מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו עשה לבצע תיקון למניעת המשך רטיבות בדירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע עתר בנוסף למתן צו עשה המחייב את הנתבע לבצע תיקונים בדירתו שמטרתם למנוע את המשך חדירת הרטיבות.
...
אעיר, לפני סיום, כי טענת הנתבע כי בנוגע לליקויים בחדר האמבטיה מדובר בטענה חדשה, דינה להידחות.
נזקים נוספים דין התביעה לחיוב בגין אובדן דמי שכירות ראויים להידחות.
בנסיבות האמורות גם אין הצדקה לחיוב תשלום פיצוי כלשהו בגין עוגמת נפש - ניתן היה לפתור המחלוקת במסגרת ההליכים שהתנהלו ע"י מינוי מומחה מוסכם, דבר שלא צלח, גם, ואולי בעיקר, בשל התובע, לו תרומה ממשית לעוגמת הנפש, אם נגרמה לו. סיכום לאור כל האמור התביעה מתקבלת בחלקה הקטן ואני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 5,265 ₪ עבור התיקונים הנדרשים בדירת התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בשנת 2011 התובעים הגישו למפקחת על רישום המקרקעין תביעה נגד הנתבעת 1, שעיקרה מתן צוי עשה לבצוע תיקונים לשם מניעת חדירת רטיבות מדירת הנתבעת 1 לדירת התובעים.
כמו כן, התובעים עתרו למתן צוי עשה לבצוע תיקונים למניעת המשך חדירת הרטיבות.
...
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות הנוגעות לאחריות הצדדים בעניין הוצאות המשפט, הן ברמה המהותית והן בשאלת ההתנהלות הדיונית, ותוך התחשבות גם במערכת היחסים בין הנתבעים בינם ובין עצמם וביחס לצד ג', אני מוצא לחייב את הנתבעים 2-3, 4-5 וכן צד ג' בתשלום לתובעים בגין הוצאות המשפט, לרבות בקשר לתשלום שכר טרחת עו"ד של התובעים, בהתאם לסכומים הבאים: נתבעים 2-3 ישלמו לתובעים סך של 5,500 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בימ"ש קמא התבקש בין היתר ליתן צו עשה המורה לפירי לבצע עבודות תיקונים במטרה למנוע זאת.
הנציגה ציינה כי: "נושא הפתיחה של התיקרה הנו חשוב בעיקר לטובת הבחינה טרם ביצוע הבדיקות ובסיומן. נכון להיום, וככל וטרם בוצעו התיקונים והבדיקות בעקבותיהן, אם הצדדים לא יגיעו על כך להסכמה ביניהם על ביצוע הייבוש (או בהחלטה של בית המשפט), אנו לא רואים כיצד נוכל להורות על ייבוש המצעים מתחת לריצוף בתוך הדירה, שכן אם הבעיה לא תתוקן, סביר שיחזרו תופעות הרטיבות, ההרטבה מתחת לריצוף והנזילה כלפי מטה" (נספח 1 לבקשה).
החלטת בימ"ש קמא מיום 17.4.22: ביחס להמשך ביצוע עבודות בדירת התובעים נקבע כך: "עם ביצוע העבודות מטעם הנתבעת שצפויות להסתיים לדברי נציגה כשבוע לאחר פגרת הפסח, יתואם ביקור של המומחה ו/או נציגתו במקום על מנת לעמוד על טיב העבודות ולצורך תיכנון ביצוע הבדיקות לרבות קביעת לוח זמנים מדויק עד כמה שניתן. בין היתר ייבחן הצורך לבצע כבר עתה בדיקת רטיבות כפי שבקש מר אורן בדיון. ככל שהמומחה ו/או נציגתו יסברו כי אין מקום כבר עתה לבצע בדיקה כאמור ובני הזוג אורן יעמדו על ביצועה הבדיקה תבוצע.
...
בכל מקרה, לא ניתן להכריע בשאלה זו לפני שתונח בפני בימ"ש קמא מסקנה סופית בעניין המקור לליקויי הרטיבות לדירת אורן.
