טענות משיבים 3 ו-4
לטענת משיבים 3 ו-4, הרי שמכרו את הנכס זה מכבר למשיבים 5 ו-6, ואף מסרו להם את החזקה בו. במצב דברים זה אין המבקשת יכולה לכפות את משיבים 3 ו-4 , כמו גם על משיבים 1 ו-2, הלכה למעשה, לבצע הריסה בנכס שאינו בבעלותם וחזקתם.
עוד נטען כי בנסיבות אלה משיבים 5 ו-6 הם, והם בלבד, יכולים לפעול בשטחם ככל שיינתן צו עשה שפוטי, ועל כן יש למחוק ממילא מהבקשה את משיבים 1-4.
המשיבים טענו כי לדידם משפנו לרשות המקומית על מנת קבלת אישור לרישום הזכויות בטבו לגבי דירתם הקודמת, נאמר להם כי עליהם להמתין כחודש ימים עד להגעת פקחים שיבדקו קיומן של חריגות, כך גם בטרם רכשו את הנכס, עורך דין מטעמם ערך בירור אצל המבקשת ולא הודע לו דבר וחצי דבר אודות חריגות בניה בנכס.
במצב דברים זה – כאשר מדובר בחריגת בניה הקיימת מזה 15 שנים (משנת 2004); כאשר תיק הפיקוח ניפתח רק בשנת 2015 (אף זאת – רק בשל בקשה לקבלת אישור להעברת זכויות בטבו וביקור פקח בנכס), שאז נודע למבקשת על חריגת הבניה; כאשר בוצעה שוב העברת זכויות בנכס והונפק אישור להעברת זכויות על ידי הערייה, וגם אז לא בוצעה אכיפה כלפי חריגת הבניה למרות שפקח ביקר בנכס בשנית; כאשר מדובר בחריגת בניה מינורית שעניינה הקמת מחסן מעץ בשטח של 5 מ"ר על גבי יציקת בטון בשטח של 8 מ"ר, אשר מצוי בחצר בית פרטי, צמוד לחומת אבן המקיפה אותו, באופן שאינו פולש לשטח צבורי ואינו מסכן את הציבור או את המשיבים; וכאשר לא הובא לפניי טעם עינייני מדוע חריגת הבניה לא תוכשר על ידי המבקשת – הרי שלא מצאתי ענין צבורי מיוחד במתן צו הריסה.
...
כך מובא, למשל, ברע"פ 4021/14 פארק המים קריות (2008) בע"מ נ' הועדה מקומית לתכנון ולבניה חיפה (19.8.14) (ההדגשות שלי – א.ש.) –
"עמדתן של הערכאות הקודמות בסוגיות הנ"ל מתיישבת גם עם גישת הפסיקה הנוהגת שלפיה מתן צו הריסה ללא הרשעה איננו בגדר עונש, כי אם אמצעי לשמירת הסדר הציבורי, שתכליתו היא הסרת 'מכשול' לרבים (במובן הרחב), ומניעת מטרד מן הציבור בשל עצם קיומו של מבנה בלתי חוקי .... משכך נקבע עוד כי: 'ספק אם כלל יכולה טענת הגנה מן הצדק להישמע במסגרת הליכים על פי סעיף 212 לחוק התכנון והבניה' (דברי חברי, השופט ס' ג'ובראן, ב-רע"פ 2411/12 בוסקילה נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבניה אילת [פורסם בנבו] (23.3.2012)), ובנושא זה אינני קובע מסמרות. בהקשר זה מקובלת עלי גם קביעתו של בית המשפט המחוזי הנכבד שלפיה הסעד עבור התנהלות לא-ראויה של הרשות בנוגע לאכיפת הוראות חוק התכנון והבניה ... איננה בהותרת הבניה הבלתי חוקית על כנה, כאשר יש אינטרס ציבורי בהריסתה – אלא באמצעים אחרים (ובכלל זה בהנחיית הרשות לפעול במרץ מוגבר לאכיפת החוק כדין), כאשר הכלל הוא כי: 'בכפוף לנסיבות בעלות ייחוד, יד האינטרס הציבורי הרחב על העליונה, כדי שלא לעודד הקדמת 'נעשה' ל'נשמע'"..
במצב דברים זה, ונוכח המפורט בפיסקה 18 לעיל, לא מצאתי כי קיים אינטרס ציבורי מיוחד במתן צו ההריסה ואני דוחה את הבקשה.