בפסק דין שניתן בהליך זה נפסק:
"האחריות לחוב זה [לבנק - א.א.], בנסיבות אלו, הינה של הנתבע [השותף - א.א] לבדו [...] זכאית התובעת [השותפה - א.א] להצהרה על זכותה להפרע מהנתבע על כל תשלום שתשלם (אפשר כבר שילמה) לאחר הגשת התביעה [...] הנתבע [השותף - א.א] חייב לפצות את התובעת [השותפה - א.א] ולשלם לה כל סכום שתשלם לבנק בגין החשבון, לאחר מועד הגשת תביעה זו - 11.9.16. [...] העיקול הזמני שהוטל על נכסי הנתבע ימשיך לעמוד בתוקפו עד להוראה אחרת של בית המשפט".
עוד יצוין כי בהליך זה הוטל ביום 18.07.2019 לבקשת הנתבעת צו עיקול זמני על חלקו של הבעל/השותף בנכס, אשר נרשם בספרי לישכת רישום המקרקעין ביום 24.07.2019.
סעיף 127(ב) לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 (להלן: "חוק המקרקעין"), הנו כדלקמן:
"נרשמה הערת אזהרה ולאחר מכן הוטל עיקול על המקרקעין או על הזכות במקרקעין נשוא ההערה, או שניתן צו לקבלת נכסים בפשיטת רגל או צו פירוק נגד בעל המקרקעין או בעל הזכות במקרקעין, או שנתמנה כונס נכסים על רכושו, הרי כל עוד לא נמחקה ההערה, לא יהיה בכל אלה כדי לפגוע בזכויות הזכאי הנובעות מההתחייבות נשוא ההערה, ובילבד שטענה לביטול העסקה מחמת פשיטת הרגל או הפרוק שהיתה עומדת אילו בוצעה העסקה במועדה, תעמוד גם נגד ההיתחייבות האמורה."
מוסכם ומקובל כי בסעיף 127(ב) לחוק המקרקעין קבע המחוקק נורמה מהותית, המשריינת את זכותו של בעל הערת האזהרה מפני פגיעה על ידי אחרים, שגם להם זכויות כלפי בעל המקרקעין, כגון הנתבעת שהטילה עיקול על חלקו של הבעל בנכס המקרקעין.
...
בקצירת האומר אומר כי השאלה שבמחלוקת היא האם יש להיעתר לתביעת האישה ולהורות על ביטול העיקול מכוח הוראת סעיף 127(ב) לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 (להלן: "חוק המקרקעין"), הואיל ולטענתה היא רכשה את חלקו של הבעל בבית המגורים לאחר משא ומתן ממושך וגלוי עם הבנק, בתמורה מלאה, בהתאם לשמאות הבנק ולדיווח לרשם ההוצל"פ, או שיש לדחות את התביעה ולקבל את עמדת הנתבעת, הטוענת כי עסקת המכר הינה פיקטיבית והתבצעה בחוסר תום לב ובתמורה חסרה, וכל זאת על מנת למנוע ממנה להיפרע מחובה.
טענת היעדר התמורה נדחית על ידי, ולו אך בשל אי הרמת נטל הראיה.
קובץ טענות נוספות
באשר לטענת ב"כ הנתבעת שלכאורה הנכס כלל לא היה אמור להימכר לפי "שווי כתפוס", הרי שלמעשה מדובר בערעור על החלטת רשם ההוצל"פ מיום 15.06.2017 ואין ההליך שבפניי, העוסק בתחרות בין זכויות, האכסניה המתאימה לדון בטענה זו.
באשר לטענת הנתבעת כי התובעת התעשרה על חשבונה שלא כדין, ומשכך הינה חבה בחובת השבה מכוח חוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979 (להלן: "חוק עשיית עושר ולא במשפט"), הרי שלא מצאתי כי יש בטענה זו ממש, ודין טענה זו להידחות.
הכרעה
לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת.