לשיטת ב"כ העותר, נוסף על התנאים הקשים שמצויים גם כך במיתקן בו כלוא העותר וחוסר האפשרות להעניק לו טפול רפואי הולם לבעיותיו הקיימות, נוספה עתה הסכנה הממשית להידבקותו בנגיף הקורונה שם וכן הבעייתיות שבביקור בני משפחתו, שנסעו מעת לעת לתאילנד לבקר את העותר ועתה חוששים לעשות כן. לצד האמור הביאו ב"כ העותר קטעי פרסומים שראו אור בבריטניה, ובהם נסקר מקרה של אסיר שהיה כלוא בתאילנד והועבר לאנגליה, ואובחן כנגוע בנגיף הקורונה.
בהחלטותיהם הראשונות של השרים בעיניין העותר (מתאריכים 07.11.2016 ו-15.11.2016), וכן בחוות דעתה של המחלקה לעניינים בנלאומיים מתאריך 25.10.2016, שעליה הסתמכו השרים – אין כל זכר לסוגיה ההומניטארית הנ"ל. בחוות דעת נוספת של המחלקה לעניינים בנלאומיים בפרקליטות המדינה ביחס לבקשתו של העותר, אמנם נזכרו טענותיו של העותר ביחס לתנאי הכליאה, למצבו הרפואי ולקשיים הקשורים במשפחתו במסגרת "שיקולים בבחינת הבקשה", אך זאת בקצרה וללא ממצאים באשר ל"טענות" הללו (כן יצוין כי בהחלטות השרים שניתנו בעקבות חוות דעת זו שוב לא הוזכרו כלל הסוגיות ההומניטאריות).
לפיכך, לו דעתי הייתה נשמעת, היינו דוחים את העתירה, ומסתפקים בהחלטת השרים כי: "עניינו של האסיר יובא לבחינה מחודשת כבר בעוד חצי שנה ממועד זה. במהלך חצי השנה הקרובה, תתקיים בדיקה מקיפה ככל שניתן לגבי מצבו העדכני של האסיר והערכת המסוכנות הנשקפת ממנו, במבט צופה פני עתיד".
הוחלט ברוב דיעות של המשנה לנשיאה חנן מלצר והשופטת דפנה ברק-ארז כנגד דעתו החולקת של השופט עופר גרוסקופף, לקבל את העתירה ולהפוך את הצוו-על-תנאי שהוצא בה למוחלט, הכל כאמור בפסקה 45 לפסק דינו של המשנה לנשיאה ח' מלצר.
...
נוכח כל האמור לעיל – אציע לחבריי לקבוע כי הצו-על-תנאי שהוצא, יהפוך למוחלט, כך שהמשיבים יקבלו את בקשת העותר לאשר את העברתו לישראל לשם נשיאת עונש המאסר שלו בארץ ויפעלו למימוש הדבר בהקדם האפשרי, זאת בכפוף להערה שלהלן, המתחייבת מההתפתחויות הקשורות בוירוס הקורונה, ובהמשך להודעת ב"כ העותר הנזכרת בפיסקה 19 שלעיל.
עוד אציע כי בנסיבות העניין – המשיבים יישאו בהוצאות העותר בסך של 10,000 ש"ח.
המשנה לנשיאה
השופטת ד' ברק-ארז:
אף אני, כמו חברי המשנה לנשיאה ח' מלצר, סבורה כי דין העתירה להתקבל.
ת
השופט ע' גרוסקופף:
חברי, המשנה לנשיאה, השופט חנן מלצר, וחברתי, השופטת דפנה ברק-ארז, סבורים כי דין העתירה להתקבל, ואולם טעמיהם למסקנה זו שונים: חברי, סבור כי החלטת המשיבים אינה סבירה מהותית ואינה מידתית, ואת עמדתו זו הוא מבסס בעיקר על המשקל החסר שניתן לשיקול ההומניטרי, ומשקל היתר שניתן לטיעון מסוכנות הנשען על מידע לא עדכני; חברתי סבורה כי נפלו פגמים קשים בדרך קבלת ההחלטה, המתבטאים בגרירת רגליים מתמשכת, ליקויים בהליך איסוף המידע ושינוי הנמקות לתוצאה שנראה כי נגזרה מראש.