רקע
נגד הנאשמים הוגש כתב אישום המייחס להם, בצוותא חדא, עבירות של ציד חיית בר מוגנת ללא רישיון, לפי סעיפים 2 ו-14(ב) לחוק להגנת חיית הבר, התשט"ו- 1955 (להלן: "החוק"), בנסיבות סעיף 29 לחוק העונשין התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"); ציד בשיטות אסורות [רדיפה בכלי תחבורה ממונע], לפי סעיף 5(4) לחוק בנסיבות סעיף 29 לחוק העונשין; פגיעה בערך טבע מוגן, לפי סעיפים 33(ג) ו-57(א) לחוק גנים לאומים, שמועות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה, תשנ"ח-1998 (להלן: "חוק גנים לאומיים") בנסיבות סעיף 29 לחוק העונשין וציד באיזור אסור, לפי תקנה 1 לתקנות להגנת חיית הבר (אזורים אסורים) תשל"א-1971 בנסיבות סעיף 29 לחוק העונשין.
...
ירידה מהרכב, נוכח מבנהו של הרכב, בהכרח מורגשת על ידי נאשמים 1 ו-4 שישבו מאחור וגם בכך יש כדי לתמוך במסקנה בדבר דחיית עדותם.
בהיעדר טענה פוזיטיבית בדבר הסתייגות נאשמים 1 ו-4 ממעשי הרדיפה אחר הצבאים, והעובדה שיצאו יחד כחבורה ל"טיול" שכלל רדיפה בתוך השטח החקלאי אחר הצבאים, מתחייבת על פי כללי הדין וההלכה בדבר "מבצעים בצוותא" המסקנה, כי גם הם היו חלק מהמעגל הפנימי של מבצעי העבירה.
סוף דבר
נוכח כל אמור לעיל, משלא נותר כל ספק, ודאי לא ספק "סביר", בכך שהנאשמים ביצעו את המיוחס להם בכתב האישום, מתחייבת המסקנה שיש להרשיעם בדין וכך אני קובעת.