לטענת המערער, אף הודיע למשיב כי חתימתו זויפה על גבי השיקים הנ"ל וכן מסר לו אישור ממשטרת ישראל המעיד על נכונות הצהרתו הנ"ל. המערער מדגיש, כי הדבר הובא לידיעתו של המשיב בטרם תחילת ההתראה על הגבלת החשבון, אך חרף זאת, המשיב לא היתחשב בנימוקיו של המערער והתייחס כאמור לשיקים כמסורבים, דבר אשר גרם להגבלתו שלא כדין.
ההתראה, כמו גם כל החזרת שיק, מבהירה למערער כי המשיב איננו מוכן לאפשר משיכת שיקים בהיעדר כסוי מספיק בחשבון, ומהוה את הודעת המשיב למערער לפיה אם יוחזרו שיקים נוספים, יוגבל חשבונו ויחולו עליו כל ההגבלות הקבועות בחוק.
המשיב מוסיף וטוען, כי בהתאם לכללי המסלקה המפורסמים על ידי בנק ישראל, אין חובה על הבנק להחזיר את השיקים שדווחו כאבודים /גנובים ללא בדיקת כסוי והדבר תלוי בנסיבות, כאשר אין די בצרוף התלונה שהוגשה במישטרה כדי לקבל אוטומאטית פטור מבדיקת כסוי במועד הצגת השיקים לפירעון.
יפים לעניין זה דבריו של כב' השופט עמית במאמריו "חוק שיקים ללא כסוי, התשמ"א – 1981, הפרקליט מד בע"מ 459, אשר צוטטו אף על ידי המשיב בכתב תשובתו, כדלקמן:
כך למשל, המערער לא טרח לצרף לערעור תמונות של חתימתו אל מול החתימות בשיקים שלטענתו זויפו לצורך השוואה והסקת מסקנות, ואילו רצה בכך יכל אף להביא חוות דעת גרפלוגית על מנת להוכיח את טענתו זו. מנגד, המשיב צירף לכתב תשובתו את צלומי השיקים שהוחזרו, וטען כי מעיון בהם עולה כי החתימה על גבי אותם שיקים היא חתימתו של המערער, אשר זהה לחלוטין לחתימה המופיעה על שיקים קודמים שנפרעו בחשבון המערער, ללא כל טענה מצדו.
כמו כן, גם בחודש מאי עצמו הבנק החזיק שיקים בחשבון מסיבת אכ"מ (שיקים ע"ס 2,300 ₪, 1,850 ₪) וכאמור מדובר בשיקים שנמשכו לפני ארוע האבידה הנטען ומסדרה אחרת לגמרי.
...
טענות המשיב בכתב תשובתו:
המשיב במסגרת כתב תשובתו הגיש בקשה לדחיית הערעור על הסף מחמת מספר טענות סף, שיפורטו להלן:
דין הערעור להידחות על הסף מאחר והוא הוגש באיחור וללא בקשה מנומקת להארכת מועד- לטענת המשיב, ההודעה בדבר כניסת הגבלת החשבון לתוקף מיום 14.9.19 ועד ליום 13.9.20 נשלחה למערער ביום 29.8.19.
להלן נימוקיי בית המשפט בהגיעו לתוצאה האמורה:
ראשית, טענת הסף של המשיב, כי דין הבקשה להדחות על הסף מאחר ולא התבקש הסעד בהתאם לחוק- דינה להתקבל.
על כן, דין הערעור להדחות ולו מטעם זה בלבד שהסעד הנדרש בו אינו מתאים ואיננו יכול להידרש על פי החוק, כאשר המערער לא פירט את השיקים שגריעתם מבוקשת על ידו, אלא ביקש את ביטול ההגבלה באופן כללי.
לאור כל המקובץ דלעיל, אני מורה על דחיית הערעור וקובע כי השיקים נשוא הודעת ההגבלה הוחזרו בחשבונו של המערער כדין.