מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו מניעה נגד שינוי מצב קיים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפיכך, ניתן בהחלטה מיום 13.7.2022 צו מניעה זמני המורה למבקש להמנע מכניסה לנכס או מהפרעה לשימוש של המשיבה בו. עם זאת, הודגש כי אין בצו כדי למנוע מהמבקש לפנות בתביעה מתאימה לשם קבלת סעד (לרבות סעד זמני) נגד המשיבה, והודגש כי ההחלטה לא תהווה מחסום בפני הגשת תביעה כאמור (פסקה 14 להחלטה).
עוד טוענת המשיבה, כי מדובר בבקשה לצוו עשה שמביא לשינוי מצב קיים אשר הנטייה היא שלא לתת אותו; כי אין בבקשה טענה לנזק כלשהוא הנגרם למבקש כתוצאה מההחזקה של המשיבה בנכס; כי הבקשה לוקה בשיהוי כבד וכי היא הוגשה בחוסר תום לב. בדיון מיום 15.9.2022 נחקרו בעלי הדין, אשר הגישו תצהירים.
...
בהתחשב באמור, סבורני כי מרכז הכובד של ההכרעה בבקשה שלפניי נעוץ באופייה של הבקשה ככזו שמבקשת לשנות מצב קיים.
הבקשה נדחית, אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

אסכם ואומר, צו מניעה נועד לשמר את המצב קיים, ולמנוע שינוי המצב הקיים באופן אשר יפגע במימושו של פסק דין עתידי – קרי למנוע שינוי המצב באופן בלתי הפיך.
ניתן בזה צו מניעה זמני כנגד המשיבים האוסר עליהם או מי מטעמם לעשות כל שינוי במצב השטח נכון ליום 30.04.2020 וכן להמנע מעשית שימוש בגינה הצמודה לבית המבקשים וכן בחניה מושא תיק ביניין 62/3609, בקשה מס' 62/3609/03.
...
ככל שתיקון כתב טענות מיועד להביא להכרעה בשאלות שבמחלוקת ואין בו בכדי לגרום נזק או עיוות דין לבעלי הדין, נוטה בית המשפט להיעתר לבקשות לתיקון ברוחב לב (ראו לדוגמא: רע"א 2345/98 סלים דנגור ו-3 אח' נ' חנוך ליבנה ו-3 אח', פ"ד נב (3) 427, בעמ' 431-432; ע"א 3092/90 צבי אגמון נ' זוהר פלדבוי, פד"י מו(3), 214).
בנסיבות המקרה שלפני, יש להיעתר לבקשה לתיקון התביעה, זאת מאחר והמחלוקת כולה נסובה סביב השימוש שנעשה ברכוש המשותף, ובכלל זה שאלת החניה.
אי לכך – הבקשה לתיקון התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתחילה הרסה את מיתקני הבטיחות של בית ספר המשיבה בכדי להוביל לסגירתו ולקבלת הסעד הנעתר בבריונות ומשהופסקה בצו בית המשפט, פנתה לדרך נפסדת אחרת, הגשת צוי מניעה מופרכים בשיהוי וצו בזיון, תוך יומרה לשנות את המצב מזה שנים רבות, שאם יתקבלו, ייסגר בית הספר ומטרתה תושג מבלי שתוכיח תביעתה, ולכן אינה זכאית לסעד מן היושר.
המשיבה טענה, שהסעדים מבקשים לשנות מצב קיים ובכללם, הסרת מצלמות ובטול נעילת שער וכי המבקשת הסתירה כי גורמים מטעמה חתכו את כבלי מצלמות האבטחה שנועדו לבטיחות ובקרה למניעת פעילות חבלנית עוינת ופגיעה בתלמידים ובאי המיתחם וחיבלו בשערי המיתחם שהיה סגורים שנים רבות במערכת פתיחה אוטומאטית, כדי לפגוע בבטיחות התלמידים.
הבקשה לצוו מניעה כנגד הגדר והשער, לא נועדה אלא כדי שהמשיבה לא תוכל לחדש את רישיון בית הספר שלה (עמ' 14 לפרוטוקול ש' 13-20).
...

