יובטח להם שיוכלו למלא את תפקידם ללא מורא וללא פחד מבעלי אגרוף, מתוקפים ומאיימים. לכן הכרח להטיל ענישה של ממש, גם למען ישמעו וייראו." בע"פ 1594/21 מהרטו נ' מדינת ישראל (1.7.2021) הבהיר בית המשפט העליון, בין היתר, כי: "הצתה של ניידת משטרה היא מעשה מובהק של עזות מצח והתרסה כנגד המשטרה והסדר הציבורי, ואין להתייחס לכך כאל עבירת הצתה 'רגילה'." ובע"פ 6931/16 מדינת ישראל נ' ברגיתי (5.6.2018) אישר בית המשפט העליון עונש של 8 שנות מאסר בפועל שנגזר על צעיר שיידה אבנים לעבר שוטרים מגג בית, וכתוצאה מכך נפצע שוטר באורח חמור, בקובעו כך: "פגיעתה של אבן כבדה שהושלכה מגובה רב על ראשו של אדם עלולה לגרום לנזק כבד ועל כן מתחייבת גישה עונשית מחמירה. הדברים מקבלים משנה תוקף כאשר הפגיעה מכוונת כלפי גורמי אכיפת החוק." לאחר שנתתי דעתי לערכים המוגנים שנפגעו כתוצאה ממעשי הנאשמים, למידת הפגיעה בהם, למכלול נסיבות המקרה – לרבות העובדה כי בסופו של דבר, למרבה המזל, השוטרים לא נפצעו – ולרמת הענישה הנוהגת, מצאתי להעמיד את מתחם העונש ההולם את מעשי הנאשמים באירוע הירי כלפי השוטרים על 7 עד 10 שנות מאסר בפועל [השוו: ת"פ (מחוזי נצ') 28899-10-20 מדינת ישראל נ' יוסף (24.2.2022), בו נקבע מתחם עונש הולם שנע בין 8 ל-12 שנות מאסר על ירי נגד שוטרים, אך יצוין כי פסק הדין תלוי ועומד בערעור].
מכלול מעשיהם מבטא יחס של אדישות וזילות כלפי חיי אדם והעדר מורא מהחוק ונציגיו באופן המעיד כי נשקף מהם סיכון רב. בנסיבות אלו אין מנוס מלגזור עליהם עונש שייתן ביטוי גם לאינטרס הרתעת הרבים והיחיד ונוכח מסוכנותם הרבה גם לאינטרס מניעת היכולת לבצע עבירות.
בהעדר הנמקה כלשהי לסטות מן הכלל הנוהג בקשר לכך, מצאנו להפעיל את המאסרים על-תנאי חבי ההפעלה העומדים לחובת כל אחד מן הנאשמים במצטבר לעונשי המאסר שנגזור עליהם בהליך זה. לאחר ששקלנו את כל השיקולים הצריכים לעניין, לקולה ולחומרה, מצאנו להשית על כל אחד מן הנאשמים את העונשים הבאים: נאשם 1 · 11 שנות מאסר בפועל החל ביום מעצרו 5.6.2020.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כן ביקש הנאשם לצרף תיק תעבורה מאילת והכרעתי את דינו גם בתיק זה. בהמשך הגיש הנאשם בקשה לביטול התנאים המגבילים, אולם המאשימה טענה, כי במהלך חודש ינואר, כחודש בלבד לאחר ההקלה בתנאים, נתפס הנאשם כשהוא מפר את תנאי המעצר, לפיכך דחיתי את הבקשה.
תסקירי שירות המבחן מהתסקיר הראשון שהוגש במרץ 2020 עולה, כי מדובר באדם כבן 21 רווק ללא עבר פלילי.
...
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 23 ימי מאסר בפועל בניכוי מלא של ימי מעצרו – הנאשם סיים לרצות את עונשו; חודש מאסר שלא ירוצה אלא אם יעבור הנאשם כל עבירת עוון לפי פקודת הסמים בתוך שלוש שנים מהיום; 6 חודשי מאסר שלא ירוצו אלא אם יעבור הנאשם כל עבירת פשע לפי פקודת הסמים בתוך שלוש שנים מהיום; קנס בסך 3,000 ₪, אשר יקוזז מההפקדה בתיק מ"ת 33359-03-19.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאשם מסדר בדיון שהתקיים בתאריך 18.7.22 כי הוא שוקל לצרף את תיק התעבורה לתיק הפלילי, אולם בסופו של יום לא צורף התיק.
...
החוק כאמור אינו משאיר שיקול דעת רב לבית המשפט ביחס לדרך בה צריך לפעול, ולאור לשון החוק אני סבור כי יש לפסול את הנאשם לצמיתות בהתקיים תנאי הוראת סעיף 40א(א)(2) לפקודה.
לאור האמור, אני קובע כי יש לפסול את הנאשם על פי האמור לצמיתות.
סיכומו של דבר, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל אני דן את הנאשם לעונש מאסר בפועל בן 13 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו