שבתי ועיינתי בבקשה למתן צו מניעה זמני שהגיש הנתבע ביום 22.7.18 ("המבקש" "הבקשה"), לאסור "על כל הצדדים" לבצע בחלקה עבודות בניה, ובתשובת המשיבים 1-4 ("התשובה", "התובעים"), על נספחיהן הרבים.
משום כך נדחו בקשות המבקש להאריך את התליית היתר הבניה של המשיב 1, ובמלים אחרות ניתן למשיב 1 "אור ירוק" ברור וחד משמעי - במישור התיכנוני - לבנות את ביתו ללא דיחוי נוסף.
...
לטענת המבקש, לצורך הכנת כתב ההגנה בתביעת פירוק השיתוף כאן הוא נזכר לפתע (ממש כך - "נזכרתי" - ר' סעיף 14 לתצהירו של המבקש), כי בעבר התנהל בבית משפט השלום בקריות הליך לפירוק השיתוף בחלקה, ואזי הוא עשה מאמצים לאתר ניירת מאותו תיק ומצא את נספח ז' לבקשה, חלק מפרוטוקול הדיון באותו תיק (892/04), הציג אותו לבא כוחו, ומן הייעוץ המשפטי שקיבל ממנו הגיע אל המסקנה כי ישנה חלוקה היסטורית מוסכמת.
בשורה התחתונה, כך לטענת התובעים, המסקנה העולה מן החלוקה ההיסטורית היא דווקא הפוכה, דהיינו כי ניכוי שטח הכביש באופן יחסי לפי שיעור הזכויות הרשומות, עושה חסד עם הנתבע.
סיכומו של דבר –
נקיון כפיו של המבקש בבואו לבקש סעד זמני, מוטל בספק, הן לאור האמור בפסקה הקודמת הן לאור אופן הטיעון הלוקה בחסר ביחס להליך בביהמ"ש בקריות, בגדרי בקשתו שהוגשה במעמד צד אחד.
אך מעבר לכל אלו, דין הבקשה להידחות על הסף מחמת שיהוי קיצוני בהגשתה, שכן היא מבוססת על טענה בדבר חלוקה היסטורית, וככל שאכן היתה כזו, היה על המבקש, שללא ספק אמור היה להיות מודע לה, להעלותה לפני זמן רב, ולא כיום לאחר שהמשיב 1 כבר החל בביצוע עבודות בניה.
הבקשה נדחית.