לפיכך, גם אם גדי הפסיק למעשה את ניהול עסקו, ככל ונוצר לו מוניטין בתחום הפלאפל, שנותר קיים לפחות למשך תקופת זמן מסוימת לאחר סגירת שעריו, הרי שהוא עודנו זכאי לפצוי מכוח עוולת גניבת עין, ולו מהטעם שהפסקה זו עשויה להיות זמנית, והוא עתיד, אפילו עכשיו, לפתוח מחדש את עסקו באמצעות המוניטין שקנה ברבות השנים, שאסור לאחרים להשתמש בו (השוו: ע"א 45/08 מיגדור בע"מ נ' גייל (פורסם בנבו, 29.12.2010)).
מוניטין:
ברע"א 371/89 ליבוביץ נ' א. את י. אליהו בע"מ, פ"ד מד(2) 309, 315 (1990), הוגדר המונח מוניטין באופן הבא: "הכוונה היא לתדמיתו החיובית של המוצר בעיני הציבור, אשר הודות לה קיים שוק של לקוחות-בכוח אשר מעוניין ברכישתו של המוצר". למשמעותה המעשית של הגדרה זו היתייחס כב' השופט חשין בע"א 5792/99 תיקשורת וחינוך דתי-יהודי מישפחה (1997) בע"מ – עתון "מישפחה" נ' אס.בי.סי. פירסום, שיווק וקידום מכירות בע"מ – עתון "מישפחה טובה", פ"ד נה(3) 933 (2001), כדלקמן: "בראש ובראשונה שומה עליו על תובע להוכיח כי רכש מוניטין בטובין או בשירותים שהוא מציע לציבור, לאמור: כי הציבור מזהה את הטובין או את השירותים בהם מדובר עם עיסקו של התובע-הנפגע [...] פירוש הדברים הוא, שעל התובע להוכיח כי נתקיים בטובין אופי מבחין מיתר הטובין של העוסקים בענף. באין הבחנה בין טובין של התובע לבין טובין של זולתו, לא ניתן לומר כי קם לו מוניטין ייחודי כנדרש" (שם, בפיסקה 9).
בעיניין ריימר, היתייחס בית המשפט העליון להגנה הקבועה בסעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע כך: "בקביעתה של הגנה זו ביקש המחוקק לקבוע איזון עדין בין השמירה על שמו הטוב של אדם לבין הצורך לאפשר לבני הציבור להתלונן בפני המישטרה על עבירות שבוצעו, ובכך לעודד הבאתם של עבריינים לדין, מבלי שהמתלוננים יעמדו בפני הסיכון של תביעה בגין לשון הרע. הצורך להבטיח את האיזון האמור הוא הקובע את הדרך הראויה לפירושו של מושג תום הלב בסעיף 15 (8) האמור. נראה לי, כי עלינו לפרש את "תום הלב" בהקשרה של הגנה זו כמתייחס לאמונה של המפרסם באמיתות הפירסום.
בבקשה למתן הצוו נטען על ידי ענת בין היתר כי גדי שכר ממנה חנות, ומאז שבקש ממנה להפר חוזה הוא מאיים עליה בכל מיני דרכים, באמצעות אנשים אחרים וכן פנים אל מול פנים, מהוה איום להמשך השכרת הנכס שלה, לשלומה ולשלום ילדיה, הבטיח לה שתצטער על זה שהביאה ילדים לעולם ועל כך שהיא לא מוענה להמשיך להשכיר לו את החנות.
...
לפיכך, התביעה שכנגד בגין רכיב זה נדחית.
משכך, התביעה שכנגד לפיצוי בגין עגמת נפש נדחית.
סוף דבר
תביעתו של גדי נגד ענת נדחית, למעט בעילת לשון הרע, בגינה תשלם ענת לגדי סך של 7,000 ₪.