בשלב זה, לאור חששה וחשש ילדיה, כמו גם לאור היתנגדות נחרצת של אבי ילדיה הקטינים לשהות ילדיו בתורכיה והתרעתו בדבר פנייה לבית המשפט בבקשה להוציא צוי עיכוב יציאה מהארץ לקטינים, ביקשה התובעת ביום 31.5.2022 לבטל את העסקה.
שלישית, אפנה להודעת הביטול ששלחה לנתבעת ביום 31.5.2022, שבה נכתב כך:
"עקב ההתרעות הביטחוניות והתרעת המסע החמורה הפותחת כל מהדורת חדשות, אני חוששת לנסוע עם ילדיי ליעד זה. כמו כן אב ילדיי (איננו נשואים) אוסר עליי להוציא את הילדים ליעד זה ואף מאיים לפנות לביהמ"ש להוצאת צו מניעה".
למותר לציין שאין בהודעה זו מזמן אמת כל טענה שלפיה התובעת לא הייתה מודעת לאזהרת המסע בעת הזמנה או אף לאחר מכן, או כל טרוניה כלפי הנתבעת בדבר אי מסירת המידע, אלא הבעת חשש ליציאה לחופשה הנובע, בין היתר, מאותו פירסום נרחב בכלי התיקשורת.
הטענה כביכול היה על התובעת לאפשר שינוי יעד הנסיעה או את מועדי החופשה אינה מתיישבת עם תנאי העסקה שאושרו על ידי התובעת בזמן אמת, ועל כן אין בידי לקבל את טענת התובעת בסעיף 28 לכתב התביעה שממילא מבוססת אך ורק על מידע שפורסם, כביכול, בכלי התיקשורת.
...
במכלול השיקולים דלעיל, לאחר שנתתי דעתי להפרת חובת הגילוי מצד הנתבעת בעת הזמנת החופשה; לאשם התורם של התובעת ולמועד ביטול ההזמנה; להעדר קיומו של סיכול ולאפשרות שסיפקה הנתבעת לתובעת, לבקשתה, להמיר את החופשה על שם הוריה בתוספת כספית וכן לבחירת התובעת ובני משפחתה שלא לממש את החופשה שהוזמנה, הגעתי למסקנה שיש לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי בשיעור של 30% מעלות החופשה המקורית, ללא תוספת השינוי שנעשתה לבקשת התובעת לדרישת ספק התעופה.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי כספי בסך 1,580 ₪.
בנוסף, אני מחייבת את הנתבעת בהוצאות משפט בסך 300 ₪, ובסך הכול תשלם הנתבעת לתובעת סך של 1,880 ₪.