לאחר עיון בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה ולפיה יש לדחות את בקשת רשות הערעור מהנימוקים כדלקמן: ככלל, השגות בעלי דין על החלטות ביניים של הערכאה הדיונית, יידונו, במסגרת ערעור על פסק הדין וזאת למעט מקרים נדירים שבהם מבקש רשות הערעור מראה כי דחיית הדיון בהשגה על ההחלטה לשלב הערעור על פסק הדין, עלול להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים, עלול לגרום לנזק של ממש או עלול להביא לקיומו של הליך מיותר או שגוי.
אין בידי לקבל את טענות המבקשת בבקשת רשות הערעור.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, הם נותרו חלוקים במספר שאלות: האם עומדת לנתבעת זכות לתקן את הליקויים בעצמה או שיש לפסוק לתובעים פיצוי כספי בגינם; האם יש מקום ליתן צו עשה המורה לנתבעת לתקן צנרת אשר נמצאה לקויה; האם זכאים התובעים לפצוי בגין ירידת ערך הדירות, בשל הצמדת 'חניה טורית' לכל אחת מהדירות חלף חנויות סמוכות צמודות; האם הם זכאים לפצוי בגין ירידת ערך שמקורה בליקויי רטיבות; מהו גובה דמי השכירות הראויים לחישוב הפצוי בגין האיחור במסירת הדירות; האם דרישת התשלום מאת הנתבעת, כתנאי לרישום בית משותף, הנה כדין; האם זכאים התובעים לפצוי בגין עגמת נפש.
עוד קבע המומחה, כי אין מניעה להמשיך להתגורר בדירה במהלך ביצוע התיקונים.
צו עשה לבצוע תיקונים נוספים: מר קרבצ'יק ציין בחוות דעתו (וביחס לשתי הדירות) כי קיים ליקוי בחדר השירותים, הגורם לריחות של ביוב בעת השמוש בהם.
...
סוף דבר דין התביעה להתקבל בחלקה.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי לפי הפירוט הבא: · ליקויים לפי קביעת המומחה מטעם בית המשפט – דירה 55: 66,116 ₪, בתוספת 20% בגין ביצוע התיקונים באמצעות "קבלן מזדמן", ובסה"כ – 79,340 ₪ · ליקויים לפי קביעת המומחה מטעם בית המשפט – דירה 59: 40,055 ₪, בתוספת 25% בגין ביצוע התיקונים באמצעות "קבלן מזדמן", וסה"כ – 50,070 ₪.
עוד אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים הוצאות בסך 25,000 ₪ וכן שכ"ט עו"ד (ומע"מ) בסכום כולל של 18,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

התובענה שהוגשה לבית משפט קמא הוגדרה כתביעה למתן צו עשה לתיקון האיטום בדירת המשיבים באופן שימנע את המשך ניזקי הרטיבות לדירת המערערים.
התביעה כללה גם דרישה כספית לבצוע תיקונים בדירת המערערים בסך 23,890 ₪ (בהסתמך על חוות-דעת שמאי) ולפצוי בגין עגמת הנפש.
...
אף שהקביעה בעניין האחריות לתיקון נשענה, בסופו של דבר, על חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט וכך גם הקביעה הנוגעת לשיעור הנזק, לא נקבע כי על המשיבים להשיב למערערים את חלקם בשכ"ט המומחה.
עם זאת, מאחר שהקביעות בחוות-דעת זו לא הוסיפו דבר לקביעות שבחוות-דעת המהנדס גוטמן מטעם המערערים, ולא הובהר מה טעם הם מצאו בהגשת חוות-דעת נוספת, לא מצאנו לנכון להתערב בשתיקת פסק-הדין בעניין זה. יש להתערב גם קביעה הנוגעת לשכ"ט עו"ד שנפסק למערערים.
לנוכח כל האמור לעיל מתקבל הערעור במובן זה שהמשיבים ישיבו למערערים את ההוצאות בהן נשאו בגין חלקם בעלות חוות-דעת המומחה מטעם בית המשפט (4,680 ₪ כולל מע"מ, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום התשלום למומחה) וכן ישאו בשכר טרחת עורכי-דינם בערכאה הראשונה בסך 4,775 ₪ בצירוף מע"מ (חלף הסכום שנקבע בפסק-הדין).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו