לעניין הרכב שהיחידים עושים בו שימוש ונימצא בבעלות ביתם, לא ניתן לקבל מצב שבו יחידים בהליך חידלות פרעון משלמים סך חודשי של כ – 3000 ₪ עבור מימון רכב חדש, זאת כאשר התשלום החודשי לקופה על ידי כל אחד מהיחידים עומד על סך של 150 ש"ח. שמעתי בקשב רב את טענת ב"כ היחידים וכן את טענת היחיד בדבר נחיצות הרכב.
לאור יכולות ההחזר הגבוהות של היחידים, זאת בשים לב לכך שמשלמים היום כ – 3,000 ₪ עבור החזרים בגין הרכב, מורה לנאמנת לבחון הגשת בקשה מתאימה לממונה להגדלת צו התשלומים של היחידים.
בהתאם להלכה שנקבעה ברע"א 663/21 שייח יוסף מנאר נ' הממונה על הליכי חידלות פרעון- מחלקת ערעורים (20.06.2021) אשר אימצה את הילכת "אלקצאצי" (ע"א 8673/13 גמיל אלקצאצי נ' כונס הנכסים הרישמי, (02.04.2014)) קיימת מניעה מלהגיש בקשה חדשה לצוו לפתיחת הליכים בטרם חלף פרק זמן של שנה עד שנתיים וחצי, בשים לב לנסיבות המקרה.
...
לאחר ששקלתי את העניין, ועל אף מחדליהם הרבים של היחידים בהליך, על מנת לאפשר להם לשקם את חייהם ולהתחיל פרק חדש, אני קובע מועד דיון נוסף בעניינם.
דיון והכרעה
בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") נקבע כי:
"מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי החייב הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה".
בסעיף 163(ג)|(1) לחוק נקבע: "(1) בהליכי חדלות הפירעון, החייב עשה אחד מאלה: (א) נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; (ב) לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; (ג) הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון".
לעניין זה נקבע: "[...] סעיף 183 לחוק חדלות פירעון קובע כי בית המשפט רשאי לבטל "צו לפתיחת הליכים" שניתן בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת חייב, אם התקיימו הנסיבות המפורטות בסעיף 163(ג)(1), ובכלל זה אם החייב "נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל את ההליכים". גם הנסיבות הנוספות המפורטות באותו סעיף, שהתקיימותן מאפשרת ביטול ההליך – אי-שיתוף פעולה עם הנאמן או עם "הממונה" והפרת ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון – אף הן ממקדות את המבט בהתנהלות החייב במסגרת ההליך ונועדו למנוע ניצול ההליך לרעה" (ע"א 7375/18 יניב גל נ' מוטי בן ארצי עו"ד, פסקה 13, 2.10.2019).
לאור האמור לעיל, ומכיוון שהשתכנעתי שהתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינם של היחידים.