בסעיף 10א(א) לחוק מניעת מפגעים נקבע:
"הוגשו כתב אישום או קובלנה בשל עבירה לפי חוק זה, רשאי בית משפט ליתן צו עשה, צו אל תעשה, וכל סעד אחר, ככל שיראה לנכון בנסיבות שלפניו, לרבות לבצוע צו לסילוק מפגע לפי סעיף 11ב, והכל כדי למנוע, להפסיק או לצמצם מפגעי רעש או ריח חזקים או בלתי סבירים".
בענייננו הוגשה תביעה אזרחית בסדר דין רגיל.
אמנם בסעיף 48ב לפקודת הנזיקין נאמר:
"שימוש במקרקעין הדרוש לטובת הציבור לא יהיה בו מטרד לענין סימן זה, אף אם הוא גורם נזק למקרקעין שכנים או מונע מבעליהם הנאה מלאה ממקרקעיהם, ובילבד שהנזק שניגרם אינו חורג מתחום הנסבל והמשתמש נקט אמצעים סבירים כדי להקטין את הנזק ככל האפשר".
ניתוח הוראות סעיף זה מלמד, כי כל אימת שעושה השמוש במקרקעין לטובת הציבור, אותו שימוש המהוה מטרד, יוכיח שהנזק הנגרם משימוש זה אינו נסבל, וכי נקט באמצעים סבירים כדי להקטין נזק זה ככל האפשר, לא ייחשב הדבר למיטרד, ובית המשפט לא יורה על מניעת שימוש זה.
ככל שהדברים נוגעים למקרה דנן, כאשר נצא מנקודת הנחה, שהפעלת מועדון הנוער במתנ"ס מהוה שימוש לטובת הציבור, לא הוכיחה הנתבעת, שמדובר בנזק שאינו חורג מתחום הנסבל וכי נקטה באמצעים סבירים להקטנת נזק זה ככל האפשר.
לעניין זה ראה את הדברים שאמרה התובעת 1 בעדותה בפני (עמ' 17 לפרוטוקול, שורות 1-4):
"ת. כן. מאז ארועים היתרחשו לפחות פעם בשבוע בימי שישי, היו גם ארועים באמצע השבוע, לפחות 1-2 פעמים. אני לא יודעת תאריכים ובאיזה תדירות. היום זה לא ממשיך. כנראה בגלל שאנו בתביעה אז הארועים לא מתרחשים. זה הפסיק אחרי הדיון שהיה. לקראת הדיון הארועים התחילו להצטמצם. אם היום לא יהיו ארועים בליל שבת , לא תהיה יותר ירידת ערך".
ואת דבריו של התובע 2 בעדותו בפני (עמ' 20 לפרוטוקול, שורות 4-5):
"ש. נכון שאותו נזק שניגרם לערך הנכסים כבר לא קיימים?
...
ער אני לכך שהתובעים שבו וציינו את טענותיהם לפיצוי בגין ירידת ערך הבתים בסעיף ה.3 לסיכום טענותיהם, אולם שם מדובר על ירידת ערך זמנית בלבד.
סבורני, כי משניתן צו בעניין שעות הפעילות, ראש נזק זה מתייתר.
הנתבעת תשלם לכל אחד מהתובעים פיצוי בגין עגמת הנפגש שנגרמה לו בסך 5,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.