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רקע והחלטת בית משפט קמא המבקש הגיש לבית משפט קמא תביעה לפירוק שתוף במקרקעין המצויים בגוש 8649 חלקה 3 בתחום המועצה המקומית זמר; התביעה הוגשה כנגד 12 נתבעים, כאשר המשיב הנו אחד מהנתבעים - זו התביעה המתנהלת בהליך קמא (בבית משפט השלום בנתניה), שבמסגרתה ניתן צו המניעה נשוא הליך זה. עוד קודם לכן הוגשה תביעה מטעם המשיב למתן צו מניעה קבוע כנגד ביצוע עבודות בנייה על ידי המבקש במיגרש וכניסה לשטחו- התביעה הוגשה כנגד המבקש בבית משפט השלום בפתח תקווה (ת"א 50635-08-19).
בית המשפט השתכנע כי היתקיימו התנאים הנדרשים: טענות המשיב מסתמכות, לכאורה, על תשריט שאושר כדין במוסדות התיכנון בשנת 2006 ועל קביעות ועדת הערר, כאשר מאז אישור התשריט ניתנו היתרי בנייה ונבנו במקום בתים רבים, לרבות בתים של מישפחת המבקש; נראה כי התביעה קמא מבקשת לשנות מצב קיים עפ"י התשריט, לפחות ביחס לזכויות החזקה והשמוש במיגרש, בעוד הבקשה לצוו מניעה נסמכת, כאמור, על תשריט וקביעות מוסדות התיכנון; למשיב "זכות לכאורה" עליה חפץ להגן באמצעות הסעד הזמני; מאזן הנוחות נוטה לטובת המשיב שכן הוא מחזיק במיגרש ועושה בו שימוש במשך שנים מכוח התשריט שאושר כדין ואי מתן הצוו יגרום לשינוי המצב הקיים ופגיעה ניכרת באינטרסים ובהסתמכותו של משיב; המבקש פעל בחוסר תום לב. בנסיבות אלו, ניתן צו מניעה זמני כאמור, בכפוף להגשת התחייבות אישית ללא הגבלה בסכום והגשת תצהיר חתום ע"י המשיב לפיו תנתן הסכמתו להריסת הבנייה על חשבונו אם יקבע בתום ההליך כי אין לו זכות שימוש במיגרש.
...
תמצית טענות הצדדים לטענת המבקש שגה בימ"ש קמא בהחלטתו: המשיב נעדר מהדיון קמא ולא ניתן היה לחקור אותו על התצהיר שהוגש מטעמו, ובנסיבות אלו היה מקום למחוק את הבקשה לסעד זמני; תצהיר ייחשב כראיה רק אם המצהיר התייצב לחקירה נגדית; ההחלטה המאפשרת למשיב לבנות במגרש מהווה חריגה בוטה למהותו של צו מניעה זמני ואין המדובר בשמירת מצב קיים; יגרם למבקש נזק בלתי הפיך במתן הצו הזמני; הבקשה לסעד זמני משנה מצב קיים ופוגעת בזכויותיו הקנייניות של המבקש; המשיב לא מקיים אחר החלטות ביהמ"ש; בקשה זהה של המשיב נדחתה בעבר; מתן צו המניעה הזמני מהווה פסק דין סופי ושלילת זכויות של המבקש עוד בשלב מקדמי של ההליכים; המבקש הסכים כי יינתנו צווי מניעה הדדיים; מאזן הנוחות נוטה לטובתו; המשיב הוא הנתבע בהליך קמא וביהמ"ש נעתר לבקשתו במלואה; נפלו טעויות בממצאים עובדתיים שנקבעו בהחלטה ולא נעשה בירור העובדות כמתחייב על פי דין (למשל, המשיב לא השתמש במגרש מזה שנים, לא נבנו הרבה בתים ועוד).
מנגד טען המשיב כי דין הבקשה להידחות: ערכאת הערעור אינה נוטה להתערב בהחלטות שעניינן סעדים זמניים; המשיב רשום כבעל הזכויות במקרקעין הידועים כגוש 8649 חלקה 3 ובעל זכות מלאה במגרש, וכך גם מאישור התשריט עולה כי המשיב בעל הזכויות במגרש; ערר שהוגש ע"י המבקש נדחה ומכאן כי המדובר במגרש שבבעלות המשיב; למשיב ניתן היתר בנייה כדין ועל כן הוא זכאי לבנות במגרש, ואין לאפשר למבקש למנוע מהמשיב לממש את היתר הבנייה האמור; הצדדים הסכימו שכל המחלוקות יתבררו במסגרת התביעה לפירוק שיתוף ויש למנוע מהמבקש להפריע לו; גם אם המבקש יקבל זכויות במגרש, הרי שהמשיב הפקיד התחייבות עצמית וכתב ערבות צד ג' ולא יגרם למבקש כל נזק בלתי הפיך; המבקש מסכל ומונע באופן שיטתי מהמשיב לבצע וליישם את הדין ובפרט את זכויות המלאות במקרקעין.
טענות המשיב לפיהן יש להיעתר למתן הסעד הזמני בתביעה קמא נוכח החלטות ועדות הערר, התנהלות המבקש והקפאת תביעת המשיב, אינן מצדיקות מתן צו זמני בתביעה קמא, שכן- כאמור- לא מתקיימות "נסיבות חריגות" וממילא, ככל שהמשיב סבור כי יש ליתן סעד זמני כנגד המבקש, עליו להגיש בקשתו בהליך מתאים (כאשר הוא התובע), ולא במסגרת תביעה לפירוק שיתוף שהגיש המבקש אשר אינה עולה בקנה אחד עם בקשה לסעד זמני כפי שהגיש המשיב, כאשר הסעדים (בכתב התביעה מכאן, ובבקשה לסעד זמני, מכאן) סותרים זה את זה. טענת המשיב לפיה אין לבית משפט זה סמכות לדון בשאלת התקיימותם של התנאים החריגים המצדיקים מתן סעד זמני לבקשת נתבע, שכן טענה זו לא הועלתה כלל ע"י המבקש – דינה להידחות.
כאשר ערכאת הערעור בוחנת את נכונות ההחלטה נשוא ההליך שבפניה, עליה לבחון, בין היתר, האם נפלה שגגה בהחלטה והאם היא נוגדת את הדין והפסיקה, וככל שערכאת הערעור סבורה כי עליה להתערב בהחלטה, הגם שטענה משפטית כזו או אחרת לא הועלתה במפורש ע"י הצדדים, עליה לעשות כן. שאם נאמר אחרת, עלול להיווצר מצב בו ערכאת הערעור תאשר החלטה, שהינה שגויה למעשה, רק מן הטעם כי לא נטענו טענות "נכונות ומדויקות" לביטול ההחלטה, וזאת אין לאפשר.
אקדים ואומר כי אין בידי לקבל טענות אלו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כאמור, במקרה דנן איני סבורה כי מדובר בצו מניעה אלא בצו עשה משבית המשפט נידרש להורות הלכה למעשה על שינוי במצב קיים עת לא מדובר בשינוי שבוצע זמן קצר קודם לכן ולכן אין מדובר בשמירת מצב קיים, הקפאת הנסיבות הקיימות ושימורן באופן שאם לא יינתן הצוו הנתבע עלול לנצל את תקופת הביניים עד למתן פסק הדין ולרוקנו מתוכן ומטרתו על כן למנוע שינוי בנסיבות ובמערך זכויותיהם וחובותיהם של הצדדים ובזאת להבטיח את היכולת לממש את הסעדים שנתבקשו בתביעה - כתכלית הסעד.
על כן, הבקשה למתן צו מניעה זמני נגד הפעלת בית הקפה של המשיב – נדחית בזאת.
...
אומנם יכול והרישיון עסק ניתן לפני התוספת וטרם נדרש לחידוש כי אז גם אם החזקה היא שניתן על בסיס כך שיש היתרים כדין אולם המשיב לא יכול היה להציג היתר חריגה כשאין חולק שזה לא שטחו שלו אלא של העירייה - לכן הדבר מחזק את עמדת המבקש כי ישנה חריגה ללא היתר אולם עדיין, הסעדים המבוקשים מבית משפט זה גם אם יש ממש בהם, מקום בו בית המשפט נעדר סמכות הרי שאינו יכול להיעתר להם ומשמעות הדבר מחיקת התביעה כאן באופן שהיא מתייתרת.
על כן, הבקשה למתן צו מניעה זמני נגד הפעלת בית הקפה של המשיב – נדחית בזאת.
המזכירות תואיל להמציא החלטתי זו לב"כ הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו